REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MATEI, FOSTUL PRIMAR din NĂVODARI, face CĂRARE printre sălile de JUDECATĂ

MATEI, FOSTUL PRIMAR din NĂVODARI, face CĂRARE printre sălile de JUDECATĂ

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:36 5573

Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, stă pe un butoi de pulbere, gata să explodeze. Condamnat la 9 ani cu executare de Curtea de Apel București (decizia nu e definitivă), fostul edil trebuie să se prezinte și la instanțele din Constanța, unde se judecă un alt dosar în care este inculpat. Aici, magistrații au stabilit următorul termen în martie. Între timp, se audiază martorii. În schimb, la București, părțile condamnate au depus apel.

Pe 20 noiembrie 2020, Nicolae Matei a fost condamnat la 9 ani de închisoare. În dosar apar mai mulți inculpați, precum judecătoarea Corina Eugenia Jianu, acuzată de luare de mită, care a fost condamnată la 7 ani, Victoria Căpățână, condamnată la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, Isidor Gurgu, acuzat de spălarea banilor proveniți din vânzarea unor terenuri provenite din retrocedările frauduloase, a primit 4 ani de închisoare, Constantin Florin Ivdu, acuzat de spălarea banilor, a bifat 3 ani cu executare, iar Alexandru Manu, fost președinte al clubului de fotbal Săgeata Năvodari, a fost achitat de instanța de judecată. Inculpații au depus apel, care urmează să se judece.

Detalii aici:JUDECĂTOAREA Corina JIANU şi Nicolae MATEI, CONDAMNAŢI la ANI GREI de ÎNCHISOARE

Dosar și la Tribunalul Constanța

Între timp, fostul edil trebuie să se prezinte și la Tribunalul Constanța, unde a fost trimis în judecată în alt dosar, pentru infracțiuni de corupție, alături de alte persoane. Următorul termen a fost stabilit pe 16.03.2021. În cauză se audiază martorii. Mai exact, Matei a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), dosarul cu numărul 6401/118/2017 fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 18 septembrie 2017. Alături de el, în calitate de inculpați apar și Neculai Dima, dar și Ștefan Ciocănel, pe când părți civile s-au constituit SC Sind România SRL și Ministerul Finanţelor Publice, iar parte vătămată: Consiliul Local Năvodari. Urmează a se stabili primul termen în proces. În cauză este vorba despre un teren situat în zona Taberei de Copii Năvodari, care a ajuns în proprietatea unei societăți, pe nedrept, sub semnătură fostului primar.

Detalii aici: DOSAR NOU. Matei, trimis în judecată de DNA pentru Tabăra din Năvodari!

Amintim că Nicolae Matei a mai fost judecat, în trecut, și chiar condamnat la 1 an și 6 luni cu executare pentru dare de mită. A fost eliberat condiționat în 2016.

Citește detalii aici: Nicolae Matei, ELIBERAT CONDIȚIONAT

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chelaru a luat spagi imense pentru fiecare autorizatie de construire eliberata , are si 3 apartamente in fiecate bloc din Mamaia Nord DND dece il protejaza ?
1
0
Pe Chelaru Florin cu gasca lui de hoti cand il salta DNA -ul ? Jur ca nu a furat nimeni mai mult Orasul Navodari decat Chelaru Florin zis HAPLEA ! Chiar asa de influenti sa fie masonii , Stroie Felix si Dumitrache Ion ? Drumul banilor !
2
0
MATEI NICOLAE este un puscarias ordinar care a furat terenuri de la orasul Navodari tot ce se putea.
1
3
Urmeaza chelaru asteptam cu interes
3
3
Am sa mai am un dosar penal cu terenul de 20.000 mp de la tabara pentru spalare de bani, pe care am semnat pentru Tabara Invest. Cand ma nasc prost de mic acum sunt antrenor
10
3
Eu sunt un evazionist si mai fac trafic de influenta prin primaria navodari.Nu fac sifoneala ca hotul de NITA
6
6
cica tot el e sefu de la litoraltv. altfel cine ii suporta pe batranica sclifosita si pe cetateanul turmentat care au audienta spe zero.
14
0
Pucarie pe viata pentru borfasul asta!
21
3
sug sug sug
8
2
Urmeaza primaru de la Ovidiu, dar aici e mai greu, pana nu se pensioneaza magistratii corupti care au primit cadouri de la Scupra terenuri pe malul lacului dosarele stau la "dospit".Stim ca n-ai somn Pinokio, o sa le iei cum le-ai dat si tu altora, crezi ca cei care au fost maziliti te-au iertat? Nuuuuu.
13
1
in legatura cu judecatoarea mai intai cititi sentinta si apoi spuneti ca este condamnata pentru luare de mita bai fraierilor de 2 lei
4
7
Iar a aparut puscariasul asta MATEI NICOLAE, un bolnav psihic care ne-a distrus orasul ,el a intrat in istoria hotilor ca fiind un gunoi.Sa vedem acum lingaii lui ce dracu vor mai face ?
15
3
Se pare , spun gurile rele pe la colt de Primarie , ca Alex. Manu a sifonat si a colaborat cu anchetatorii . La fel si un fost consilier local care si-a deschis restaurant Cherhana pe Promenada Tabara ! Matei , se pare ca isi face bocceluta ... cel putin pt. 9 ani ! A cam distrus Tabara ... dar nu numai el a pus botu' la cascaval . Mai e un alt fist consilier , maistru pe la Midia care a binganit si a ramas cu bani si terenuri si nevasta noua . Doar Matei se duce ca fraieru la Ypu !... Tavi sa traiasca , baiat destept cu 2 hoteluri si blocuri multe pe semnatura lu Nicu !
15
0
Asta e mai infect decat Mazare si Nicu!!!
11
4
Fratele de mangle a lu costea de la Step
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367