REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Meleşcanu: Iohannis este vinovat pentru că românii din Diaspora nu au putut vota

Meleşcanu: Iohannis este vinovat pentru că românii din Diaspora nu au putut vota

Replica API 30 mai 2019 | 01:18 487

Teodor Meleşcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, reacţionează la solicitarea preşedintelui Iohannis de a fi demis, ca urmare a faptului că românii din Diaspora au stat la cozi imense la secţiile de votare şi unii dintre ei nu au mai apucat să-şi exprime opţiunile. Meleşcanu afirmă că vinovat pentru situaţia creată este însuşi preşedintele Iohannis.

"Domnul președinte are dreptul să își exprime orice opinie. Când vorbim de o demitere, trebuie să avem și o bază pentru a cere demiterea cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări. Pur și simplu, vinovat este președintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secțiile de votare, la propunerea ambasadelor, și am ajuns la un număr de 441, dânsul a anunțat că va face referendum în aceeași zi. În consecință, din 2 minute, cât durează votul, având referendumul băgat peste votul pentru europarlamentare, a ajuns să dureze 6 minute votul şi nu au avut cum să voteze toți", a declarat Meleşcanu la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis cere demiterea de urgență a miniștrilor de Externe -Teodor Meleșcanu și de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

"După atâtea probleme, este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau au organizat intenționat prost trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Așadar, fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de externe și cel de Interne. Imediat însemnând imediat", a declarat Klaus Iohannis.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Raspunderea pentru organizarea si securitatea alegerilor apartine intotdeauna puteri executive.
1
0
Iohannis a numit ambasadorii iar astia au dezinformat cu privire la numarul de alegatori. Melescanu nu a facut altceva decat sa vorbeasca cu slugile iohanniste numite ambasadori. Melescanu nu avea de unde sa stie cati alegatori sunt in fiecare tara dar ... ambasadele da. despre ce vorbiti ? Coruptie, minciuna, case furate, copiii vanduti, etc Ii pute gura plavanului de cat cacat a mancat si continua sa o faca.
1
4
Iohannis e vinovat de toate ! De lipsa cabinelor de vot si a personalului pregatit , de lipsa buletinelor din sectii , de scumpirea curentului , de scupmirea gazelor naturale , de scumpirea carburantului la pompa !Iohannis e de vina ca s-au scumpit cartofii in piata , ca s-au scumpit ciresele , ca s-a redus tva,ul la paine , dar culmea painea are acelasi pret , ba chiar si 10 bani in plus ! presedentia e vinovata ,,,,,nu guvernul ...nuuuuu poi ce guvernul conduce tara asta sau Iohannis din scaunul lui de presedinte ???rog toata masmedia : PRESEDINTE -atributiuni ;GUVERN - atributiuni !
5
1
Mare retardat a mai fatat curva de ma-ta!!! Macar molusca asta de Melescanu este senila dar tu n-ai leac la prostia din capul tau!
5
0
La Palaz de ce nu lasati comentarii? La Palaz, la Stroe, la toti astia care va baga plicuri in buzunar nu e voie nu ? Jegosilor
5
0
zici ca esti in sedinta la subsol la 02 , si citesti darea de seama lui borodi si diceanu . Bagati-ai pula in scheletul ma-tii , cand mergeai cu oamenii la depanusat la ciocarlia , ii controlai in genti de bautura . Boule , dadeam doua pachete de kent , si ne pisam pe tine , cand veneai ne gaseai cu bon record de munca . Prost erai , prost ai ramas !
3
1
Fosila comunista
5
1
O religva comunista.
7
1
Toate LEGIlLE pe justitie ale lui tudorel toader, sluga psd, facute in ultimii doi ani, TOATE in favoarea HOTILOR si CONDAMNATILOR PENALI, URGENT ABROGATE! La fel si PENSIILE SPECIALE!
8
3
Mele foloseste metode vechi de aparare nu risca."Cea mai buna aparare e atacul",la ce sa te astepti de la un comunist batran din generatia ILIESCU.
7
0
Mai fosila... DISPARI ! Nu faci nimic, mai rau incurci si dezinformezi. Esti depasit de situatie, te acopera VALUL, MOSULE !
10
2
Dragi incompetenti din guvern chiar nu v-ati prins cum se poate lungi intentionat o asteptare la coada de la sectia de votare de catre anumiti votanti? Si dupa aia se face scandal ca nu s-a ajuns la urna de vot. Modificati modalitatea de vot sa poata vota toata lumea fara sa se mai poata invoca disfunctionalitati.
12
0
Pentru referendumul trecut , cel comandat de psd si BOR -referitor la familia traditionala ati labarit-o pe doua zile, deci se poate. Aici de ce n-ati avut sange-n oua, sa desfasurati referendumul tot pe doua zile ?
15
0
teo draga mult nu mai ai si ne vedem.din vina cui o sa ne vedem?sigur nu a hitleristului...dar nu o sa mai ai ce sa faci. iti vei dori sa imparti sapunul cu hamsterul
10
0
doamne cat pot fi de nesimtiti acesti nemernici, acesti ordinari- incet, incet vor ajunge la puscarie- haita completa
12
2
bai iohannis tu cu astia te pui ? Ce ,te crezi smecher ca Basescu ?Vezi ca ajungi si tu langa Liviu ,cu casele cu cele 48 doasare inchise de Lazarica ,cu actele false folosite de Carmen
6
18
conserva asta kgb-ista care ia pensie speciala trebuie sa dispara
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272