REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Macovei dă de pământ cu propunerea lui Iohannis. Ce propuneri are pentru „ofiţerii acoperiţi”

Macovei dă de pământ cu propunerea lui Iohannis. Ce propuneri are pentru „ofiţerii acoperiţi”

Replica API 25 septembrie 2014 | 00:00 158

Europarlamentarul Monica Macovei a avut, miercuri, mai multe reacţii pe marginea subiectelor care ţin în prezent capul de afiş în spaţiul public. N-a iertat nimic. Macovei a „măturat” pe jos cu propunerea „prezidenţiabilului” Klaus Iohannis de a semna Pactul de Stabilitate şi Democraţie, arătând cu degetul spre neregulile din proiectul primarului Sibiului. De asemenea, europarlamentarul a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte candidatura lui Teodor Meleşcanu, pe care îl acuză că ar putea face jocurile Rusiei.

Despre Pactul lui Iohannis, Macovei a avut numai cuvinte de non-laudă. „Depolitizarea se referă la CNA, Curtea de Conturi şi alte 2-3 instituţii. Iarăşi nu este complet (Pactul – n.r.), pentru că trebuie să depolitizăm toată ţara, şcolile, spitalele. Trebuie să rămânem la nivel politic numai cu miniştri şi secretari de stat. Restul ţării trebuie depolitizată şi condusă de profesionişti în domeniile respective. (…) Nu se prevede în acest pact pe cei care au colaborat cu Securitatea. Colaboratorii cu Securitatea trebuie daţi afară din partidele respective (…) Cei care au condamnări definitive, nu au ce căuta în partide. Domnul Iohannis se poate uita la domnul Chiuariu, care este deputat în continuare”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul vine şi cu o propunere bombă. Pe fondul teoriei “ofiţerului acoperit” care a acaparat spaţiul public, Macovei propune măsuri radicale pentru şefii de servicii secrete, dintre care nu l-a ratat pe Teodor Meleşcanu, pe care l-a indicat ca fiind ajutat de organizaţii proruse. “Supun atenţiei două propuneri. Având în vedere situaţia tulbure cu ofiţeri acoperiţi, ca să facem lumină şi curăţenie: şefii serviciilor secrete să nu mai ocupe timp de cinci ani o funcţie publică şi a doua, interdicţia de a racola jurnalişti, politicieni şi magistraţi. (…) Am făcut primul pas, în 2005, pentru magistraţi. (…) Mi se pare o situaţie foarte gravă candidatura domnului Meleşcanu. Când era în fruntea SIE, dânsului i s-au strâns semnături de către o organizaţie condusă de domnul Dogaru, care este prorusă. Atunci, cum a apărat domnul Meleşcanu interesele României în faţa Federaţiei Ruse? Ce încredere au partenerii noştri dacă şefului SIE i se adună semnături de către o organizaţie prorusă, în contextul în care în Parlamentul European avem foarte multe rezoluţii de sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse. (…) Ne simţim ca în anii 1990, cu tot felul de dezvăluiri ciudate şi fără de încredere. (…) În condiţiile în care domnul Meleşcanu, în timp ce era şeful SIE, a acceptat să i se strângă semnături de către o organizaţie prorusă nu trebuie să fie candidat la preşedinţia României. Repet: nu aduce încredere în partenerii noştri, NATO, SUA şi UE”, a precizat Macovei, care a încheiat apoteotic conferinţa de miercuri. “Dacă există partide care vor să mă susţină, să mă susţină, dar eu le pun pe masă proiectul pentru România şi atât, fără funcţii şi fără alte combinaţii de care românii s-au săturat şi eu, de 25 de ani”, a concluzionat Macovei.

Marisu Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272