REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Machidonii schimbă numele unei străzi din Constanţa: Fundătura Năvodului va fi Moscopole

Machidonii schimbă numele unei străzi din Constanţa: Fundătura Năvodului va fi Moscopole

Replica API 17 noiembrie 2017 | 00:16 2913

Imagine cu rol ilustrativ - din cartierul Palazu Mare

Mai mulţi cetăţeni domiciliaţi în cartierul Palazu Mare au reuşit să facă toţi paşii legali în vederea schimbării denumirii străzii pe care locuiesc. Astfel, conform unui proiect de hotărâre care este programat să intre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa de la sfârşitul acestei luni, strada Fundătura Năvodului va deveni strada Moscopole.

Cei care au făcut solicitarea sunt aromâni. Şi, nici nu este de mirare că au ales numele Moscopole - conform Wikipedia, “Moscopole este un mic sat din sud-estul Albaniei. În secolul XVII era un mare oraş din Balcani şi centru cultural şi comercial al aromânilor, aici apărând prima tipografie din Balcani. Oraşul a fost distrus în întregime în 1788 de către Ali Paşa.Deşi aflat într-un loc destul de izolat în munţii dintre Grecia şi Albania, oraşul a reuşit să devină cel mai important centru al aromânilor. În zilele sale de glorie (anii 1760) avea o populaţie de peste 60.000 de locuitori, fiind al doilea oraş balcanic din punctul de vedere al populaţiei şi al prosperităţii, depăşit fiind doar de Constantinopol. Oraşul era locuit aproape exclusiv de aromâni”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fut toti machecacatii. Ahhh..ce bine fac machedoancele cu nasu mare sex anal...
9
2
Un neam de inculti, de laudarosi, si de hoti !
11
2
Cel mai bine ar fi sa lasati la o parte rasismul dovedit de a lungul anilor si sa va vedeti lungul nasului, noi, aromanii suntem unvpopor care are suficiente realizari in probabil toate domeniile, de la actorie, stiinta, sport, pana si la cresterea oilor, lucru cu care ne mandrim, deoarece este o munca ca oricare alta, nicidecum ceva gresit, probabil aceasta ura impotriva noastra este Caracterizata de faptul ca majoritaatea romanilor si tiganilor sunt niste putori in adevaratul sens al cuvantului care sunt frustrati din pricina faptului ca noi suntem in general mult mai muncitori sidedicati
4
12
mandru ca sunt aroman
2
15
de etnie albaneza ca nu-s respectati;vai de mine scuze.borfasii care-au pus labele in mod fraudulos si mafiot pe patrimoniul hotelier,restaurante,complexe turistice ,strazi,parcuri,terenuri,parcuri,etc.etc,aia care fac blocuri la 2 metrii de fostele blocuri si condamna oamenii sa stea ca bufnitele in intuneric,vor sa fie respectati si se mira foarte tare ca sunt huiduiti la scena deschisa.Aia care vand branza cu aracet si fura la cantar si in general fura din orice pozitie se jeluiesc ca sunt dispretuiti de oamenii cinstiti.Banciu a avut mare dreptate in emisiunea cu fragmentul dedicat voua.
15
5
Aromanii sunt oameni muncitori, seriosi, dedicati si foarte patrioti. Multi dintre ei au suferit si s-au jertfit ptr tara asta, asa ca in loc de respect si apreciere primesc critici si injurii nefondate din partea unor persoane care piate ca nu au trecut prin scoala, dupa cum vad, au si probleme de scriere si exprimare. Pacat. Dusmanii romanilor sunt romanii.
12
17
E,vedeti ca am avut dreptate cand i-am caracterizat in emisiunea mea acu cateva luni?O etnie de jegosi si primitivi,talibanii Romaniei,90% dintre ei.
14
13
