REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Mai multe PRIMĂRII din judeţ, AMENDATE de GARDA de MEDIU

Mai multe PRIMĂRII din judeţ, AMENDATE de GARDA de MEDIU

Replica API 5 mai 2021 | 00:17 2033

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au efectuat verificări, în ultima perioadă, pe raza mai multor comune din judeţul Constanţa, constatând că starea de salubrizare a împrejurimilor acestora este necorespunzătoare. Amenzile date de comisari UAT-urilor sunt de ordinul sutelor de mii de lei.

Primăria Cogealac, sancţionată cu 15.000 de lei

Gestionarea corectă a deşeurilor reprezintă o problemă majoră în judeţul Constanţa. Spre exemplu, Garda de Mediu Constanţa a realizat, recent, o acţiune de verificare pe raza comunei Cogealac, constatandu-se că starea de salubrizare este necorespunzătoare, existând deșeuri antrenate de vânt de-a lungul căii ferate și pe islazul satului Cogealac. De asemenea au fost identificate depozite neorganizaze de deșeuri atât în Cogealac cât și în statul Râmnicu de Jos, fapt pentru care UAT Cogealac a fost sancționată cu amendă în valoare de 15.000 lei.

.

Control şi în municipiul Medgidia

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au realizat, recent, o acțiune de inspecție și control în Municipiul Medgidia, cu scopul prevenirii incendierii anvelopelor uzate. În colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, având în vedere faptul ca în ultima perioada s-au semnalat mai multe incendii de anvelope, cu intenția recuperării materialelor feroase, comisarii au verificat 8 vulcanizări din Medgidia, fiind stabilite măsuri de gestionare a deșeurilor. Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate pe raza orașului Medgidia, au fost identificate depozitări necontrolate de deșeuri. Problemele constatate au fost aduse la cunoștința Primarului Municipiului Medgidia.

Sancţiuni aplicate şi la Ovidiu

În vederea soluţionării aspectelor reclamate pe pagina de Facebook a Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, referitoare la deversarea de ape uzate menajere în zona fostei staţii de epurare din oraşul Ovidiu, s-au realizat controale la operatorul reţelei de canalizare şi la UAT Ovidiu. Pe lângă măsurile stabilite pentru remedierea neconformităţilor constatate, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale. UAT Ovidiu a primit două sancţiuni, una dintre ele pentru depozitări necontrolate de deşeuri identificate cu ocazia verificărilor pe raza oraşului Ovidiu.

“Este important să se mențină curățenia și să nu se mai arunce deșeuri în locuri nepermise! Garda Națională de Mediu atrage atenția asupra faptului că prin arderea deșeurilor se eliberează în atmosferă substanțe toxice periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediul înconjurător”, transmit reprezentanţii GNM CJ Constanța.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Amzacea
1
0
La baneasa la fel
0
0
Poate vad si gunoaiele din comuna Independenta!
0
0
garda de mediu amendeaza oamenii amendand primaria amendeaza conducerea primar vice si sunt raspunzatorii nu locuitoriecretar ca ei sunt raspunzatori ca deaia sunt ii au nu doar sa faca contracteplatiti
1
0
Dar la Mangalia cind vin?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272