REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Macron, avocatul diavolului

Macron, avocatul diavolului

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 1616

Emmanuel Macron a acordat un interviu CNN în care a avertizat despre o „criză a democrațiilor”, inclusiv în Statele Unite, după ani de „presiuni” și eforturi de „destabilizare”.

Liderul francez a avertizat despre o criză globală a „democrațiilor liberale” occidentale, când a fost întrebat de Jake Tapper, autorul interviului, despre tendința de răspândire a naționalismului, populismului și rasismului în Europa și SUA. „Cred că avem o mare criză a democrațiilor, a ceea ce aș numi democrații liberale. De ce? În primul rând, pentru că a fi societăți deschise și a fi democrații deschise și foarte cooperante pune presiune asupra poporului tău, îl destabilizează”, a spus Macron.

„Și de aceea trebuie să articulăm întotdeauna respectul pentru voința oamenilor, referințele clasei de mijloc și toate progresele făcute de democrațiile noastre, primind diferite culturi, fiind deschiși și cooperanți. Aceasta este o chestiune de echilibru. Este clar că în ultimii ani am avut o presiune din ce în ce mai mare asupra societăților noastre și ne aflăm în punctul în care, în diferitele noastre țări, există ceea ce aș numi o criză a clasei de mijloc”.

Emmanuel Macron a comentat şi ordinul de mobilizare dat de Vladimir Putin, considerând greşită acţiunea preşedintelui rus. „Cu câteva luni în urmă, Vladimir Putin transmitea un mesaj: „Am fost agresat de NATO, ei au declanșat situația și doar am reacționat”. Acum, este clar pentru toată lumea că liderul care a decis să intre în război, liderul care a decis să escaladeze este președintele Putin”, a spus el.

„Nu am o explicație rațională. Mi se pare că această invazie este o combinație de resentimente, strategie de hegemonie în regiune și, aș spune, consecințele COVID-19, izolare”, a mai afirmat Macron.

„Cred că în logica lucrurilor – și aici nu încerc să găsesc o explicație sau să-l scuz cumva – trebuie să luăm în calcul că există o frustrare din partea rusă. El a avut impresia că, după anii 1990, noi (Occidentul) nu l-am respectat cum se cuvine. Nu cred că asta justifică ce a făcut, nu vreau să-l scuz. Dar așa gândește el și trebuie să înțelegem asta„, a conchis şeful statului francez, în interviul pentru CNN, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar daca v-am starnit curiozitatea, va recomand si fresca: "Detail of Satan from The Last Judgement by Jacopo da Bologna 1350". In care Satana seamana izbitor cu Vladimir Putin, desi a fost pictata fresca acum aproximativ 700 de ani. Are pana si acelasi defect pe obrazul stang, pe care il puteti observa si in fotografiile cu Papa si Putin, cand Putin se afla in partea dreapta a fotografiei, pe google... Nu sunt eu d-ala care pupa moaste, sau nu stiu ce conspirationist SOSocist, dar e incredibil ca si defectele lui Putin le are. Pentru mine e clar, daca voi ajunge in iad, Putin va fi Satana.
0
0
Fotografia asta imi aminteste PERFECT de "The Preaching of the Antichrist Italian: La predicazione dell'Anticristo. Pictata de Luca Signorelli intre 1500-1504. Este o fresca din catedrala Duomo di Orvieto din Italia. Mi se pare cel putin amuzanta fotografia. Fresca intruchipandu-i pe Antihrist si Satana
0
0
Declaratiile astea sunt un fel de examen la sfarsit de curs on-line de satanisti.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218