Cei mai rasariti dintre hotii si nespalatii de machidoni au ajuns sa conduca orasul si judetul, precum Palaz Iorga, FagadauDecebal, Babu ..., Tutuianu Horica, Rasauteanu, Learciu, Grasa, Babu Radu prin adoptie, Ion Constantin prin adoptie, Bavela Cristian, Racu, Dumitrache, Dinica, Popescu Raducu, Misa si multi alti nespalati infiltrati toti prin Anaf, finantele publice, curtea de conturi, Apia, Apele Romane si in multe alte locuri unde nu fac nimic, dar aduna alti machidoni in jurul lor si incaseaza gramezi de bani de la stat direct sau prin neamurile lor carorara dau contracte cu dedicatie.
19
11
Multi nu suportati armanii, dar tuturor va creste un tradafir la firida.
25
19
Farsilotii sunt ok deoarece sunt de mult la oras si s-au cizelat. Toti cei enumerati mai jos Toma Caragiu, Ion Caramitru, etc. sunt sau au fost farsiloti. Problema sunt cipanii si bijduvenii !!! Cimpanzeii sunt problema. Ei sunt nespalati, laudarosi si mirositori ! Au frustrarile ca pana la revolutie au fost saraci, prosti si incuiati. Incuiati sunt si acum si asa vor ramane cel putin 2 generatii !
14
11
Am si eu o singura intrebare: Ati vazut vreodata vreun machidon boschetar, betiv, sau sa cerseasca? Asta ar trebui sa va ridice un mare semn de intrebare!
18
12
daca stimabila redactie a ziarului Replica ar putea schimba titlul ar fi super. faptul ca nu suportati Aromanii e ok, nu va poate obliga nimeni dar macar scrieti articole obiective. Exista strazi cu nume de rusi bulgari chiar si unguri iar Aromanii nu pot si ei, ca parte a Romanitatii sud dunarene, sa aibe si ei o amarata de strada ? Nu e ca si cum cer redenumirea bld-lui Tomis
27
11
Nazistii cretini care baga etnii intregi in oala cu cacat doar pentru ca probabil au intalnit in viata un om de cacat din acele etnii,sunt la randul lor oameni de cacat. Ura intre etnii,ura intre generatii,prostia crasa,astea sunt ingredientele de care au nevoie desteptii ce doresc rau Romaniei. Mai cititi si voi fratilor,mai uitati-va in oglinda la cat de idioti si rai sunteti,reparati-va sufletele,ca atunci cand va fi nasol,poate veti avea nevoie chiar de unii din etniile batjocorite de voi,natangilor! Voi sunteti buni? Pe bune?!!! Ei bine nu,chiar deloc!
18
9
Muncesc de generatii? Ultima generatie au furat de au spart in Constanta. Spatii verzi, kilometri dr plaja, bani publici etc. Au distrus Cta. Daca vor nume strain sa se mute in Albania.
17
15
doua comentarii foarte bune , ma refer la ''un roman si alt roman", ati punctat foarte bine , Aromanii sunt fratii nostrii buni iar noi ar trebui sa invatam de la ei sa fim la fel de uniti si muncitori cum sunt ei , cunosc multi Aromani , cu unii sunt prieten bun si pot sa va spun ca sunt oameni cu calitati deosebite , rautatea noastra care o varsam asupra lor sa stiti ca nu-si are rostul , ii invidiem ca au bani , dar cati dintre noi am facut sacrificiile pe care le-au facut ei ? muncesc de generatii ca sa fie aici unde au ajuns azi .
20
13
Trebuie sa mergeti la Soala, toti cei care vorbiti din nestiinta..Aromanii sunt cei mai Romani.Patrioti.Exemplific inamtasi AromaniL Take si Toma Ionescufrati unul politician altul doctor renumit, Constantin Caracas fondatorul spitalului Filantropia din Bucuresti, Mina Minovici, Dimitrie Gerota, Constantin Noica, G Galaction, Arsenie Papacioc, Andrei Saguna,si lista e mult mai lunga.. Regret ca spatiul nu-mi permite sa enumar Toti Inaintasii acestui neam.Au fost si sunt devotati Romaniei.sunt cei mai ADEVARATI Romani.
21
14
O tara de idioti. Aromanii sunt cei mai buni romani. Voi stiti cati dintre ei au sfarsit in puscarii si cati s-au jertfit pentru acest pamant? Aromanii sunt romani. Andrei Saguna, Toma Caragiu, Ion Caramitru, Stere Gulea, Neagu Djuvara etc. Aromanii au fost si sunt romani. Lipsa de educatie si degradarea pe care o traim astazi sunt cauzele care-i fac pe multi imbecili de sub mine sa abereze. Fara aromani Romania probabil nu ar fi supravietuit 100 de ani. Aromanii merita respectul nostru. Aromanii sunt romani.
