REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

MAMAIA. Resturi de mâncare RECUPERATE din farfurii şi repuse la vânzare?! Patronul de la Balans: „Ştii al cui fin sunt eu?!”

MAMAIA. Resturi de mâncare RECUPERATE din farfurii şi repuse la vânzare?! Patronul de la Balans: „Ştii al cui fin sunt eu?!”

Replica API 14 iulie 2017 | 11:23 976

Încă un control al OPC!

Încă un control al OPC!

În ultimele săptămâni, comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au făcut „prăpăd” în rândul agenţilor economici care încalcă normele de igienă în materie de alimentaţie publică! Acţiunile în forţă se doresc a fi un exemplu pentru comercianţi, care trebuie să priceapă că nu este de glumă cu sănătatea oamenilor!

Miercuri noaptea, comisarii CJPC au fost angrenaţi într-o nouă „razie”, de data aceasta în staţiunea Mamaia, unde au fost inspectate nu mai puţin de 23 de terase. Una dintre terasele verificate a fost Balans. Aici, reprezentanţii CJPC au găsit carne care părea a fi adunată din alte farfurii, iar intenţia părea a fi aceea de a fi repusă la vânzare.

„Am suspendat activitatea până la remedierea deficiențelor la trei unități și am dat amenzi totalizând peste 70.000 de lei la restul. Am întâlnit situații de neimaginat în Mamaia. Pentru exemplificare, la restaurantul Balans, am identificat în bucătărie un vas din inox în care patronul a declarat că se găsește materie primă pentru prepararea mâncării sub formă de piepți de pui. În realitate erau piepți de pui în diverse stadii fizice: unul era într-adevăr crud, altul fiert, unul prăjit în ulei și unul făcut la grătar ... plus o jumătate de bucată. Am solicitat perechea dar nu putut să o prezinte. Eu am opinat că acestea sunt resturi alimentare recuperate de la mese, mai ales că geamul de aerisire al bucătărie era deschis către zona de debarasare”, a declarat Horia Constantinescu, şeful CJPC, pentru Agerpres.

Însă, asta nu este tot! Vizita la restaurantul Balans s-a lăsat şi cu ameninţări, din câte susţin surse din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor! „Ştii al cui fin sunt eu? O să vedeţi voi ce păţiţi!” – ar fi urlat patronul restaurantului la comisarii CJPC. “Obişnuiţi” deja cu astfel de manifestări, reprezentanţii CJPC şi-au continuat verificările.

De precizat că patronul localului Balans din zona Casino Mamaia este Ştefan Ciprian Dumbravă.

