REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

MANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:52 419

Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele lucrări în teren se execută, în prezent, în zona dintre Casa Tineretului și Gară, unde vor fi amenajate peste 100 de locuri de parcare, urmând ca acestea să fie atribuite locatarilor din zonă.

Intervențiile în teren constau în nivelarea terasamentului, realizarea fundației și alte lucrări specifice, ulterior fiind amenajată o platformă betonată pe care se vor delimita locurile de parcare. Acestea vor fi repartizate contra-cost locuitorilor din cartier, posesori de autovehicule, în baza unor cereri și a altor documente care să ateste că locuiesc în respectivul bloc și dețin un autoturism. Lucrări similare vor fi executate și în alte cartiere ale orașului, unde au existat garaje. În acest sens, unele proiecte similare se află în diferite stadii de realizare, respectiv de elaborare a autorizațiilor de construire, licitație sau de atribuire a lucrărilor.

Prezent în teren, primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a parcurs toate etapele legale, iar până la sfârșitul acestui an, vor începe și alte lucrări de acest tip, în diferite zone ale orașului.

”Proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a putut fi demarat doar după demolarea tuturor garajelor din fiecare zonă. Aici ne-am confruntat cu ceva probleme din partea deținătorilor de garaje, deoarece nu toți au adus terenul la starea inițială, după ce și-au ridicat construcția neautorizată. Primăria a trebuit să salubrizeze acele terenuri și apoi să înceapă efectiv lucrările de amenajare a parcărilor de reședință. După finalizarea acestor lucrări, toți locatarii din acest cartier vor putea parca în spatele blocurilor, degajând astfel DN39, pe care se va circula fără probleme, pe ambele benzi ale sensului de mers”, a precizat edilul Radu Cristian. El a reiterat că demolarea garajelor era cerută insistent de ceilalți posesori de mașini, care nu dețineau garaje și nu aveau un loc de parcare lângă bloc. ”Pe măsura finalizării documentației și adoptarea acesteia în Consiliul Local, vom intra în teren, în fiecare zonă cu blocuri și vom amenaja locuri de parcare pentru fiecare solicitant. Estimeaz că numărul locurilor de parcare va ajunge la aproximativ 4000, iar cartierele orașului vor intra, rând pe rând în proces de sistematizare”, a mai completat primarul Mangaliei.

Reamintim că, potrivit inventarierii locurilor de parcare din Mangalia, în cele patru zone de la nivelul orașului, s-au identificat peste 1300 locuri de parcare, amplasate pe alte suprafețe decât cele ocupate de garaje.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe str. Albatros spate bl. G1 mai sunt 3 garaje nedemolate ,o curte de 300 m patrati si un munte de gunoi .Se aude Raducu ,Dragosi ?
2
0
Lasati liber sa comentam la articolele cu domnul Stroe,catelusilor !
1
0
Numai la Costinesti consilierul dornic de statul primar Dorin Jeanu nu si-a dorit locuri de parcare pe strada Tineretului.Ia fost frica ca nu mai are ce face daca din greseala iese primar si nu mai are de unde lua paraindaratul.Acum doi ani s-a opus pentru reabilitarea caminului cultural din banii UE.Avem viitori primari visatori cu viziuni scurte pentru comunitate,doar interese personale.
1
0
V-am daramat garajele sa fac locuri de parcare cu plata in sat la voi,dar nu doar unde au fost garaje,in tot orasul,asta a fost scopul initaial,sa trag banii de pe voi,150 ron pe fiecare loc.Baiii si cum va inghesuiti cu cererile la primaria mea,iar v-am facut ca la nufaru
7
2
E prea smecher Raducu sa nu stie el ce are de facut. Felicitari
4
7
Parcarile le face cu firma lu finu Cocoranu de 5 ori mai scumpe. DNA dormiti? Replica, nu mai sterge comentariile sau sterge si pe ale lingailor.
10
4
Se degajeaza sos.Constantei nu DN 39.Si vizitatorii unde parcheaza?Aceeasi intrebare si pentru cei care isi vor cumpara masini de acum in colo? Probabil cand nu mai sunt locuri in parcari , tot pe carosabil , e logic.
13
2
prostiile cu garajele zi cine face hotel in locul parcului de portul turistic ....si cum a ajuns terenul din parc pe mina smecherilor.....
9
4
Oricum pleci te asigur
9
6
Langa parcarea carrefour market si parc este un loc unde s-au demolat garajele de mai bine de 5 ani si nu s-a facut nici un loc de parcare.
12
2
este bine. Cine vrea garaje sa se mute in cartierul de case sau la tara.
6
5
Bravo primarului Radu Cristian ,eu sincer am fost suparat dar mi-a trecul orasul arata ca in lumea a3-ea dar vad ca se tine de cuvant ,Felicitari !
8
9
o masura foarte buna a primarului. acum sa vedem noile locuri de parcare
9
7
foarte bine. primarul a avut curaj sa demoleze urateniile ale de garaje. acum se fac parcari pentru toata lumea, nu doar pt smecheri
13
7
.... care vor dura pina la vara, in campania electorala, sa vedm ca primaria se ocupa de oras. Praf in chii prostilor.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272