REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

MEGA-CONTRACT pentru modernizarea Teatrului de Vară din Techirghiol. Cine a luat banii

MEGA-CONTRACT pentru modernizarea Teatrului de Vară din Techirghiol. Cine a luat banii

Replica API 30 octombrie 2019 | 00:00 351

Printre perdanți, un cunoscut politician din Constanța

Printre perdanți, un cunoscut politician din Constanța

Primăria Techirghiol a investit circa un milion de euro pentru modernizarea și extinderea Teatrului de Vară și a trotuarelor adiacente, printr-o procedură de achiziție câștigată de o celebră firmă de construcții din Constanța. Ca o notă inedită, perdantul acestei afaceri este un fost lider PDL.

Primăria Techirghiol a atribuit pe 16 octombrie 2019 un contract privind modernizarea și extinderea Teatrului de Vară din oraș. Potrivit documentației de atribuire, ”în cadrul investiției se vor realiza următoarele:

1. Modernizarea clădirii existente a Teatrului de Vară „Jean Constantin” și extinderea capacității de vizionare la 612 locuri pentru spectatori, față de cele 490 existente, în vederea cuprinderii unui număr mai mare cu 25% de beneficiari ai spectacolelor găzduite de instituția culturală, precum și cu două clădiri, din care o clădire cu funcțiunea de centru multifuncțional, în suprafață construită desfășurată de 218,40 mp, destinată activităților cultural-recreative și expoziționale, și o clădire, în suprafață construită desfășurată de 70,00 mp, cu funcțiuni tehnice.

2. Echiparea și dotarea Teatrului de Vară extins, atât din perspectiva numărului de beneficiari ai spectacolelor și actelor de cultură, cât și din perspectiva tipului de servicii culturale oferite, adăugând la spectacole de teatru și muzică, activități cultural-recreative și de promovare culturală.

3. Reabilitarea zonei pietonale adicente Teatrului de Vară „Jean Constantin”, în suprafață de 1.312 mp, pentru îmbunătățirea traseelor pietonale și a condițiilor de deplasare nemotorizate.

4. Revitalizarea și îmbunătățirea aspectului amplasamentului de proiect și a vecinătăților prin transformarea unei clădiri de la sfârșitul anilor 1940 și a unei zone degradate într-un spațiu public modern, stimulativ și incluziv care va oferi servicii cultural-recreative inovative, adecvate comunității locale a orașului Techirghiol”.

Roman a participat cu fouă firme

Contractul în valoare de 3.982.680,71 lei, fără TVA (echivalentul unui milion de euro, cu tot cu TVA), a fost câștigat de ABC Val SRL, reprezentată de Vasile Costea, una din cele mai cunoscute firme de construcții din Constanța. Interesant este și numele celui care a pierdut competiția pentru milionul de euro oferit de Primăria Techirghiol. Este vorba despre Iustin Fabian Roman, fostul lider PDL și apoi PNL Constanța. Roman a participat la competiția organizată de administrația din Techirghiol cu două firme, Gamaro Dinamic Structure SRL și Gamaro Construct SRL.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul cu jeep q7 zis puby vrea sa isi renoveze zona catre cocioaba kui borata de PUB oras de tigani tatari turci borati amestecatinintre ei oras idiot unde avem monumentu EROILOR SOVIETICI care ne au fwtwt vietile populatie imbecila de cretini autisti
2
0
rolul renovarii este mutarea intrarii spre minerva, sa nu mai fie deranjat primarul de oamenii de cultura pe intrarea veche care acum este intrarea in restaurant
3
0
da se modernizeaza si se face biserica precum in cazul cinematografului,cum a facut spagoveanu de a ciordit terenul si si-a ridicat cotetul,fara acte fara puz sau altceva
1
0
La cat a furat balbaitul ala de Zamani - tetrus asta trebuia sa fie ca Arena Nationala. Jegosul si balbaitul dracului
3
0
Replica tine cu Soceanu.
2
0
Chear ne trebue noua teatru daca avem la televizor in fiecare zi Las Fierbinti???
4
1
exact, iar o sa vina dna, iar o sa constate fraude si din nou puscarie cu suspendare. Teatrul vs techirghiol ..a facut cineva vreun studiu de profitabilitate? este vreo scoala de arte in comuna aia sa aiba rezonanta cu investitia? nimic pur capital politic, bani aruncati aiurea, si cand se inunda strazile sau cade curentul sau numai au copii unde sa invete comunitatea o sa inceapa sa tipe ca statul e de vina. Dar sa va duceti la primarie sa le ziceti la prostii aia sa cheltuie banii pe infrastructura care nu inseamna teatru..nu va duceti..ca mai degraba aruncati cu pietre decat sa faceti ceva
3
2
bani aruncati pe degeaba !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272