REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Marian Mitrea, fostul director de la Apele Române, cercetat de DNA pentru luare de MITĂ

Marian Mitrea, fostul director de la Apele Române, cercetat de DNA pentru luare de MITĂ

Replica API 28 februarie 2017 | 12:57 630

Marian Mitrea, director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral (la data faptelor), este cercetat penal de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Se pare că este vorba de niște contracte încheiate cu o societate comercială, de la ai căror administratori ar fi cerut "comision". De precizat este faptul că Mitrea deține un lanț de farmacii și era cunoscut ca... foarte implicat în afacerile personale încă de pe vremea când era șef la Ape. De fapt, cam acesta este motivul din pricina căruia și-a cam pierdut "scaunul".

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii anticorupție au specificat că, în perioada martie - aprilie 2010, Marian Mitrea, în calitate de director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procent de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare. Banii au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA. Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie - mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractului au virat unei alte firme suma de 421.141 lei în 6 tranșe, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian și administratorul firmei. Ulterior, până la sfârșitul anului 2010 și după plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, Mitrea a primit efectiv de la administratorul firmei suma de 240.000 lei în mai multe tranșe. În perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte Marian Mitrea a primit de la reprezentanții societății comerciale beneficiare a contractului, prin intermediul unei alte firme, suma de 135.000 lei în mai multe tranșe. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. "Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", potrivit procurorilor DNA.

Afacerile personale l-au "ajutat" să-și piardă "scaunul" de la Ape

Marian Mitrea a fost director general al ABADL până în 2013, când a fost înlocuit cu George Papari. Chiar şi aşa, Mitrea a fost păstrat în conducerea instituţiei, pe post de director tehnic. La sfârşitul anului 2014, a fost suspendat din funcţie, iar din momentul cu pricina fostul director a hotărât că poate absenta de la serviciu. În aceste condiţii, şefii lui Mitrea au procedat la desfacerea contractului de muncă. Potrivit unor surse, se pare că acesta era foarte preocupat de afacerile personale. Menționăm că Soţii Mitrea (Luminița – soția lui Marian) deţin două societăţi: Hipocrat Farm SRL şi Hipocrat Plus SRL. Cele două firme deţin un lanţ de farmacii, răspândite în tot judeţul (Constanţa, Costineşti, Mereni), dar şi în Bucureşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca a intrat PRIMA la admiterea la Facultatea de Farmacie, asta ca sa stim cum se dau premiile, cum se iau admiterile, cum se stiu dinainte subiectele, nu prea era intreaga la cap, CE MICA E LUMEA, LICEUL MIRCEA LICEU DE SECURISTI !
4
1
Papadumitru Sifonul judetului. Lumea stie. Alerga dupa oameni sa dea spagi sa ia lucrari. Si acum ii da in primire pe aia care l-au ajutat sa nu moara. Dumnezeu e sus si vede.
1
0
cine trebuie. Daca Taralunga a luat 8 ani pt 2200 euro - 11 denunturi a 200 euro fiecare- asta cat ar trebui sa ia ?
0
0
eu cred ca tot Lazia! Dorin Mihai Lazia, denuntatorul judetului.
1
0
asta are de dat emorm : LA Stat, adica inapoi poporului la cata furaciune a facut !
1
1
ne pare rau de el ,cred ca ne intoarcem inapoi la cnapmc port constanta
0
0
HA ...HA... Tarziu , De la Gache Navorep
1
1
Cam asa arata patronii de farmacii. Probabil ca platea farmacistii cu salariu min pe economie ca nu stie ce inseamna asa ceva. Asa s-a distrus sistemul farmaceutic din cta, dar pe procurori si politicieni nu-i doare. El incasa mil lei-adica miliarde vechi-de la un singur contract, iar un farmacist traieste DOAR din salariu
3
0
Nu pare credibil E o turnatorie care nu este prea logica
3
2
Papu de la AL STOM l-a turnat. Mare jigodie !
6
1
Mitrea nu a crezut ca o sa plateasca, toate faptele rele le platim aici, s-a prtat in Ape ca pe propria mosie, parca era Dumnezeu, sa se duca acolo unde-i este locul ca nu se mai satura
7
1
DE STROE MILIOANE DE EURO FURATI CAND?
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102