REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Medicii Spitalului Medgidia, ACUZAȚI de MALPRAXIS, după ce un bebeluș de 28 de zile a MURIT

Medicii Spitalului Medgidia, ACUZAȚI de MALPRAXIS, după ce un bebeluș de 28 de zile a MURIT

Replica API 7 septembrie 2019 | 00:00 707

Ministerul Sănătății, în control!

Ministerul Sănătății, în control!

Ministerul Sănătății, în control la Spitalul Municipal Medgidia, după ce un bebeluș a murit. Părinții micuțului, Anca și Daniel din Cernavodă, sunt dispuși să meargă până-n pânzele albe pentru a se afla adevărul și pentru a-i pedepsi pe cei care-i consideră vinovați de moartea fiului lor de nici o lună. Plimbați de la un spital la altul, părinții lui Ionuț acuză medicii de la Medgidia de malpraxis. Pe fir, au intrat și organele de cercetare penală care au deschis o anchetă în acest caz.

”Nu mai acceptați să vi se trateze în acest spital copii și nu mai acceptați să fiți transferati cu micuții în acest spital!”, este sfatul lui Daniel, tatăl lui Ionuț, făcând referire la spitalul Medgidia. Când s-a născut Ionuț, nimic nu dădea de înțeles că ar avea probleme. Până într-o noapte când bebeluşul s-a simţit rău şi părinţii au decis să-l ducă la spitalul din Cernavodă. Cum, aici nu au găsit pediatru, au fost trimiși la spitalul din Medgidia. Medicii de aici i-au montat bebelușului de 28 de zile o branulă, fiindu-i administrat ampicilină și metrocropamid, ceea ce i-ar fi provocat hemoragie cerebrală, acuză părinții. În zadar a bătut mămica din ușă în ușă pentru a găsi o asistentă care să oprească hemoragia. Îi spuneau că nu are nimic. Ulterior, starea s-a agravat, așa că a fost transferat de urgență cu un elicopter la Spitalul Județean Constanța pe 18 august. Prea târziu, deși s-au chinuit 8 ore să-l țină în viață, medicii de aici nu l-au mai putut salva. ”Medicul care a administrat tratamentul nu a vrut la cererea noastră să ne transfere la Constanța, cu toate că soția a implorat pentru că bebelușul se simțea din ce în ce mai rău și începuse să îi curgă sânge din buric și din înțepaturile unde a fost branula și de unde i-au fost recoltate probe de sange”, a declarat, pentru Replica, Daniel, tatăl micuțului.

În replică, Eugen Agliţoiu, managerul Spitalul Municipal Medgidia, a declarat faptul că s-a efectuat o anchetă la nivelul spitalului pe care-l conduce. Din primele date, medicii au acționat corect, spune managerul. ”Aștept rezultatul final de la Medicina Legală. Am făcut și noi anchetă, din punctul nostru de vedere s-au respectat procedurile, a fost urmărit de doi medicii. A venit de la Cernavodă la 4,30 dimineață, cu vărsături, iar la ora 9.00 s-a agravat brusc. Ancheta noastră încă este în desfășurare, nu vă pot da date clare. Legat de administrarea celor două medicamente, răul unui medicament nu-l poate lămuri decât Colegiul Medicilor. Dar nu asta ar fi fost cauza decesului. A murit de traumatism cranio-cerebral, acesta se face din mai multe cauze, dar ne va arăta examenul medico legal. Atunci vom vedea dacă s-a format la naștere sau în timpul celor 28 de zile de viață. E posibil orice”, a specificat Eugen Agliţoiu, manager Spitalul Municipal Medgidia.

Bogdan Obadă, directorul medical al Spitalului Județean Constanța: A fost o luptă a medicilor de a-l ține în viață

Bogdan Obadă, directorul medical al Spitalului Județean Constanța, a declarat faptul că medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța au făcut tot posibilul să-l țină în viață pe micuțul pacient, însă nu au reușit. A sosit, din păcate, prea târziu la spital, într-o stare extrem de gravă. ”A venit pe cod roșu, în stare foarte gravă, a fost preluat de Camera de Resuscitare și de o echipă complexă condusă de anestezist, pediatru și neonatolog. După 8 ore din momentul în care a venit la noi a decedat, în Reanimare. Tratamentul care s-a făcut la noi a fost suportiv, adică a fost o luptă de a-l ține în viață. A venit într-o insuficientă multiplă de organ, i s-a administrat la Constanța antibiotic, transfuzii de sânge. Diagnosticul pus de medicul legist a fost traumatsim cranian cu hemoragie cerebrală și hematom”, a precizat, pentru Replica, directorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă. ”Nu știu dacă i s-a administrat metrocropamid, dar nu acesta a fost motivul decesului”, a completat medicul.

Tatăl bebelușului: Vor mușamaliza totul!