25
18
Sa va luam in ula natia imputita de mach doni puturosi!Nespalatilor care ati stat la oi,v-ati vazut domni la oras,gunoaielor?Si voi ca si bozgorii:nesimtiti,obraznici si tupeisti!N-aveti paduchi,cata sila mi-e de voi!
22
18
In momentul in care generalizati vb urat la adresa tuturor romanilor cu toate ca exista printre ei si romani care va accepta si sunteti chiar prieteni,rude,amici etc va cer respectuos sa-mi su....ti p...a la toti romanii pe care nu-i haliti! Sa va fie rusine de felul cum vb pt ca noi v-am acceptat! De ce nu maraiati pe timpul comunismului ca va trimeteau direct la canal!
11
23
Ultimeke 2 comentarii sunt offtopic pebtru ca se refera la moldoveni
5
3
Jegurile societatii machedonii si tiganii
20
17
cea mai inculta natie a secolului nostru. Meseria lor.de baza buticari si pe alocuri muzicanti. Ei nu au oameni de stiinta, inventatori sau oameni care aduc beneficii societatii, dar au hoti, violatori, curvari, talhari, corupti: vezi Babu, Fagadau etc
21
20
sten bare gumaru mucani ti hiti,sa va dam la muie ma analfabetilor si tradatori romani ce sunteti,sclavi in viata reala si zmei pe net
12
20
Viu ati dormit in ceru liber iar noi in bordei ca eram msi desteoti nou romanu
2
9
Ce titlu care infiereaza la ura, bai proasto, termenul e aromani nu machidoni, du-te la scoala analfabeto.
20
10
Alexandra anton care isi toarna in cur beton si o fute grija cum voteaza consilierii, sa ne zica cum ar trebui sa se chene strada ..nu sunt machidon dar ziar mai sovinist ca replica mai rar
17
8
Eu sunt tatar dar imi plac mult aromanii...au muzica frumoasa au obiceiuri si dansuri frumoase...si cel mai mult au o legatura speciala intre ei lucru ca nu l avem noi ceilalti tatarii sau romanii...si au pus si ei un nume de strada...mare scofala...respect
23
19
orasu asta e asa din cauza voastra ca aveti nasu mare si mintea scurta lichelelor
16
15
Sa ne sugeti pulile sau pizdele,dupa caz,la toti makedonii,am scris in romana
17
17
Ma pis pe make si rasa lor , sper sa fie razboi sa le rupem capu
20
19
Mac...sa le-o sugeti la makidoni. Pirturilor.
14
23
De ce vorbesti asa urat fiule? Cand eu si inca vreo 7 suntem tatii tai, intreaba o pe mata care a fost tatal. Noi nu mai stim, eram 8, taximetristi
7
14
Sa ne futem in gura la machidoni
16
22
Puscariabila e ma-ta, ca te-a nascut si astfel a comis o mare infractiune, iar ptr fraieru de sub tine, n-am cuvinte...un analfabet la fel ca si cel care a scris articolul. Vezi-ti de taximetria ta oligofrenule transpirat. Sa le-o sugeti la makidoni...multi dintre voi sunteti sclavi la ei si-i lingeti si in cur ptr 2 lei. Sclavilor
15
14
asa ii spuneau mai bine... ca oricum toti mchidonii sunt puscariabili !
18
15
Auzi ma desteptule?U ala kre ai scris,k dupa taximetrie.....Sa i iei in gura pe taximetristi si pe jurnaliat...Ai priceput?
5
16
ptr analfabeta sau analfabetul,agramata-agramatul care ascris articolul...corect este aromanii, nu machidonii, dar in ziua de azi e simplu sa fii ziarist. Dupa taximetrie e cel mai la indemana...
21
16
Articol de cacat...jurnalist de cacat
19
16
Nu exista nicaieri in lume localitate cu denumirea Moscopole!!! Poate au vrut sa spuna Voskopoje ???
14
18
prin urmare, avand in vedere ca moscopole nu a fost oras pe teritoriul Romaniei, machedonii, aromanii, ca si alte minoritati isi denumesc strazile in amintirea tariilor natale si atunci sunt etnie si statul trebuie sa-i trateze ca atare
13
13
sa va iau rasa in de machidoni specimene ale societatii
30
24
mai bine puneau si ei str. branzei...,str. oii..,str casului..b dul behehe...sau cartierul cap de mel .
45
23
Sa ii luati in gura pe machedoni!
19
41

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272