REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mâncarea se scumpește, în ritm alert, în toată lumea

Mâncarea se scumpește, în ritm alert, în toată lumea

Replica API 8 februarie 2020 | 13:10 370

Vești proaste la nivel mondial. Prețurile alimentare au crescut pentru a patra lună la rând, în ianuarie, antrenate de salturile cotațiilor pentru uleiuri vegetale, zahăr și grâu. Concluziile aparțin FAO, agenția alimentară a Organizației Naționale Unite, care a făcut o statistică a ultimelor luni.

Indicele prețurilor alimentare FAO, care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr, a înregistrat în medie 182,5 puncte în ultima lună, în creștere cu 0,7% față de luna precedentă.

De asemenea, FAO a anunțat că producția de cereale va atinge un nou record în 2019 și va fi cu aproximativ 2,3% mai mare decât recolta din 2018.

Indicele cerealelor a urcat în luna ianuarie cu 2,9%, la cea mai mare valoare din mai 2018, prețurile tuturor cerealelor majore fiind în creștere, conduse de grâu.

Indicele uleiului vegetal a crescut luna trecută cu 7,0% pentru a atinge maximul a trei ani, iar indicele prețurilor la zahăr a urcat cu 5,5%, în timp ce indicele produselor lactate a crescut cu 0,9%.

În schimb, prețurile cărnii au scăzut cu 4,0%, după 11 luni consecutive de creștere, cu cotațiile de preț pentru toate categoriile de carne mai mici, „presate de achizițiile reduse, în special din China și Extremul Orient”, a declarat FAO.

De asemenea, FAO a emis o nouă prognoză pentru producția mondială de cereale, estimând un nivel record de 2,715 miliarde de tone în acest an.

"Previziunile din această lună rămân aproape neschimbate din decembrie, deoarece revizuirile descendente pentru producția de grâu și orez sunt compensate de ajustări ascendente ale porumbului și orzului", a declarat FAO.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care mancare ce gasim la market nu-i decat plastic si praf de creta iei un muschi tiganesc si daca-l pui sub o greutate lasa o gramada de apa cu substante desigur,de ce nu am fi inoculati cu gripa spaniola de catre masoni,acuma ii zic coronavirus
0
0
Parca il vad pe idiotul ala de Roman de la holera cu traista la schinare in Parlament in Ajunul Craciunului. Si ne punea pe raft oua, rosii, ceapa, si vezi Doamne ce scumpe sant. Cata demagogie la panaramelea sorosiste. Si din pacate o mare parte din romani au fost spalati pe neuroni.
5
1
Cine te pune sa cumperi acel chefir, daca nu-l cumpara nimeni o sa-l ieftineasca, NOIdictam preturile dar daca dam banii ca fraierii asta e! Problema e acolo unde este monopol sau intelegere si au toate preturi apropiate, vezi carburanti, gaze, energie telefon, tv!
4
1
minciuni de doi lei gunoaielor ! in romania mancarea este mai scumpa decat in toata europa !
8
1
mancati rahat nenorocitilor, asta este mangleala firmelor din romania bate saua sa priceapa calul ,preferati sa dati in export mancare ieftina numai in romania vreti sa scumpiti stiti ca romanul este prost si rabdator
8
3
moarte pnl!
24
11
Alooooo, dunde dracu se trezesc jigodiile de la profi din TOMIS 2"strada Mircea cel Batrab, peste tot un chefir mic decla napolact costa 2,50lei la ei creste pretul ca Fat Frumos, de la zi la zi, astfel ca azi este 4,29 lei. Chiar asa jaf la buzunarul consumatoeilor, cand salariul minim net creste o data la un an cu 2 lei ar pensiile la fel. Nu le este rusine, nu au reguli nesimtitii astia din comert.
19
0
Tradatorii Romaniei au binevoit sa ajute strainii sa-si cumpere terenuri agricole aici,sa faca tot posibilul pentru descurajarea agriculturii romanesti. Prin urmare,nu trebuie sa ne facem griji pentru straini,caci oricum noi nu contam nici pentru noi,asa se vede dupa cum suntem de plini de ura si dorinte de autodistrugere. Romanii vor ramane ca mereu in istoria lumii,niste sclavi,niste valeti,niste sacrificati cu gurile mari si cate unul-doi patrioti chinuiti tot de noi.
12
5
mai putina, prea s au unflat burtile la majoritatea romanasilor, nu-i mai ajung ginsi ...forfecati!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272