REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mariana Ciuciuleacă, mesaj din penitenciar: Sunt nevinovată! Un judecător şi un anchetator, urmăriţi PENAL!

Mariana Ciuciuleacă, mesaj din penitenciar: Sunt nevinovată! Un judecător şi un anchetator, urmăriţi PENAL!

Replica API 2 august 2017 | 08:52 676

Mariana Ciuciuleacă

Mariana Ciuciuleacă, condamnată definitiv în dosarul cu obiectul "iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup" susține că este nevinovată și dorește să dovedească acest lucru. Prin urmare, aceasta a depus o plângere împotria judecătorului care a dat sentința, dar și a unui anchetator, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța începând urmărirea penală in rem.

Decizia definitivă în dosarul mai sus amintit a fost dată la finele lunii mai anul curent, Mariana Ciuciuleacă alegându-se la acea dată cu o micșorare de pedeapsă, de la 10 ani, la 5 ani. În momentul de față se află în Penitenciarul Târgșor, de unde a trimis o scrisoare adresată cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul căreia susține că vrea să-și dovedească nevinovăția. "Încă de la început am sesizat instanței de judecată abuzurile și ancheta deficitară care s-a efectuat în faza de urmărire penală de către procurorul de caz și de către ceilalți lucrători de Poliție implicați în stabilirea adevărului pe baza probelor specifice faptelor de care am fost acuzată.

Am fost trimisă în judecată pe baza unor declarații superficiale și subiective ale părților vătămate care s-au constituit părți civile cu sume importante de bani, abuz continuat și de către instanța de apel, respectiv Curtea de Apel Constanșa, care m-a acuzat și a favorizat o parte din ceilalți inculpați conform dispozitivului din data de 24 05.2017. Vă anexez un document justificativ pentru a dovedi susținerea reală a celor relatate în prezenta", a scris Mariana Ciuciuleacă. Iar documentul anexat se referă la începerea urmăririi penale în ceea ce privește un judecător și un lucrător de poliție judiciară din cadrul DIICOT, semnat de către un procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, fiind vorba de urmărire in rem.

"În temeiul art. 305 alin 1 și 2 din Codul de Procedură Penală dispun: începerea urmăririi penale în cauza cu numărul de mai sus, cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prev. și ped. de art. 246 din Codul Penal (din anul 1968), cu aplic. art. 5, alin. 1 din Codul Penal și arestare nelegală și cercetare abuzivă, prev și ped. de art. 266 din Codul Penal (din anul 1968), cu aplic. art. 5, alin. 1 din Codul Penal", se arată în document.

Amintim că magistrații Curții de Apel Constanța, la data de 24 mai anul curent, au admis în parte apelurile din dosarul Ciuciuleacă – Aldea, astfel că pedepsele celor doi au fost scăzute după cum urmează: Mariana Ciuciuleacă – 5 ani, de la 10 și Nicolae Aldea, fost colonel de jandarmerie: 6 ani, de la 14. Decizia este definitivă. Potrivit procurorilor, indivizii s-ar face vinovaţi de cămătărie, spălare de bani, şantaj şi sechestrare de persoane. Anchetatorii susțin că zeci de persoane care au căzut în capcana inculpaţilor au împrumutat bani cu camătă, însă, ulterior, după ce Ciuciuleacă şi Aldea au cerut restituirea banilor, înzecit, oamenii nu au mai avut de unde să plătească. Ar fi fost ameninţaţi de complicii lor atât ei, cât şi familiile lor, iar, în final, rămâneau fără bunuri mobile şi imobile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hop si un amorezat de babuste pe aici!Du-te cu pachet la ea,ady!Poate o seduci!
2
0
Ce femeie frumoasa. ....pacat de ea
1
1
Chiar are tupeu wc asta public ! A nenorocit oameni impreuna cu nenorocitul de Aldea ! Ati luat inca prea putin ptr ce ati facut ! D- zeu nu doarme la cite schelete aveti in dulapuri ! Si pacaliciul analfabet de colonel care a facut avere din furturi si inselaciuni a primit prea putin . Stati dracu acolo Penalilor !
9
0
Ce vreti voi sa stiti cum e mariana la ciuciuleaca!?
7
2
Ciuciuleaca o sa iesi cu pizda cat o caldare din puscarie
14
2
Boarfa asta este un tap ispasitor....De ce toti puscariabilii au nume dubioase?....Arabul ala care se crede patron in Mamaia cand va face puscarie?
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102