REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mihaela Pușnava vrea să elaboreze toate PUZ-urile din Constanța, iar când pierde, se supără

Mihaela Pușnava vrea să elaboreze toate PUZ-urile din Constanța, iar când pierde, se supără

Mirela PASCAL 19 ianuarie 2023 | 00:00 5779

SRL-ul Agorapolis din Constanța, fondat de Mihaela Pușnava, fostul manager de strategie și dezvoltare a Fundației „Baia Mare 2021”, înființată de Primăria Baia Mare pentru a gestiona participarea urbei la competiția care a desemnat Capitala Culturală Europeană a anului 2021, dar și o apropiată a primarului Cătălin Cherecheș, a câștigat contractul pentru actualizarea PUZ-ului din Palazu Mare. Vorbim, de fapt, despre o licitație mai complexă, ce vizează, pe lângă PUZ-ul din Palazu Mare, alte 5 loturi, mai exact: Actualizare PUZ Mamaia-Lot 2; Actualizare PUZ Veterani – Lot 3; Elaborare PUZ-Celulozei-Lot 4; Elaborare PUZ Piață-Lot 5, și Elaborare PUZ Poarta 3-4-Lot 6. Cum, trăim într-o perioadă în care foamea de bani este cel de-al șaselea simț al românilor, în contextul crizei economice, Pușnava nu se mulțumește doar cu un singur lot, râvnind și la celelalte 5.  

Mihaela Pusnava vrea sa elaboreze toate PUZ-urile din Constanta, iar cand pierde, se supara
Agorapolis SRL Constanța a fost înfiinţată în 2015 și are ca domeniu de activitate arhitectura. Patroana este constănţeanca Mihaela Puşnava, o tânără care s-a remarcat în politica din Baia Mare, acolo unde a şi candidat în vara lui 2016 pentru un post de consilier local, fiind un fel de mână dreaptă pentru fostul liberal Cătălin Cherecheş, care l-a ajutat să câştige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare. Considerată  una din cele mai active figuri ale campaniei electorale din urbea maramureşeană şi o apropiată a primarului Cherecheş, Pușnava a lăsat în urmă politica și s-a axat, mai mult, pe arhitectură și contractele cu Statul, pe care le câștigă pe bandă rulantă. Iar când nu câștigă, nu stă degeaba, mulțumindu-se cu puțin… Nici n-ar avea cum, prețul estimativ al contractului fiind de 763.430,00 lei, echivalentul a 150.000 de euro.

A câștigat PUZ-ul pentru Palazu Mare…., a pierdut celelalte 5 loturi

Recent, aceasta a mers la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, unde s-a plâns că a pierdut 5 loturi, din cele 6, din licitația pentru actualizarea PUZ din mai multe zone din Constanța. Concret, este vorba despre PUZ Palazu Mare, pe care l-a și câștigat, Actualizare PUZ Mamaia-Lot 2; Actualizare PUZ Veterani – Lot 3; Elaborare PUZ-Celulozei-Lot 4; Elaborare PUZ Piață-Lot 5, și Elaborare PUZ Poarta 3-4-Lot 6. SRL-ul lui Pușnava a cerut CNSC să anuleze în parte Raportul procedurii nr. 231792 din 02/11/2022, ca netemeinice şi nelegale.

Mihaela Pusnava vrea sa elaboreze toate PUZ-urile din Constanta, iar cand pierde, se suparaConcret, Pușnava a cerut  obligarea autorităţii contractante la adoptarea măsurilor de remediere constând în reevaluarea ofertei depuse de asocierea AGORAPOLIS prezentate pentru loturile 2, 3, 4, 5 şi 6, de la etapa evaluării propunerii tehnice, ţinând cont de dispoziţiile legale în materie şi de prevederile documentaţiei de atribuire. CNSC i-a respins contestația, însă, cel mai probabil, va merge în instanță.

Mihaela Pusnava vrea sa elaboreze toate PUZ-urile din Constanta, iar cand pierde, se supara

Cine a câștigat celelalte loturi?

Dar haideți să vedem cine a câștigat celelalte loturi. Așa cum am spus mai spus, Lot 1 a fost câștigat de Firma Mihaelei Pușnava, Agorapolis, Loturile 2 și 3, respectiv PUZ Mamaia și Veterani, au ajuns la KXL Studio SRL, iar Loturile 4,5 și 6, respectiv  PUZ-Celulozei; Puz Piața, și PUZ Poarta 3-4 au ajuns la Rozua Asociați SRL.
PUZ Palazu Mare –Agorapolis a avut, în 2021, cifra de afaceri de 1 345 875 lei, profit de 153 737 lei și datorii de 492 483 lei.  KXL Studio SRL, din București, este deținută de Mohan Anamaria Mihaela(20%),  Grindeanu Alexandru (20%)  și Dumitru Cristian George (6%) , dar și persoana juridică KXL AG, cu 54% din acțiuni.  Anul trecut, firma a avut cifra de afaceri de 4 028 988 lei, profit de doar 10 784 lei și datorii de 2,1 milioane de lei. Rozua Asociați SRL, tot din București, are ca asociați pe Enache Cristina Iuliana, conf. dr. arh., Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Director Dep. Proiectare Urbana si Peisagistică, cu 50 5 din acțiuni, dar și pe Smarandoiu Iulia Simona, tot cu 50 %. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 175 257 lei, profit de 21 289 lei și datorii de 5 705 lei.  

Revenind la Mihaela Pușnava, aceasta a elaborat, în ultimii ani, mai multe  documentații de urbanism pentru Primăria Constanța. Documentația pentru terenuri situate în cartierul Compozitori, cartierul Tomis Nord și zona Balada, ce are drept obiectiv identificarea unor soluții pentru a crește calitatea vieții pentru locuitorii și utilizatorii zonelor studiate.

Mihaela Pusnava vrea sa elaboreze toate PUZ-urile din Constanta, iar cand pierde, se supara

Agorapolis a mai prins, tot de la Primăria Constanța, și documentația pentru reconfigurarea circulației pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și amenajarea peisagistică a spațiului public care va constitui viitorul parc Soveja, realizat în locul bazarului Ștefăniță Vodă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine o tine sub umbrela de la PNL? Vreau sa dau și eu
8
0
La terasa si hotelul By Tony din zona Riviera - Mamaia am coarde bune rau... ca asta!
11
0
Oare la cine a stat sub birou???? Tot la vreun apropiat al primarului....tot un m**e....ei se ajuta între ei:))) stie tot orașul..
17
0
sa traiasca toata ...lumea , asa i frumos!
9
1
dupa nas se simte ,dupa cum miroase ...pe sus ....adiere de Cogelac
32
0
Dacă îi supărată poate sa ii treaca cu un pic de plăcută suedeză
22
0
Brinzarii cind nu mai au loc de tunuri in Constanta migreaza spre alte locuri corupte deja orasul e saturat de ei ,bine ar fi sa o ia toti spre vestul tarii facem curatenie cu ocazia asta si ne recapatam stima de a doua urbe din tara avuta cindva.
40
0
O spagara
30
1
Pusnava revine n forta cu zgomot de masele supte
38
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212