REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Metoda ȘMEN face SENZAȚIE la COSTINEȘTI, printre naivi!

Metoda ȘMEN face SENZAȚIE la COSTINEȘTI, printre naivi!

Replica API 5 august 2021 | 23:31 5433

Metoda Șmen a fost reinventată de către cunoscători fiind redenumită „metoda milionul”. De curând, această practică a reapărut în Costinești, operatorii economici „vizitați” de acești escroci trăgând un semnal de alarmă.

Metoda denumită "șmen" este una dintre cele mai vechi modalități prin care escrocii încearcă să-și păcălească victimele, fără a prezenta mari riscuri pentru infractori. Înşelăciunea prin această metodă presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecți la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. În momentul în care banii sunt predați, escrocul sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

Metoda, reinventată la Costinești

Mai nou, metoda a fost redenumită „milionul” de către cunoscători. Aceasta nu a lipsit foarte mult din peisajul constănțean, escrocii au început să facă victime în stațiunile de pe litoral. De ce preferă acești indivizi litoralul? Ei bine, unii angajați ‘toropiți’ de căldură, unii poate sunt foarte aglomerați și nu mai dau atât de multă atenție lucrurilor pe care le fac și, astfel, devin victime. De exemplu, angajata unui magazin din Costinești a căzut în plasa unei femei care a pus în practică metoda milionul. Incidentul s-a petrecut pe 31 iulie 2021, în jurul orei 23.09. Un constănțean a explicat: „iti arată un milion, mai cere un produs, ascunde banii și vrea restul. Pleacă cu produsul și restul. Îți spune să faci casa, x-ul că ea ți-a dat banii”.

Se pare că magazinul nu a fost singurul vizitat în acea seara, escrocii căutându-și victime și în Parcul de Distracții din Costinești, însă, s-ar părea că nu au avut noroc.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Se zicea ca legionarii au o gaura in plus ,e gaura de la pistol si nu se tem sa o foloseasca"Nu aduc apologie miscarii dar faptul ca aveau arme si ca erau patrioti excluzand tot ce s-a facut gresit,lipseste cu desavarsire azi,arma te face patriot,raspunderea pe care ti-o da vis-a-vis de patrie si datoria pe care o ai in situatie de criza sau atac extern,intern cum e in ziua de azi peste tot.
1
2
Tactu o face tot cu dreapta?Labarilor!
1
1
Hai sictir,legionarule !
10
11
Daca ati fi votat Noua Dreapta acum nu se mai intampla. Simplu. Dati inainte cu PSD PNL AUR si USR
8
14
pai daca legile sant facute de hoti
38
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614