REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Marius Dunca: „Sistemul de irigații din România, o prioritate pentru PSD“

Marius Dunca: „Sistemul de irigații din România, o prioritate pentru PSD“

Replica API 6 august 2022 | 19:24 1010

Senatorul PSD Marius Dunca salută aprobarea de către Guvern a finanțării de 1,5 miliarde lei pentru irigații, desecare și drenaj. Protejarea securităţii alimentare a populaţiei reprezintă o prioritate a Partidului Social Democrat.

”Țara noastră s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o secetă care riscă să afecteze într-un procent ridicat culturile agricole din acest an. Faptul că Guvernul a aprobat a finanțarea de 1,5 miliarde lei pentru irigații, desecare și drenaj este dovada că în acest fel consolidăm siguranța alimentară a României, scrie stiripesurse.ro.

Trebuie menționat faptul că, în paralel cu discuțiile de la Bruxelles, pentru introducerea irigațiilor în PNRR, ministrul Daea utilizează toate resursele disponibile pentru a da drumul la lucrările de reabilitare și dezvoltare a sistemului de irigații din România. Programul pentru care s-a aprobat finanțarea dispune de un buget de 1,5 miliarde lei până în 2027. Se dorește creșterea suprafeței irigabile de la 1,8 la 2,6 milioane de hectare, dar și includerea în program a intervențiilor pentru desecare și drenaj. Totodată, se urmărește și dezvoltarea sistemului de irigații inclusiv pe Canalul Siret-Bărăgan, dar și creșterea de la 531 la 666 de organizații ale utilizatorilor de apă.

România este departe de o posibilă criză alimentară. Trebuie însă luate toate măsurile pentru a fi siguri că nivelul producţiei este unul stabil. Apa reprezintă o prioritate strategică pentru ţara noastră!” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cine credeti ca a beneficiat din furtul instalatiilor de irigat ? Tocmai cei ....Sa continue cei care stiu
0
0
Pai sa fie prioritatea voastra si sa nu va laudati cu asta mai PSDistilor pentru ca tot in perioada voastra a fost distrus,ma refer la ani 1990---1996 cand s-a dat drumul la furat in Romania. Pentru cine nu stie PSD este urmasul FSNului lui nea Nelu care FSN a fost format din activisti P.C.R. si securisti tot comunisti si aia,dapa care in timpul lui A.Nastase sau bombonel cum i se mai spune a devenit PSDR si apoi PSDeul de astazi.
1
0
din dobrogea a fost unul din cele mai performante , sau cheltuit bani multi cu el, munca , conceptie in proiectare! apoi s a distrus si furat in cativa ani cu un regim politic care avea interesul sa ...supravietuiasca cat mai mult si bine! totul a lasat in mana celor care l sustinea si care a distrus si furat tot ce se putea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272