REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

MARINARI RĂPIȚI DE PIRAȚI, în Togo!

MARINARI RĂPIȚI DE PIRAȚI, în Togo!

Replica API 4 martie 2019 | 20:31 1212

Autoritățile sunt în alertă, după ce mai mulți marinari ar fi fost răpiți de pirați, în apele Republicii Togo.

Din primele informații, este vorba despre trei marinari, aflați pe nava Histria Ivory, aflată în Lome, Togo. Atacul asupra navei a avut loc duminică seara, 3 martie a.c., în jurul orei 20:00.

Nava Histria Ivory, a companiei Histria Shipmanagement SRL (HSM), sub pavilion Malta, are 21 de membri, toți români, iar în prezent se află în siguranță în portul Lome. Din primele informații, cel mai probabil, marinarii care ar fi fost răpiți erau cei care făceau de cart în momentul atacului piraților.

În contextul acestui atac, reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au transmis un avertisment, în care atrag atenția asupra actelor de piraterie care iau amploare în zona Golfului Guinea.

"Duminică, 3 martie a.c., în jurul orelor 19:30- 19:40 ora locală, nava Histria Ivory, sub pavilion Malta, a fost subiectul unui incident de piraterie la 20 de mile depărtare de portul Lome-Republica Togoleza. MAE, printr-un comunicat de presă, a confirmat ca trei navigatori de origine română au fost răpiți de pirați, restul echipajului reușind să ajungă în timp util în locul de siguranță prestabilit pentru cazul de atac pirateresc. S-a activat o celulă de criza la nivelul autorităților din România.

După atac pirații au părăsit zona, nava fiind escortată în zona sigură de ancoraj a portului Lome.

Cazul este de acum în responsabilitatea entităților abilitate care vor lua măsurile adecvate pentru ca navigatorii să fie eliberați în siguranță

Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atenția că în zona Golfului Guinea incidentele piraterești au crescut în intensitate ajungând la cote fără precedent, lucru care afectează navigatorii și transportul maritim global.

În zonele cu risc ridicat trebuie sporită veghea pe comandă de navigație, radarul să fie folosit și pentru distanțe mici pentru a putea preîntâmpina orice tentativă de reușită a unor atacuri de acest fel. De asemenea, procedurile trebuie însușite foarte bine de fiecare navigator și urmate întocmai în cazul unor incidente de piraterie”, au precizat reprezentanții sindicatului referitor la cele întâmplate în apele Republicii Togo.

„Trebuie acordată o atenție maximă chiar și dincolo de cele 12 NM pentru care sunt indicate riscuri ridicate privind actele piraterești. În ultima vreme se raportează cu o frecvență ridicată atacuri înarmate și tiruri de gloanțe asupra navelor care operează sau tranzitează zona. O veghe suplimentară și conștientă privind aceste riscuri este recomandată de Sindicatul Liber al Navigatorilor și pentru aria de dincolo de 12 NM în zona Golfului Guinea, și mai ales în timpul schimbului de cart între orele 18:00 și 07:00 lt. Multe nave sunt atacate și mulți navigatori sunt luați ostatici, dar sunt și victime ale tirurilor de gloanțe. Viața și sănătatea voastră sunt importante așa că nu lăsați pe tănjeală veghea în această zonă. Totodată, procedurile pentru cazurile de atac pirateresc trebuiesc bine învățate și respectate întocmai și la timp. Exercițiile de atac pirateresc trebuiesc efectuate cu regularitate. SLN vă roagă să luați în serios toate aceste recomandări. Prevenția este cea mai bună apărare.

Recomandarea din zona portului Lome este de a nu proceda la plecare după ora 19:00”, se arată în comunicatul sindicatului.

Histria Ivory este un tanc chimic, cu o capacitate de 40450 tdw, construit în Șantierul Naval Constanța. Are o lungime de 179,9 metri, poate atinge o viteză de 11,3 noduri.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE.

Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa o umple pe ma-ta in primul port si pe tine in al doilea port
0
0
cine n a fost pe mare nu stie cum e ..asa ca in fata pc ului toti sunt smecheri..asa i romanul invidios
2
3
deci admiti ca sunt si navigatori cu tendinte gay, iar cei care se fuck, pardon fac intre ei sunt bisexuali de care n-ai pomenit, bisexuali pusi pe greek love ca-n antichitate.Si e bine ca admiti ca biseria ortodoxa e plina de nancy boys in frunte cu Spagoveanu si multi altii de pe langa Vaslui si mai ales Husi, acel arhiepiscop care da-l cauti pe google ii gasesti si adresa si ti-o pui de-o lipeala, deie Domnu'
12
4
bravoPirat - sa inteleg ca esti dintr-un sat de langa Vaslui si nu ai nici o ruda,vecin,cunostinta care sa fie marinar. Altfel nu-mi explic lipsa totala de informare, mai bine zis prostia sinistra de care dai dovada. Oricum, pari a fi un preot gay frustrat care-si doreste, de fapt, sa fie sodomizat de ciorile din Africa. Fa si tu o scoala, daca te tine, si da-i pe mare, sa vezi cum e! ...poate ai noroc in vreun port si te umple careva! Caci la bord sant slabe sanse: mai putin de 1% din navigatori au tendinte gay. Nu se mai naviga cu contract de 1 an de zile de pe vremea Navromului. Distrusii p
3
11
titi te-ai sters de spanacul de la gura si te-ai apucat sa te justifici? ca sa ce? cu intentie justificarea pt a putea arata ca in maxim 6 luni nevestele de marinari nu sunt apucate de sarpinaturi intre craci.Sunt voiaje si de un an si chiar mai mult, mai intereseaza-te si nu mai lansa artificii cu efect intarziat.
27
4
Incredibil ce ineptii se debiteaza aici! Nici o responsabilitate din partea site-ului, ca de obicei! Deci s-a pornit de la niste oameni rapiti de maimutele din west Africa si s-a ajuns la cine-pe-cine si cine-pe-cati-bani... Clasic romaneste! Doamne-ajuta sa fie eliberati aia cat mai repede si Doamne-ajuta sa aiba toti salarii ca si navigatorii! Cat despre femei...rusoaice, asiatice, africance, sud-americance...le doresc tuturor, desi la Romanica nu prea se gasesc... ps durata contractelor e max sase luni iar durata voiajului intre doua porturi e de la doua ore la max o luna
6
29
mai nene analfabet esti tu, corect se scrie lua-v-as, futu-va-n, si mai ai si alte greseli, si tot gresit gandesti si cand spui ca o nevasta de marinar sta nefututa un an sau doi, de ce crezi ca exista expresia ironica "nevasta de marinar"?, cand le apuca scarpinrea se fut alea si cu cainii, ca altfel se suie pe pereti si o iau razna
30
3
Sa ne sugeti la pula si sa ne dati limbi in cur!saraciile dracului,futeti voi femeile come sintem plecati?futeti o laba ,jegurilor!se uita vreuna la voi ba cacati basiti!n-Averi bani nici de-o basina,ba frustratio dracului!luav-as in pula mea de marinar!va fute grija si mai ales invidia!va opreste cineva sa plecati si voi?a,e greu,trebuie cursuri,acte,examene,bani cheltuiti...futuva-n git de javre!stiti voi ce e in sufletu' alora acum?labagiilor!
4
27
Uare a luat din vetereni? din cimitirul navromului sau din copii lor.akolo numai CIMITIFU NAVROMULUI
2
0
Dobitocilor care se bucura de tragedia unor oameni le doresc ca mamicile,bunicile,surorile ,nevestele si prietenele lor sa ajunga pe mana negrilor,fara vaselina.Vorba vine pe mana lor.
3
26
Cuget liber.... Tacere mormantala. Tata Bosu v-a dat ordin sa taceti malc ca poate plateste statul roman recompensa si banii lui stau in buzunar.
0
0
Se vede ca nu s-au folosit prezervative!
29
1
Tarie si putere familiilor sa ii ajute dumnezeu sa se intoarca sanatosi , rusine ziarului REPLICA ca lasa toti analfabetii sa comenteze , am fost si eu in cazul colegilor acum ceva ani dar am scapat iar in zonele acelea nimeni nu te ajuta , norii si conditiile meteo fac greu depistarea barcilor
