REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mihai Găinușă, schimbare profesională neașteptată

Mihai Găinușă, schimbare profesională neașteptată

A.F. 24 octombrie 2022 | 00:00 949

Revine pe micile ecrane, după cinci ani de pauză. Pe Mihai Găinuşă (51 de ani) cei mai mulţi îl ştiţi, probabil, de la „Cronica Cârcotaşilor”. Ce e drept, acest brand i-a marcat întreaga carieră în media, căci, indiferent pe unde a fost şi ce a realizat, nu s-a lăsat de cârcotit. Mihai revine în televiziune cu acelaşi rol, dar la alt post tv: la Canal 33, unde va prezenta, alături de Oana Paraschiv, o nouă emisiune de satiră, „Râsu-Plânsu”.

Mihai Găinușă

Mihai Găinuşă a mai colaborat cu Oana Paraschiv şi la „Cronica Cârcotaşilor” (unde a lucrat până în 2014), precum şi la emisiunea „Cusurgii” (pe care a ­moderat-o la Prima TV în 2015).

„Va fi o emisiune de satiră, tot de satiră, pentru că eu altceva nu ştiu să fac. Ştiu doar să realizez emisiuni de acest gen. Şi o voi avea colegă din nou pe Oana Paraschiv, alături de care realizez şi «Matinal Efervescent» de la Naţional FM. La Canal 33 vom prezenta însă nu doar gafe pe care le vedem la televizor, ci şi de pe Internet, de data aceasta: de pe tik-tok, de pe site-urile publicaţiilor etc. Emisiunea se numeşte «Râsu-Plânsu» şi se difuzează începând din 21 octombrie în fiecare vineri, de la ora 20.00”, a spus Mihai Găinuşă, scrie Click!

Găinușă, Oana Paraschiv

Chiar dacă nu l-aţi mai văzut atât de des la tv în ultimii ani, Mihai nu a fost deloc mai liniştit. Dimpotrivă!

Anul trecut a început un masterat de Scenaristică, la una dintre cele mai prestigioase şcoli de profil din ţară, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Acum este student în anul al doilea şi se gândeşte cu emoţii la ceea ce va urma.

„De mic mi-a plăcut să scriu. Aşa că mi-am dorit foarte mult acest masterat, pentru a scrie şi pentru filme. În anul I am realizat deja scenarii mai mult pentru scurtmetraje, anul acesta voi lucra primul meu scenariu pentru un lungmetraj. Am mai multe subiecte din care voi alege”, a mai spus Mihai Găinușă.

Până acum a scris texte pentru emisiunile pe care le-a realizat, mai ales cele de la tv, căci la cele de radio îi place să se exprime liber, spontan, dar a scris şi texte care au devenit cărţi.

Mihai a publicat deja şapte volume, primele au fost tot despre cârcoteli – „Trialoguri cârcotaşe” (2003), „Cotcodăceli” (2004), apoi s-a apucat şi de povestiri şi ficţiune – „Fără cap şi fără coadă” (2007), „Povestiri mortale” (2009), „Scândura de frizerie” (2010), „Jurnal din viitor” şi, cea mai recentă, „Răpirea Parisiei şi alte povestiri”, care a apărut chiar anul acesta.

Cum este atât de ocupat în viaţa profesională, l-am întrebat pe Mihai ce mai este pe acasă. „Eva are acum 17 ani şi i-ar plăcea să studieze Biologia, dar în altă ţară. Nu ştim încă unde, poate în Anglia, să vedem. Iar Andrei are 11 ani şi jumătate, încă nu ştim ce va alege”, a mai spus Mihai.

Mereu a fost pasionat de radio şi televiziune

Mihai Găinuşă a absolvit Şcoala Superioară de Jurnalism, fiind licenţiat în presa scrisă. A beneficiat şi de o bursă media la Paris. A debutat în radio, în 1995, când a început să lucreze la departamentul Ştiri din cadrul postului Delta RFI, unde a realizat, până în 2000, şi alte emisiuni, „Săptămâna nebunilor” şi „Colivia cu studenţi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huidu e ăla care a omorât 3 oameni?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212