REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mangalia, lovită de flagelul executărilor silite. Mii de locuitori sunt daţi în judecată pentru că nu îşi plătesc datoriile

Mangalia, lovită de flagelul executărilor silite. Mii de locuitori sunt daţi în judecată pentru că nu îşi plătesc datoriile

Replica API 6 februarie 2019 | 20:21 1558

Mangalia pare a fi lovită de un veritabil flagel al executărilor silite. Numai de la începutul acestui an, au fost inițiate 275 de acțiuni în instanță având ca obiect ”încuviințarea executării silite”. Fenomenul a căpătat o amploare fantastică, în 2018 fiind înregistrate la Judecătoria Mangalia peste 3.000 de dosare de executare silită. În 2019, ritmul este și mai susținut, judecătoria înregistrând în medie 11 de chemări în judecată pe zi ale locuitorilor din oraș. Cele mai multe vin din partea IFN-urilor și în special de la Provident, dar există circa 70 de chemări în judecată și de la Callatis Therm SA, furnizorul local de căldură și apă caldă. Judecătoria Mangalia a aprobat toate cererile de executare silită.

Cele mai multe chemări în judecată pentru neplata datoriilor înregistrate în prima lună a anului 2019 vin din partea instituțiilor financiare nebancare, în special de la Provident. Debitorii persoane fizice au de restituit sume cuprinse, în general, între 1.000 și 2.000 de lei, plus dobânzi și penalități, dar există persoane care au contract împrumuturi de peste 5.000 de lei și nu au reușit să le mai returneze.

Pe lista celor care execută silit locuitorii Mangaliei se mai află diverse bănci, firme de recuperatori, dar și societatea locală de termoficare Callatis Therm SA. Printre sutele de rău platnici executați silit încă din primele zile ale anului se află și câteva nume interesante, cu notorietate.

Persoane cu notorietate, date în judecată pentru neplata datoriilor

Lista rău platnicilor executați silit de IFN-uri conține nume precum Rustem Erdivan, Iașar Isa, Suliman Beihan, Zbanț Florin Nicolae sau Ismail Sedan- toți interlopi din Mangalia. Printre debitorii dați în judecată se mai află persoane cu notorietate precum notarul public Irina Pufan, Petru Mihai Crăciun- tatăl fostului consilier local PDL Marian Crăciun, Cristian Stan- directorul companiei de transport GSM Trans și Paul George Abălaru, om de afaceri asociat cu politicianul liberal Leonard Tănase și partenerul de viață al Theodorei Ioana Mazâlescu, fostă secretară personală a primarului Cristian Radu.

Locuitorii executați de Callatis Therm, primăria de către RAJA

Un alt creditor care s-a îndreptat în masă împotriva locuitorilor Mangaliei este Callatis Therm SA, cu sediul ales la cabinetul avocatului Ionel Spătaru. Controversata societate de termoficare a obținut la Judecătoria Mangalia executarea silită a peste 70 de locuitori, prin intermediul executorului judecătoresc Vasile Deacu.

Poate cel mai cunoscut nume executat silit pentru neplata datoriilor este chiar Primăria Mangalia. Pe 17 ianuarie 2019, creditorul RAJA SA a obținut la Judecătoria Mangalia decizia de executare silită a debitorului Municipiul Mangalia, pentru patru facturi emise pe 29 noiembrie 2018 și neachitate de primărie. Municipalitatea va fi executată silit de către executorul judecătoresc Stoica Constantin Gabriela Simona.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curva ai de nevasta a lui verde numai in cur i-o dadeam in gang acum a luatul prostul de buna
0
0
Interlopul ala Verde care conduce un audi negru CT77WXS vinde si droguri in scoli , toata lumea stie ! Poate cauta si DIICOTUL ! E adevarat ca esti si finul lui Bozolan eu am fost la botez la tine si asa este ! Sigur il acopera cu ii zicea presa eroul de Bozolan!
5
0
Bozo saracu vinde mici sa traiasca si voi il acuzati de camata. Lexu e pensionar la venerabila varsta de 44 de ani sefutele sunt cu sexu nu cu furatu , ma tu esti cumva Nitoi ?
4
1
ce face Politia Mangalia in privinta camatarilor ? Verde a avut mai multe dosare si nimic probat, poate din cauza lui Bozolan si altii care il acopera ? si mai sunt si alti camatari. Sunt vorbe in targ ca si unii oameni suspusi, politisti, magistrati oameni de afaceri dau bani cu camata prin interpusi. Cred ca este vorba de nuclee de crima organizata. Lumea vorbeste si nu degeaba, victimile tac de frica. Ipj Constanta nu mai culege informatii despre politistii manjiti, sefii si sefutzele din Politia m Mangalia Mangalia, SEX, PEX,LXX si altii
2
0
Sunt multi saraci e greu tare, ce facem noi care avem datorii la Romica camataru? Pe noi cine ne executa silit?
2
0
Pe aia de la Provident nu-i ia nimeni la puricat cu ewscrocheriile lor? Precum si celelalte IFN-uri, escroci cu patalama...
12
0
Deschideti un birou de consilirere juruidica si ajutai pe fraieri.
9
0
Multi naivi pica in plasele celor de la IFN-uri. Daca cineva critica stilul de lucru al alora ,inseamna ca tii cu ciuma rosie. Pai de ce sa informezi correct populatia,nu e mai bine sa auzi cum se nenorocesc unii?
7
0
E vina makedonilor alora de au iz de burduf. Voiam sa platesc intretinerea si trece un cipan pe langa mine. Cred ca a inspirat sau ceva ca toti banii mei au intrat in narile lui uriase, si aveam monezi! Caramitre, lasa ca nu uit. Mai mirosea si a oaie... A zer de oaie
8
3
Uite cu astea mai face camatarul Verde unde de 1 leu cand camatareste lumea pt un milion sa aibe bani sa-si intretina prostituata aia de nevasta ! Bozolane ai si tu parte din dobanzile luate de finu Verde de la copii , un lapte un cornulet ceva acolo sa iei macar
5
1
mie nu are ca sa0mi faca .
3
0
eu am casa construita ilegal nepotu face trafic la greu are masina jeep de tx si nu ma mai executa nimeni. fi destept si iei si ajutor social si pachete si caldura gratuit
7
0
Vedeti voi cum isi face de cap statul paralel. Pe astia nu-i impoziteaza nimeni pentru ca tara e plina de camatari votanti ai ciumei rosii din israel.
10
1
Unde scrie ma 2 clase ca primaria executa silit ? Ce articol ai citit tu ? Dar nu ma mira , ca la 2 clase cate ai tu si daca citesti articolul de zece ori tot un kkt ai sa intelegi.
6
4
Ce treaba are Primaria sa execute silit pe nea Gheorghe care a luat bani de la Provident? Cand a luat imprumutul a dus un act de identitate, o adeverinta de venit si te indrepti catre popriri pe venituri: salarii, pensii,cont bancar...il chemi la mediere poate la reesalonari de plata, recuperatori si in ultima faza la instanta, care hotaraste ce si cum.Iar daca s- a ajuns aici e din cauza saraciei, a lipsei locurilor de munca permanente.
6
2
Hai commenturi cu Dragnea traficanti prostituate pesti din cernavoda. Hai cu directoru de la ambulanta. Hai ca sa ma ia diaria
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367