REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
16.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Mai mulți bani pentru reamenajarea locurilor de joacă din Constanța!

Mai mulți bani pentru reamenajarea locurilor de joacă din Constanța!

Replica API 27 iulie 2019 | 00:00 520

Administrația publică locală supune atenției consilierilor locali, în ședința Consiliului Local Constanța de miercuri, 31 iulie a.c., un proiect de hotărâre prin care se dorește suplimentarea sumei alocate reamenajării locurilor de joacă din oraș. Suplimentarea este necesară, argumenează aparatul administrativ al Primăriei Constanța, în contextul unor modificări legislative. Printre modificări se numără și creșterea salariului de bază minim brut pe țară din domeniul construcțiilor, la suma de 3.000 de lei lunar.

Municipalitatea și-a luat angajamentul reamenajării tuturor celor 63 locuri de joacă din Constanța. În acest sens, a fost realizată documentația tehnico-economică, a fost achiziționat serviciul de proiectare în etapele DALI, PAC, DDE, PT+CS etc, și au început, în mod concret, lucrările la mai multe spații de joacă. Este nevoie, însă, de suplimentarea sumei alocate acestui proiect, sens în care pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța de miercuri, 31 iulie a.c., este inclus proiectul de hotărâre privind modificarea art. 1 din HCL nr. 168/2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru execuția lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă existente în municipiul Constanța, în faza DALI.

„Proiectul vizează reamenajarea a 63 locuri de joacă existente în municipiul Constanța, însă până la momentul actual au fost încheiate contracte de execuție lucrări numai pentru 25 de locații, în derulare, întrucât la momentul demarării procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor, doar pentru acestea erau finalizate procedurile de autorizare, deoarece pentru celelalte nu erau încheiate demersurile privind intabularea acestora. Până în prezent, s-au încheiat procedurile de autorizare pentru încă 18 locații, pentru care va fi inițiată procedura de achiziție a contractelor de execuție lucrări după aprobarea valorii estimate actualizate. Pentru diferența de 20 locații, în scopul finalizării întregului proiect, este necesară finalizarea procedurilor privind intabularea acestora”, se arată în documentația prezentată consilierilor locali.

De la aprobarea documentației până în prezent au intervenit modificări legislative, al căror efect se reflectă în creșterea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat valoarea investiției. Una dintre modificările survenite vizează stabilirea salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 3000 de lei lunar, pentru domeniul construcțiilor, pentru anul 2019. În consecință, trebuie actualizat devizul general și devizele pe obiect de către proiectantul documentației.

Valoarea estimativă a investiției rezultată în urma actualizării este de 15.138.338,6 lei, din care 12.056.404,95 lei construcții – montaj și 2,411.280,99 lei – cheltuieli diverse și neprevăzute.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ... Armani iar avem un os de ros cat mai este al nostru pe Tron ... Asta i nesatul si imbecil ... arogant care uita repede daca i nu i uzi periodic cu Parati scaunul...
4
1
Foarte frumos scris ptr cele max 4 clase pe care le ai. Pacat ca Fagadau nu da hcl ptr sterilizarea vietatilor ca tine ca sa nu va mai inmultiti.
0
5
FAGABOULE SA LE FACI MANDATUL ASTA, CA ALTUL NU MAI VEZI
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407