REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

METODĂ de FURT la Constanța, în AUTOBUZ: cum se comportă infractorii

METODĂ de FURT la Constanța, în AUTOBUZ: cum se comportă infractorii

Replica API 10 ianuarie 2020 | 00:00 363

Un bărbat din județul Constanța, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție, după ce a furat portofelul unui tânăr, din rucsac, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun. Infractorul nu este la primul conflict cu legea, iar metoda prin care acționa era de a se împinge în victime. Până acestea realizau ce se întâmplă, el pleca de la fața locului.

A mai fost condamnat pentru furt în trecut, fiind eliberat din penitenciar, la termen, la finele anului 2015. Apoi a mai primit o condamnare în 2017, însă s-a dispus rejudecarea cauzei. Între timp, în vara anului 2019, același inculpat s-a urcat în autobuzul 5-40, care se deplasa către Spitalul Județean din orașul Constanța. A filat un tânăr, care a urcat de la gară și care se poziționase la mijlocul autobuzului, iar când vehiculul a oprit în stație, acesta s-a împins în victimă, apoi a coborât. Tânărul a spus că a simțit când o persoană necunoscută s-a lipit de el, s-a întors să vadă ce se întâmplă, însă nu a realizat pe moment. Abia peste câteva stații, când a vrut să-și verifice biletul, a constatat că fermoarul rucsacului era desfăcut, iar din interior îi lipsea portofelul în care avea bani, carduri, bonuri de masă și documente, prejudiciul cauzat fiind de 600 de lei. A depus plângere la Poliție, iar oamenii legii au declanșat cercetările. La scurt timp a fost depistat suspectul, care a recunoscut fapta. A fost trimis în judecată, el solicitând să fie judecat potrivit procedurii simplificate, adică în baza probelor reținute în rechizitoriu, recunoscându-și fapta. Judecătorii au analizat și cazierul acestuia, constatând că este recidivist. Astfel, pedeapsa este de 2 ani și 8 luni în regim de detenție. Dar decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul. Acesta deja a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, termenul fiind fixat pe data de 30.04.2020.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii puna pe politistii locali sa circule cu autobuzele,poate hotii nu vor mai fi atat de tupeisti.Pana la primavara cand ies babutele cu patrunjel ,sa le alerge politia locala,oricum nu au ce face acestia.Ieri ,erau in parcarea de la Brotacei ,doua masini ale politiei locale ,cu patru politisti locali,care verificau cele 6 masini parcate ,daca si-au platit parcarea prin SMS.Serios,era nevoie de patru politisti sa verifici sase masini?
0
0
Control I g Duca 36
0
0
cat de primitiv esti, pe ala il impuscam pentru hotie? si cu tine ce facem? ca si tu ai deficiente in a gandi si actiona, cu tine ce facem? societatea in care traim are nevoie de specimene ca tine?
0
0
pe la sofer,nu mai urca tiganimea moca dar Fagapula vrea sa isi tina votantii din HC pe transport gratuit,caci casa moca au deja,caldura,apa calda.
6
2
Nascut la 9 februarie 1802, intr-o familie de aromani originari din Moscopole, stabiliti in Oradea, Emanoil Gojdu s-a remarcat inca din liceu pentru calitatile sale intelectuale, terminand liceul Magna Cum Laudae.
5
3
nu au leac, fara detentie pe viata, nu scapam de ei!
25
0
Dupa ce ca suntem saraci, ne mai fura si derbedeii in autobuze. De doua ori am ramas fara banii din buzunar. Politia mi-a recomandat sa prind hotul dar sa am si doi martori.
28
0
la sofer sa se dea pistol si infractorul impuscat pe loc.
24
1
Nume,prenume poze cu hotii de buzunare in toate mijloacele de transport in comun!
54
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272