REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Marea Unire, la Saraiu. Președintele CJC, Horia Țuțuianu, prezent la eveniment

Marea Unire, la Saraiu. Președintele CJC, Horia Țuțuianu, prezent la eveniment

Replica API 4 decembrie 2018 | 00:21 338

Primăria comunei Saraiu a organizat luni, 3 decembrie a.c., un eveniment omagial excepţional prilejuit de aniversarea Centenarului Marii Uniri. Sub genericul „România 100”, în cadrul evenimentului artistic desfășurat la caminul cultural Saraiu, s-au desfășurat mai multe evenimente istorice, socio-culturale şi religioase.

În program, au fost cuprinse o serie de momente de înaltă simţire românească, între care depunere de coroane la monumentul eroilor, pomenirea eroilor comunei, evocarea unirii Bucovinei cu România şi a actului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, precum şi momente cultural-artistice, patriotice şi istorice.

În cadrul manifestărilor, un punct distinct a fost festivitatea de semnare a acordurilor de înfrățire și a parteneriatelor de colaborare dintre comuna Saraiu şi o serie de localităţi româneşti din Republica Moldova.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. ”100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de istorie a poporului român. Astăzi, alături de primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, am participat la evenimentele organizate cu ocazia Centenarului, în această localitate. Mă bucur că dobrogenii nu își uită trecutul și îşi cinstesc strămoșii. Este o onoare să fiu prezent în mijlocul comunității pe care o reprezint, mai ales cu un prilej atât de special. Numai cu eforturi comune, respect pentru trecut dar și dragoste pentru acest neam putem să construim o societate cu care generațiile viitoare să se mândrească. La mulți ani românilor de pretutindeni!”, a transmis Horia Țuțuianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo maret respect o promarita cum nu a mai avut saraiu
0
3
ASTA SUNTETI UN LAS FIERBINTI IMENS
4
0
Circ fara paine! Nu sunteti demni sa purtati tricolorul! Rusine ! Aceasta cotzoharla imi provoaca sila ! Sechelele comuniste isi spun cuvantul ! Nu avem bani sa ne cacamdar facem circ !
4
0
ce le mai place si acestor hoti sa se afiseze?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212