REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Mariana Gâju, nemulțumită de deciziile instanței în dosarul cimitirului și a casei mortuare

Mariana Gâju, nemulțumită de deciziile instanței în dosarul cimitirului și a casei mortuare

Replica API 1 octombrie 2020 | 00:00 2690

Continuă scandalul legat de cimitirul și casa mortuară din Cumpăna. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că acestea au răsărit la circa 10 m de locuințele lor, motiv pentru care au intentat proces în instanță. Ulterior, DSP a refuzat să emită aviz de funcționare, iar Primăria Cumpăna a contestat in instanță. Astfel,deja sunt 2 procese pe rol. Dar asta nu e tot. Considerând, probabil, că linia deciziilor nu este una favorabilă, administrația locală din Cumpăna a cerut strămutarea dosarului în ceea ce privește problema casei mortuare din localitate.

Cererea privind strămutarea a fost inițiată de Consiliul Local Cumpăna, Primarul Comunei Cumpăna și Comuna Cumpăna - prin primar, dosarul fiind înregistrat pe 29.09.2020, termenul fiind fixat pe 15.10.2020. Totodată, menționăm că în dosarul 3797/118/2020, privind Casa Mortuară din localitate, pe 7.09.2020, magistrații Tribunalului Constanța au dispus suspendarea executării Autorizației de construire nr 120/13.04.2020 până la soluționarea definitivă a cauzei ce are ca obiect anulare act administrativ. Următorul termen în proces este fixat pe 12.10.2020.

De la ce a pornit tot

”La începutul anului 2020, câțiva vecini m-au atenționat că, în imediata vecinătate a casei mele (la circa 5 ml), pe terenul proprietatea unității administrativ teritoriale Comuna Cumpăna există un proiect de construire a unui cimitir ortodox. În urma demersurilor comune ale locuitorilor din vecinătatea acestei suprafețe de teren, locuitori ce am fi în egală măsură afectați de respectivul proiect, am aflat că la nivelul comunei Cumpăna există HCL nr. 75/25.07.2013 prin care a fost aprobat proiectul construirii unui cimitir ortodox pe suprafața de 19224mp situată în Comuna Cumpăna, str. Zootehniei nr. 7, jud. Constanța. De asemenea urmare a demersurilor am aflat și despre existența HCL 125/30.10.2014 de aprobare PUZ pentru realizarea obiectivului Cimitir Nou Ortodox Cumpăna. Între proprietatea mea, cu destinația de locuință, dar și a unui număr de alte construcții cu destinația de asemenea de locuințe și acest așezământ este o distanță de doar câțiva metri (între casa mea și gardul așezământului sunt 5 ml). Respectiva zonă nu poate fi considerată cimitir și față de lipsa oricărei avizări privind sănătatea publică sau de protecție a mediului, știut fiind că o astfel de destinație presupune un risc pentru sănătatea publică”, au spus oamenii din localitate.

DSP nu a dat aviz

Ulterior, Comuna Cumpăna a transmis o solicitare către DSP Constanța cu privire la obținerea avizului pentru amenajarea unui nou cimitir. Pentru că răspunsul a fost nefavorabil, a acţionat în instanţă instituţia.

Liliana IONIȚĂ

DETALII AICI:

Citește și: SCANDAL cu autoritățile din CUMPĂNA din cauza unui CIMITIR! VIDEO

DSP nu dă AVIZ de funcţionare pentru cimitirul din Cumpăna

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a putut vota asa femeie? Pentru care merite? Tuzla, Cumpana, Agigea, Eforie, sunt condamnate! Si vor primi fonduri de la Consiliul Judetean, cat su primit si primariile liberale!...
1
0
Ba panaramelor, de ce la articolul cu idilul machidon din Poarta Alba nu se poate comenta, ca sunt cateva comentarii de facut?!
4
0
Nu inteleg dece se cearta acolo uni cu alti,daca din punct de vedere legal are voie sa faca cimitir atunci sa faca daca nu este legal atunci nu,asta este tot. Si pt.gogu;Gaju.M.este cea mai iubita dintre cumpaneni asa au spus locuitori comunei la vot,este comuna lor,au primarul dorit de majoritatea dintre ei,treaba lor sa fie sanatosi.
3
1
Masurati distanta de la gardul Cimitirului Central si pana la locuintele de langa. Daca nu vor cimitir langa casa, sau strada linistii cum i se mai spune mutati domnule primar Chitac cartierul Henri Coanda acolo. E aproape de oras, pot trece peste camp direct peste autostrada!
2
0
tot proasta asta coafata e primar in Cumpana ?
6
0
Asa este , cei mai buni vecini sunt cei care locuiesc la 2 m sub pamant !
9
0
Si care e problema? Adica nu au nicio problema sa se invecineze cu vreo familie de cocleti dar au o problema daca se invecineaza cu cimitirul. Unde gardul e de 3m si liniste 365 din 365. Oamenii nu mai stiu de ce sa se planga..
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369