C.C., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bine ar trebui toate tarabele din mamaia ,restaurantele ,desfintate si care turist vrea sa manance sa manance la restaurantul hotelului unde se cazeaza sau sa-si cumpere mancare din supermarket
1
0
Are si vreo tochitura de restante sau ceva sarmale de restante in menu?
3
0
As vrea sa va sugerez un alt tip de articol. Scrieti unul despre controalele care NU se lasa cu amenzi, unde NU gasesc gandaci in bucatarie, alimente expirate, etc. Sa stim si noi unde mai putem manca cat de cat decent. Ca de astea cu fiul lui X, finul lui Y, ruda lui Z, gandaci, mizerie si alte romanisme de genul asta suntem satui.
4
0
Tare asta cu "ciorba de restante"! Ar fi de ras daca n-ar fi de plans...
5
0
nu merita sa mergi in concedii in romania,peste tot hoti nesatui
6
0
Nu ei sunt hoti!Sunt prosti clientii care le calca pragul!Turistiiar trebui sa constientizeze pericolul, si sa-i lase sa falimenteze asteptand clienti!
9
3
... si mai ales in Nasi-ta sa o luam la matarangi si sa-i dam sa pape resturile de la gunoiu vostru de terasa infecta , scirta-scirta !
6
2
Trebuiau sa il oblige sa manance ce vinde.
9
0
In aceste circumstante nu mai criticati turistii ca fac piata la supermarket si mananca in camera! Trece sezonul si nu aveti timp sa verificati macar odata pe sezon locurile de papa-papa, poate participa si sanepidul pt. curatenie, si metrologii pt. cantare !
12
0
Daca si clientii sunt niste balauri cu creierul cat bobul de fasole,cum puii mei sa nu vanda smecherii aia orice? Vine fomistu' si haleste ca porcu' orice e in troaca,orice latura,ca nu are rabdare sa caute,sau macar sa-si ia dracu' o conserva daca nu e de ales. Nu,...fraieru' vrea sa fie servit la terasa aia,.. Ia terasa,ia masa,ia boli de ficat si stomac,prostule ! Si culmea,ca e si scump. Dai bani munciti din greu pe boala,prostovane! Cei corecti si buni sufera pentru ca niste boi strica imaginea generala. Legile sunt sparcaite.Eliminati bai pe cei care nu sunt buni pentru turism!!!
13
0
Uitati-va la culaoarea baldachinelor de pe terasa acestui nemernic. Jegul predomina in tot decorul.
12
0
Terasa ar trebui inchisa definitiv. Patronului 3 ani de puscarie - cu executare. Ca sa invete ca datul din gura mult si prost se plateste.
21
0
Resturile de pui se strang intro casoleta ,cele de porc inclusiv resturile de chiftele si carnati in alta casoleta.La 2 kile de resturi tocate marunt se adauga o punga de 2.5 kg de legume congelate Aro,,o punga de fidea,o cutie de bulion,3 cartofi,se fierbe ,si ies cam 35-40 de portii la 7 lei bucata.La ciorba asta i se spunea ciorba de restantze,la clienti li se spunea gaste sau fraieri.Am lucrat in stabilimentul respectiv pana pe 10 iulie,ajutor de bucatar.Pofta buna!
33
0
Pai sa imi bag eu ....bip bip ...in gura ta! Tu crezi ca imi pasa al cui fin esti?! Zdreanta ....
24
0
Zdrentele astea avide fupa bani merita trasi in teapa! Si ne intrebam de ce suntem priviti ca tiganii europei, din cauza atitudinii unor lichele devenite "patroni" peste noapte.
18
0
oare de ce doar opc si protectia consumatorului fac controale ,nu ar trebui ca si j3ghurile si p0uuthorile sau coruptii? de la directiile sanitar veterinare sa controleze?
11
0
nasul este Dumitrache Ion
11
0
chiar se revand resturile de la mese ...o fac bucatarii pe mana cu patronii... v-o spun ca stiu.,e o practica veche ,dintotdeauna ,acolo unde se poate recupera ceva se recupereaza si se revinde,face un ciubuc fie bucatarul,fie ospatarul,totul cu stiinta patronului... la salariile care le au personalul twrsaselor si restaurantelor la mare nici nu e de mirare ca vor sa mai scoata un ban in plus... trebuie sa ii controleze si urmreasca la salariile care le dau si angajatilor,ca au contracte pe jumatate de norma si lucreaza 12-14 ore la zi ,fara libere
14
0
Arestati si finul si nasul!
20
1
Romani hotzi , asta este adevarul
12
3
Bravo horia
13
0
Pe plaja intre Saturn si Venus cand veniti domnule HORIA.Este singurul restaurant pe plaja fara canalizare,fara autorizatie de constructie,fara autorizatie de functionare si cu o mizerie de nedescris...
14
0
Mi se pare ciudat ca unii comentatori il ataca pe Directorul OPC si nu pe cei care otravesc oamenii, chiar nu inteleg. Felicitari OPC.
37
1
Impuscat imediat lepadatura fara comentarii !Ajunge cu bataia de joc a javrelor avide de lovele !
23
1
Ioane esti unul din cretinii care pune botul la toate idioteniile. Cum iti imaginezi ca nefericitul ala vindea resturi? Cat de idioti ne cred organele?
5
20
Cavalerul dreptatii in actiune. Nu l a si alergat pe patron? Ca doar gura e de el.
3
19
Acest limbric Horia Constantinescu ar trebui internat la balamuc! Asta o cauta cu lumanarea! El crede, el constata... Toti imbecilii ajung in motul cacatului numit Romania. Va aduceti aminte de celebrul infractor Piedone? Acest oligofren refuzat pana si de o amioba cu ecuson de paznic este la un pas de a sparge cu piciorul ouale unei batrane in piata tomis 3.
38
45
la 10 STEGURI cand ????? sau nu vii domnule HORIA ca e de la tine din gasca !!!tie frica de cornel ca te are la mana ??unde este corectitudinea???
21
1
Cata nesimtire, sa aduni resturile de la mese ca sa le revinzi. Lacomia patronului roman se pare ca n-are limite. Sunt niste infecti, se abat necazurile asupra familiei lor si nu stiu de ce...
27
3
Pe la restaurantele din Statiunea Costinesti pe cand domnule Horia ? Poenita,Noemi,Ardeleanca ,Regal,Royal si vestita terasa 10 Steaguri ! va asteapta .Asteptam stiri !
24
0
Luati-le la ramd pe toate bodegile astea de fac nunti sa vedeti ce e acolo..jaf la drumul mare..cel mai frumos ar fi sa filmati hotpatarii la 6-7dimineata sa vedeti cu cate sacosi pleaca acasa din ce au furat de la o nunta..dar nu despre asta e vorba,e virba ca te fura de te rup si nu ii vede nimeni ptr ca au spate puternic,dupa cum ameninta si aceste patronas,nemultumit ca nu mai fraiereste oamenii cu ceea ce el nu ar manca..Cum sa te joc cu viata oamenilor asa?chiar nu mai aveti niciun Dumnezeu in voi?rusine!
25
2
Alo,opc-ul cineva n-a putut sa manance intraga bucata de piept de pui ptr ca si-a pierdut proteza dentara in farfurie.Nu cumva s-a trezit vreun client cu o portie strasnica de piept de pui recuperat cu tot cu dinti?!si patronul nu glumeste,e fin cu mihai viteazu care la randul lui e bun prieten cu valeriu zgonea
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614