REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Magazinul Profi, obligat de instanţă să desfiinţeze lucrările executate ILEGAL!

Magazinul Profi, obligat de instanţă să desfiinţeze lucrările executate ILEGAL!

Replica API 18 octombrie 2018 | 00:00 663

Fără autorizaţie de construcţie

Fără autorizaţie de construcţie

sursa foto blogatu.ro

Magazinul Profi, situat pe strada Soveja, obligat să desfiinţeze lucrările realizate fără a deţine autorizaţie de construire! Pe 31 iulie 2014, în urma unui control efectuat de către organele Poliției Locale la magazinul Profi din Tomis 3, a fost constatată executarea de lucrări de construcție de către aceasta fără a deține autorizație de construire, constând în amenajare spațiu comercial existent și închiderea rampei pe latura de est, amplasare panou și firmă luminoasă pe fațada unității inscripționată ,,Profi City”, cu o suprafață de aproximativ 15 mp.

Se pare că Profi nu deținea autorizație pentru lucrările constate în timpul controlului, fapt pentru care a fost amendată cu 2000 de lei, prin același proces verbal dispunându-se și sancțiunile contravenționale complementare constând în sistarea lucrării, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile de la primirea procesului verbal, în caz contrar aducerea imobilului la starea inițială în termen de 30 de zile după expirarea celor 90 de zile anterior menționate.

Ulterior, polițiștii locali au revenit pentru a verifica dacă s-au luat măsurile necesare impuse, aceștia constatând că obținuse autorizația de construire nr. 988/05.06.2015 eliberată pentru amenajarea spațiului comercial existent și închidere rampă, aceeași autorizație neprevăzând și lucrările de construire referitoare la amplasarea panoului și a firmei luminoase pe fațada unității.

Acesta este și motivul pentru care cele două părți au ajuns în instanță. Primăria Constanța solicită să aducă imobilul la starea inițială, reprezentanții Profi spun că au demarat procedurile privind obținerea autorizației pentru amplasarea panoului și a firmei luminoase pe fațada unității. Numai că, potrivit administrației locale, a introdus cererea cu mult peste termenul limită dispus prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Pentru că, nici măcar în timpul procesului, Profi nu a făcut dovada dovada efectuării demersurilor necesare îndeplinirii obligațiilor privitoare la obținerea autorizației de construire, judecătorul de caz a dat câștig Primăriei Constanța, în sensul că ”obligă pârâta ca, în termen de 30 de zile ce curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, să desfiinţeze lucrările realizate fără a deţine autorizaţie de construire, asupra imobilului situat în Constanţa, strada Soveja, nr. 59, bl. 57, parter, jud. Constanţa, constând în amplasare panou şi firmă luminoasă pe faţada unităţii inscripţionată ,,Profi City” cu o suprafaţă de aproximativ 15 mp și să aducă imobilul la starea iniţială, pe cheltuiala sa.

Autorizează reclamantul ca în cazul neconformării din partea pârâtei la măsurile stabilite de către instanţă prin prezenta hotărâre în termenul arătat mai sus, să procedeze la aducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite, pe cheltuiala pârâtei”, se arată în minuta instanței.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine ii conduce pe politistii locali este si dobitoc si idiot. Dogaru s-a vazut sef mare si isi arata muschii in lupta cu comerciantii. Sa vina in mortii masii inapoi la DIAS si sa sii arate ca altfel este un bulangiu. Are mare noroc cu nasu Dancu ca daca isi ia asta mana de pe el vede idiotul ce pateste.
2
1
La tuzla dece nu se da in instanta demolarea constructiilor fara autorizatie alo primaria si justitia dormiti loavar dracu de tampiti
7
1
daca nici pe timpul procesului care a durat vreo 3 ani, nu si-au scos autorizatia aia...fix retardati, sau vreun makedon printre ei
4
0
La cora lidel cinstruieste in parc nu va luati de ei ca va bate masoneria va e frica de masoni guvernu lumi
3
0
si astia stau pe trotuar. ii vede k re va ?
3
0
Ar trebui toate controlate sau intins in toata faleza nord noi suntem prosti ca facem cumparaturi de la ei nu avem pic de nationalism in noi ne vindem pe 10 bani ,si ne cara bani afara rusineee
3
2
Cred ca nu au cotizat destul de sa ajuns aici . Sunt sute de constructii fara autorizatie si pana acum politia nu a luat nici o masura .
12
0
Bine ca blocul lui Galani intra in legalitate! Doar e construit cu autorizatie de la soare! Bah, in ce societate traim? Curat murdar, voane Fanica!
9
1
Pai ce,voi vindeti pe tarlaua lui Fagadau fara sa cotizati?
8
1
Ati vrut UE, luati ... UE
5
4
S-au intins prea mult. Mai trebuie cumintiti. Concurenta e perfecta? Are tot ce trebuie? Inclusiv prevederi de igiena gasim si la concurenta? Ca noi clientii mai intram si in alte bombe de astea. Vad ca de la o vreme doar Profi e subiect de controale.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369