Pe fir, au intrat și organele de cercetare penală care au deschis o anchetă în acest caz., având în vedere diagnosticul pus de medicul legist, respectiv traumatism cranio cerebral și hemoragie cerebrală. Tatăl spune căbebelușul nu a fost lovit, iar traumatismul a venit din interior prin provocarea hemoragiei. ”Legistul m-a întrebat pe mine dacă a fost lovit copilul la cap, dar nu a știut unde anume să spună, că există posibilitatea să fi fost lovit. Noi i-am explicat clar că traumatismul a venit din interior prin provocarea hemoragiei. Această hemoragie, ne spuneau medicii din Constanța, împingea sângele în capul copilului de i se umfla creștetul capului. Care, la rândul ei, hemoragia a fost produsă prin administrarea de medicamente necorespunzătoare și extrem de periculoase pentru bebeluși: metrocropramid, care se administrează copiilor peste vârsta de 1 an, și ampicilina fără a efectua test sau să aibă vreo analiză ce permitea acest lucru. De la politie nu mi s-a spus nimic. Așteptăm de peste tot răspunsuri”, a mai spus tatăl, care nu are prea mari speranțe că se va descoperi adevărul, fiind convins că va fi mușamalizat cazul. ”Aşteptăm rezultatul final al necropsiei. Avem o oarecare presimțire că vor muşamaliza totul. O să merg până la capătul lumii și mai departe dacă este nevoie și tot nu îi las”, a continuat tatăl lui Ionuț.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat, pentru Replica de Constanţa, că a dispus un control la Spitalul din Medgidia, urmând să facă public raportul.

Reamintim că și în anul 2017 unitatea medicală din Medgidia a fost implicată într-un scandal după ce un bebeluș a murit în condiții suspecte, rudele acuzând că nu i-au acordat atenție mămăcii pentru că este de etnie romă. Atunci, managerul Eugen Agliţoiu, susţinea că a fost o întâmplare nefericită, că sarcina a fost nesupravegheată, iar în timpul nașterii a fost asistată de moaşă specializată, cu atestat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca e adevarat ce spune mama copilului"pentru ca a aparut o hemoragie am batut din usa in usa cerand ajutorul unei asistente dar degeaba"atunci personalul spitalului este vinovat pentru ca nu asa te comporti cu un copil venit la urgenta.
0
0
dati numele medicilor ptr a fi evitati si pusi pe lista neagra!!!!
9
6
In judet toate spitalele sunt abatoare , sa fie clar ! La medici poti sa le dai si 50 000 euro pe luna ca tot te jupoaie !
4
7
Rezultatul controlului de la minister e clar:asistenta care i-a administrat tratamentul e vinovata!Ca intotdeauna,medicii gresesc,asistentele platesc!Corb la corb nu-si scoate ochii!
5
8
le dam salarii mari, le dam spagi si ii lasam sa profeseze si la privat. Practic ii imbuibam pe cand altii cu mai multe studii stau pe minim pe economie. si uite asa rezulta caricaturi de medici cu facultatea facuta la fratelli
14
12
A avut vrabie dreptate ca spitalul e abator.
10
3
Si eu am avut probleme la acest spital baietelul meu avea 1 luna si 2 saptamani si i se administra miofilin numai ca am depistat la timp ce i se administra si m-am dus si am luat-o pe vremea aceea pe tona de gat si i-am zis ca daca copilu meu pateste ceva o omor cu mana mea
10
9
SCJU ATI, malpraxis putin zis, sunt crime, cardasie personal cu cioclii, nesupravegheati legati de paturi, mizerie, badarau locul tau e la targsor pnt
14
11
Si la spitalul judetean constanta se intampla la fel ,cazuri de malpraxix mai ales in sectia de ginecologie. Ustensile nesterile , stafilococi, infectie maxima,epasarea medicilio Cand intervine un caz grav nenorocitii de medici in frunte cu Tica se apara unii pe altii, dar nici unul nu-si recunoaste vina si greseala, iar cateodata se ajunge la decesul pacientei , nou nascutului, Niste nemernici medicii si anestezistii de la ginecologie sau sectia nou nascuti
10
11
Stiu ce presupune hemoragia cerebrala, nu are nici o legatura cu un traumatism cranian vizibil sau cu hematoamele, vanataie la nivelul capului. Post hemoragic se produce edemul cerebral,creierul se inflameaza dar nicidecum nu arata ca o lovitura. Iar metroclopracramidul e contraindicat copiilor intrucat poate provoca convulsii.
15
6
Prea multe neregul e normal sa moara copii, din vina la conducerea spitalului , unu la mana e gresita pozitionarea radiologiei e fix usa in usa cu maternitatea , acolo vin oameni cu tbc suspecti de tbc sa faca control si se intersecteaza cu nou nascuti , Prostie romaneasca in alte spitale la fiecare coridor sunt puse dezinfectante pecand in medgidia doar doctori au acces la asa ceva, asa ca lasativa de astea mori inger in spitale din cauza nepasarii doctorilor
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218