REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Metoda COVID a înlocuit metoda ACCIDENTUL, la Constanța

Metoda COVID a înlocuit metoda ACCIDENTUL, la Constanța

Replica API 7 octombrie 2020 | 16:28 2536

Infractorii încearcă să găsească noi metode pentru a înșela oamenii, unii dintre ei încercând să adapteze metoda „Accidentul” la situația pandemică actuală. Mai exact, polițiștii sunt „geană” pe cei care sună persoane, la întâmplare, și spun celor apelați că cineva din familie este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru transfer medical.

Polițiștii avertizează constănțenii în legătură cu metoda „Accidentul” – varianta COVID, prin care persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

Două cazuri, în Constanța

Vă reamintim și faptul că la începutul lunii aprilie, polițiștii constănțeni din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor. În afara acestui caz ar mai fi fost înregistrat cel puțin unul, din informațiile noastre.

Mihai Stanciu

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Mihai Stanciu, confirmă metoda „Covid”

Totodată, vă reamintim că și prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Mihai Stanciu, a confirmat într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța că metoda „Accidentul” a fost adaptată pentru această perioadă de pandemie. „Au fost cazuri cu Metoda Accidentul, dar adaptată la situația pandemie. Persoane în vârstă sunt apelate de diverse persoane, care se recomandă ca fiind rude și că se află internate în spital, iar pentru salvarea vieții lor este nevoie de o sumă de bani ca să cumpere un aparat de ventilație. Din fericire, la cazul despre care vorbesc, victima a reușit să se miște destul de repede, să alerteze Poliția, iar cel sosit la domiciliul acesteia pentru a ridica suma de bani a fost prins în flagrant”, spunea șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Recomandările polițiștilor

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat. Dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, apelați numărul unic de urgență 112.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218