REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MAȘINĂ URMĂRITĂ în TRAFIC! Șoferul venit la mare a ajuns direct în arest: starea de sănătate ALTERATĂ din cauza drogurilor!

MAȘINĂ URMĂRITĂ în TRAFIC! Șoferul venit la mare a ajuns direct în arest: starea de sănătate ALTERATĂ din cauza drogurilor!

Replica API 13 aprilie 2019 | 00:00 296

CONDAMNARE

CONDAMNARE

Dan Gheorghe C. a fost condamnat la 5 ani și o lună de închisoare, dar decizia Tribunalului Constanța nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind stabilit pe 16.05.2019. Meționăm că tânărul se află în arest încă din 2018, când a fost prins la malul mării cu droguri, în minivacanța de 1 Mai, de atunci precizând că are probleme de sănătate. Însă, judecătorii au decis că acestea pot fi tratate și în sistemul penitenciar, plus că starea de sănătate este deteriorată și din cauza drogurilor.

În fapt s-a reţinut că la data de 28.04.2018 organele de poliţie din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au sesizat cu privire la faptul că, pe bulevardul Mamaia Nord, din direcția Constanța către Năvodari, conducătorul unui autoturism marca Mercedes Benz, C200, înmatriculat în Marea Britanie, în momentul sesizării lucrătorilor de poliție, a schimbat direcția de deplasare, întorcând în sensul giratoriu. Față de aceste aspecte, lucrătorii de poliție au efectuat semnalul regulamentar de oprire și scoaterea acestuia din trafic, pe strada M13. Întrucât din autoturism se simțea un miros înțepător, specific canabisului, s-a procedat la verificarea autoturismului ocazie cu care asupra inculpatului Dan Gheorghe C., din București, a fost găsită cantitatea totală de 114 grame canabis, drog de risc, iar într-un recipient din plastic, de culoare galbenă, cantitatea de 10,2 grame cocaină, drog de mare risc. La data de 30.04.2018 Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile, după care măsura a tot fost prelungită. Acesta venise în minivacanța de 1 Mai la mare cu mai mulți prieteni, cazându-se la un hotel din stațiune. Tânărul a tot solicitat să fie scos din arest, pe motiv că este bolnav, dar fără succes. Totodată, el a susținut, în permanență, că drogurile erau pentru consum propriu, dar au existat declarații în dosar care susțineau că mai multe persoane au cumpărat droguri de la el.

De ce nu au crezut judecătorii că drogurile erau pentru consum propriu

La solicitarea formulată de inculpat, prin apărător, a fost expertizat medical rezultând că acesta suferă de : boală cardiacă ischemică și acnee conglobată papulo-pustoasă; necesită tratament medicamentos specific și igienă riguroasă zilnică pentru afecțiunea dermatologică, dar că afecțiunile medicale menționate pot fi tratate în rețeau sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Astfel, atât despre starea sa de sănătate, cât și despre solicitare de a-I fi schimbată încadrarea juridică întrucât ar fi deținut droguri doar pentru consum propriu, judecătorii au decis, potrivit rolii.ro: ”Constatarea existenței unei boli cardiace ischemice sechelară post-pericardită atestată de raportul de expertiză medico-legală 5859/12/A1 CIA/2018 din 22.02.2019, precum și studii medicale care prezintă consumul de droguri și substanțe toxice ca etiologie pentru producerea pericarditei întăresc concluzia că sănătatea inculpatului este alterată și ca urmare directă a unui consum îndelungat de droguri. Nu există însă elemente științifice determinante, certe și nici un algoritm pe baza cărora să se poată emite o concluzie referitoare la cantitatea de droguri pe care organismul inculpatului o putea asimila sau tolera zilnic. Dincolo însă de existența consumului cronic, de problema dacă putea sau nu inculpatul să consume în 4 zile tot stocul de droguri, nu pot fi ignorate sau scoase din context alte aspecte ce demonstrează în mod coroborat că scopul deplasării inculpatului pe litoral cu prilejul mini-vacanței de 1 mai 2019 era acela al vânzării de droguri. Dacă în cursul urmăririi penale martorii au relatat în linii generale asemănătoare ziua opririi lor în trafic dar și genul de relație pe care o aveau cu inculpatul, totuși, din motive subiective, au apărut aspecte contradictorii cu privire la: persoana care achitase deplasarea, la împrejurările în care inculpatul a fumat țigara care conținea canabis, la faptul că aceștia cunoșteau despre existența, în autoturism, a cantităților de canabis și cocaină, sub acest ultim aspect fiind contraziși de inculpat. În cursul cercetării judecătorești cei doi martori au precizat că: ei cumpăraseră droguri de la inculpat, în mod frecvent (aproximativ o dată pe săptămână fiecare, timp de un an), atât ei cât și inculpatul fiind consumatori, întâlnindu-se la diverse petreceri unde se consumau droguri; costul deplasării în acea minivacanță a fost suportat de inculpat; au fumat cannabis împreună”. Prin urmare, i-au respins cererea de schimbare a încadrării juridice. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai da-va -n plva mea si lasati oamenii sa bage otrava in ei daca asta doresc
4
4
pe fi-su lu' Tiriac cand l-au prins cu 100 kg de cocaina in casa l-ati scapat!!! muie justitie romane!!!
15
1
Nu se intelege nimic din articol.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108