11
29
Ela iti doresc multa putere sa poti trece peste acest eveniment nefericit.Cei rapiti sunt niste oameni extraordinari din orice punct de vedere.Sacrificiul facut de ei pentru bunastarea unei familii este incomensurabil.Le doresc sincer o intoarcere cat mai rapida in sanul familie al copiilor si al sotiilor indurerate si pline de sperante.
16
29
Asta nu-i nava lui Bosanceanu?
5
0
Buna seara! Sunt sotia unuia dintre marinarii aflati pe aceasta nava. Am citit comentariile si sunt foarte dezgustata...ny v-as dori sa treceti prin ce trec ei acum, dar va doresc sa aveti parte de tot sex-ul de care spuneti ca se petrece intre navigatori.
21
30
mai necititule tu esti o alta confirmare a faptului ca toti marinarii sunt repetenti, Basescu este un altu' care spunea ca abia trecea clasele. Marinarilor trebuie sa le fie reintrodusa alfabetizarea fortata, uitati-va cum se exprima si ce greseli fac, v-ati se scrie cu cratima, astia nici nu stiu ce-nseamna pronume personale
32
14
V-ati tampit cu totii ... astea sunt comentarii ??? dezaxatilor !!!
16
28
Faceti laba acasa de numai puteti, si mancati numa ciorba, flamanzilor, si comentati ca marinaru e homosexual, vai de viata voastra da ratati,stati pe net ca altceva nu aveti, vati plictisot si de laba, muistilor, sa sugeti pula la toti marinarii, si sa ii lingeti in cur
16
30
L au rapit pe idiot
1
9
Salut, si eu vreau sa fiu rapit si imfipt de piratii astia.am auzit ca au cucu marree
31
9
sa nu fie si asta o rascumparare cu cantec, adica o alta metoda de a scoata bani negri din tara printr-o metoda inedita. A mai incercat si Omar Haysam si uite unde a ajuns
15
6
Saracii oameni. Sunt folositi pentru a cere rascumparare la asigurari. Nu mai vorbiti aiurea ca nu stiti ce insemna sa te tina aia in jungla macar o zi. Astia saracii or sa aiba de tras cateva saptamani bune. Bune sfaturile sindicalistilor. Trebuie sa stai cu ochii in patru tot cartul si sus pe comanda sa fie mai mult de doi ochi. Sa dea Dumnezeu sa ii scoata cat mai repede.
19
0
cei care muncesc pe 1400 lei va iau nevestele in maciuci cand voi sunteti plecati pe mare si practicati intre voi amor socratic @Socrates, sclavi batuti de valuri
44
18
ce femei futeti voi mah? ba uranistule, "femei" se zice mai nou la cei care practica pederastia? aha, prapaditule, "femei" uraniste nu viseaza barbatii hetero
43
9
Pt toti ratatii care comentati.. sugeti pla la marinari la orice ora..munciti pe 1400 lei saracilor. Homosexuali sunt neamurile voastre sarmanilor, ce femei futem noi nici nu visati. Sclavii pwlii
15
53
au stiut piratii pe cine sa puna laba
59
5
Cuget liber,mucles! Poate nu se afla.... Dati stirea papagalilor ca Histria e pe toate posturile....practici comuniste ale "capitalistilor" de carton ...
5
0
mai Rila pasarila, eu is cretin si dobitoc, si tu ce esti? ..........hermafrodit, pardon marinar ........
58
13
Pt bravo pirat-esti un cretin,dobitoc!
16
69
32 de metri lungime? E yacht?
7
0
dar de ce au fost rapiti? care-i motivul? stiau piratii ca marinarii intre ei practica relatii homosexuale si i-au rapit ca sa-i bage-n haremul lor? stie oricine ca pe nave se practica relatii homosexuale, fara nici o femeie la bord, barbatii aia nu rexista lunii de zile, ca ei pleaca in voiaje de cel putin un an, sau chiar mai mult.
72
30
Piratii cica nu rapesc hastagisti rezistenti infecti beliti in cur ca miros foarte urat, toata lumea stie ca hastagistii nu se spala cu lunile, ei stiu doar sa bea vodka la 2 lei suta si sa-si bage-n vena, sa prinda putere sa se bata cu jandarmii in piata Victoriei.
68
23
La puscarie e mai usor!
8
0
Puscarie pe bani.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218