REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mandatul lui Sulhi Turan s-a încheiat. În urmă cu o lună, Consulul General al Turciei stârnea tensiuni în relaţia cu SUA

Mandatul lui Sulhi Turan s-a încheiat. În urmă cu o lună, Consulul General al Turciei stârnea tensiuni în relaţia cu SUA

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 434

Consulul General al Turciei la Constanța, Excelenţa Sa Sulhi Turan, a anunţat că mandatul său s-a încheiat.

Pe pagina de Facebook, Sulhi Turan a transmis un mesaj de mulțumire pentru comunitatea turcă din Constanța dar și din România, dar și pentru autoritățile constănțene. „Dragi membri distincți ai comunității turcești care locuiesc în Constanța dar și în alte orașe din întreaga țară, vă transmit că mandatul de Consul General la Constanța s-a încheiat. Mă întorc în Turcia săptămâna aceasta împreună cu soția mea. Vă mulțumesc foarte mult pentru atenția și sprijinul acordat mie și consulatului nostru pe durata mandatului meu. Mă bucur că am avut șansa să fiu alături de voi în activitățile organizate și sper că împărtășim sentimente comune. Eu și soția mea ne vom aminti mereu de voi cu gânduri prietenoase și sincere. Sper că și voi o să vă amintiți de noi cu aceleași sentimente. Iubirea și respectul meu sunt sincere pentru voi toți. Sulhi Turan. Constanța, 15 decembrie 2019”, a scris Sulhi Turan pe pagina Consulatului General al Constanței.

Decizia vine la o lună după un incident înregistrat la Constanţa, la un eveniment organizat de Muftiatul Cultului musulman din România. La momentul respectiv, un diplomat american a fost dat jos de pe o scenă din Constanța, luni seara, de consulul general al Turciei chiar când se pregătea să rostească discursul despre libertatea religioasă. După incident, reprezentanţii ambasadei SUA au comentat că „este regretabil”, în timp ce Consulatul Republicii Turcia a precizat că „discursul unui reprezentant al Ambasadei SUA nu era prevăzut”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt cei de mai inainte.Sunteti tineri,nu e primul.A mai fost unul trimis la plimbare pt ca se credea ca e sat fara caini aici.Un an si trei lunia stat aici.
3
0
multumeste numai comunitatii musulmane din Constanta. Si porcilor hoti din primarie ! Romanii nu exista ! Muie domuzului !!!
7
0
De ce credeti ca mandatul s a incheiat?? Tocmai din cauza acestui incident si daca este asa foarte bine.o greseala cat casa care a starnit un scandal diplomatic inutil.ne a explicat muftiul cum au stat lucrurile si ca ei stiau ca vine femeia aia dar nah a vrut sa se dea el rotund.s a dat rotund pana a zburat spre ankara.O PATA PE OBRAZUL COMUNITATI TURCE PE CARE ADMINISTRATIA DE LA ANKARA O LASA GRATUIT.TURCII DIN ROMANIA NU MERITA SA FIE AMESTECATI IN MIZERIA VOASTRA! RUSINE MAI MARE CA ASTA NU EXISTA!ATI UMILIT O COMUNITATE DIN CAUZA UN HANDICAPAT TRIMIS PE POS DE CONSUL!O MIZERIE DE OM!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272