REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ludovic ORBAN: MEDICII și MILITARII sunt PRIMII pe lista pentru VACCINAREA anti-Covid! Video

Ludovic ORBAN: MEDICII și MILITARII sunt PRIMII pe lista pentru VACCINAREA anti-Covid! Video

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1913

Premierul României, Ludovic Orban, a fost într-o vizită de lucru la Constanța. Aici, acesta a vorbit, printre altele, și despre cine vor fi persoanele ce vor fi vaccinate anti-Covid, în momentul în care medicamentul va ajunge în țara noastră.

Premierul României, Ludovic Orban, a fost în vizită la Constanța, joi, 19 noiembrie. Acesta a făcut prima oprire la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” unde, alături de el, au fost prezenți primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, presedintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, prefectul județului, Silviu Coșa și Bogdan Huțucă. În cadrul conferinței de presă de la finalul evenimentului, premierul a discutat despre vaccinarea populației. "Populația fiecărei țări a Uniunii Europene va primi vaccinul iar distribuția se va face în mai multe etape în funcție de capacitatea de a produce cantitățile contractate.

Din ceea ce știm noi este un contract semnat pentru 200 de milioane de doze de vaccin și cu 100 de milioane în rezervă. Totul va fi în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populației fiecare țară europeană. Prioritizarea vaccinării se va face în funcție de cantitățile care vor veni și de ritmul în care vor intra aceste cantități. Prioritatea numărul unu este constituită din toți cei care fac parte din sistemul medical, care se lupta cu virusul. De asemenea următoarea prioritate o constituie persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, persoanele care pot să dezvolte forme severe, persoane cu boli asociate. Următoarea prioritate o reprezintă cei care sunt în sectoare strategice ale vieții sociale, sectoare critice. Sectoare critice cum este și acesta de apărare națională, cum sunt în zona de energie, în economie, servicii publice, deci practic cei care menţin funcţiile esenţiale în societate", a declarat premierul Ludovic Orban.

Sectoare critice: Apărarea Națională, economie, servicii publice

Tot premierul a declarat că strategia de vaccinare va fi prezentată public în cursul săptămânii viitoare. "Aceștia urmează strategia de vaccinare ce va fi finalizată până săptămâna viitoare și va fi prezentată public de echipa care va coordona practic toată campania de vaccinare condusă de domnul colonel doctor Valentin Gheorghiță, secondat de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu" a mai spus premierul.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ioane, dea Domnul sa ajunga prima data la ei! Peste trei vom sti si noi daca sunt bune sau nu. Sa se vaccineze si-n poola cu el! Latrina 3 a inceput o campanie gretoasa pro-vaccinare.
1
0
Cu siguranta primele vaccinuri vor ajunge la leprele de politicieni care fraca menta pe banii nostri. De, statutul de demnitar are anunite privilegii...
2
0
Atatia soldati si nicio tentativa de asasinat. Toti unul si unul, patrioti cu coloana vertebrala nu alta!
2
1
Doar cu carantina liberala scapi de fagadau cel rau!
0
2
deci politicienii au scapat
3
0
La militieni si jandarmi primii. Testati pe ei, sa le dam la mwie
4
6
Foarte bine, sa vaccinati fortat toti meltenii de militieni si jandarmi care amendeaza populatia, cctii dracului.
7
5
Voi mai stiti ce este un vaccin? Va mai amintiti cand se face un vaccin? Este posibil un vaccin pentru un virus din 2019 sa se faca in 2021? Cand juma de populatie a intrat deja in contact cu virusul pe cale naturala, cum indemnati lumea sa si injecteze virusi artificial? Dictatura medicala va fi pedepsita de populatie.
8
0
N-am nevoie de vaccinul vostru !Am facut de doua ori vaccinul antigripal ,in ani neconsecutivi si am zacut la pat de am zis ca dau coltu'! Dati doza mea cui vreti !
15
2
Romania trebuie sa faca ce fac si celelalte tari europene. Sa vaccineze in aceeasi ordine si aceleasi categorii de persoane la fel cum face Germania Franta Austria Benelux.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212