REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mii de oameni, prezenți de Bobotează la Constanța. VIDEO!

Mii de oameni, prezenți de Bobotează la Constanța. VIDEO!

Replica API 6 ianuarie 2020 | 19:08 890

Boboteaza (Botezul Domnului) este sărbătorită azi, 6 ianuarie 2020, și la Constanța.

Sărbătoarea ne amintește de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a venit la râul Iordan și a fost botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul.

În ajunul Bobotezei, IPS Teodosie a oficiat slujba de sfintire a apei, în fața Arhiepiscopiei Tomisului, iar pentru eveniment au fost pregătit 200.000 de sticle cu aghiasmă. Carul cu boi, cai și măgari, pregătit încă de zilele trecute, trage butoaiele cu apă sfințită până la Cazino, urmând ca ÎPS să sfințească și apa mării.

Sunt câteva mii de oameni prezenți la eveniment, însă mai puțini constănțeni decât anul trecut. Chiar dacă este cod galben IPS, iese în larg pentru a arunca crucile în apă.

Video:

Update:

Tradiția de la malul mării, prin care curajoșii sar după crucile aruncate în Marea Neagră de Bobotează, s-a respectat și anul acesta, în ciuda valurilor destul de mari. IPS Teodosie a aruncat 3 cruci de lemn în apele reci ale mării.

Printre cei care s-au ”luptat” cu frigul pentru a fi binecuvântați tot anul este și Antonela Manac, de 24 de ani, studentă la Medicină.

Deși a reușit să pună prima mâna pe cruce, tânăra spune că unul din competitori i-a smuls-o rapid. Cei care au prins crucea sunt: George Cristian Colioglu, în vârstă de 24 ani, scafanfru militar, Cătălin Iulian Bratu, dar și un alt tânăr, George, tot scafandru militar.

IPS Teodosie a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre slujba de sfințire a Aghiazmei Mari.

ÎPS Teodosie, conferință înainte de Bobotează

”Anul acesta avem tot circa 200 de mii de sticle, pe care iată, le pregătim, le etichetăm, le vom umple duminică. Am comandat mai multe butoaie, încă 7 butoaie de 5 tone ca să putem să ne încadrăm în timp. Acum timpul este mai scurt, deoarece, fiind duminică, numai slujim de la 5 jumătate, ci de la ora 7, dar avem nădejde că, avem posibilitatea să umplem concomitent circa 200 de litri, timpul se scurtează, avem mai multe butoaie mari, unde avem la fiecare câte 8 robineți. Avem și anul acesta pregătite carele de boi, de măgari, voi merge iar cu o șaretă printre, ca să mă încadrez și timpul cred că ne va fi favorabil, eu aș vrea și puțin frig sau vânt. Sunt bucuros că vom întâmpina Boboteaza unui an atât de frumos ca cifră, 2020, care sper să fie la fel și în sufletele noastre. Vremea se dă după om, am mai prins Sărbătoarea aceasta cu grade cu plus. Traseul, după ce vom sfinți apa va fi prin oraș, luni în ziua de Bobotează. Vor fi trei cruci ca în fiecare an iar câștigătorii vor primi un pachețel cu calendare, icoane și câțiva bănișori pentru că este o competiție sfântă. Pe toți îi vom binecuvânta. Mă aștept la un număr foarte mare de credincioși prezenți, ca în fiecare an. Aceasta sărbătoare trebuie să ne adune pe toți la malul mării. Sper să fie circa 200 de mii de oameni ca anul trecut. Aghiasma Mare trebuie să se bea de orice creștin, în ajunul Bobotezei până pe data de 14 ianuarie, până atunci ține Sărbătoarea Bobotezii. E bine să aibe fiecare mai multă aghiasmă în casă, să o țină pentru a stropi casa, să sfințească casa. Mulți credincioși mi-au spus că au aghiasmă din 2002 și este la fel de proaspătă”, a spus ISP Teodosie

Citește și:

IPS Teodosie a aruncat crucile în mare, de Bobotează. O tânără studentă, printre curajoșii care au sărit în apă

D.B., L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spagoveanului muist ! Inclusiv popii muisti si tanasescul !!!
6
0
Zdreanta asta de Teodosie sa ne ia de pl
6
1
Jigodie teodosiana
9
2
Cat mai e sticla de aghiazma? Auzi la diavol - vorbeste de zeci de butoaie ...mii de litri...asta e important...un jeg uman
11
2
Il mai tineti mult in pagina pe asta?
14
2
cum zici tu ca se scarpina in cur si face apa sfintita dar nu amesteca cu aia amesteca cu mina cealalta apa sfintita facie orcine daca baga argint in apa pnl vreti bani de alocatii inpozitati clerul
10
1
Oare se pregateste debarcarea IPS Teodosie!? Oare va fi trimis in exil la Vatra Dornei?
12
1
Teo face trafic la greu in universitate. El baga, el scoate studrnti si profesori.
14
3
Ce treaba au jandarmii sa stea cu lada in mana si sa imparta sticle de aghiazma. Este problema de siguranta nationala. Nu are atatia burtosi, namile....
18
3
Boul asta barbos isi baga mana in cur si se scarpina, apoi face cu ea crucea in apa din butoaie? Vai de viata noastra! Eu am renuntat sa mai primesc preot in casa. Am facut eforturi deosebite sa-mi cumpar cateva lucruri frumoase in casa, la care tin mult. M-au costat bani, munca, stres. Si vine un bou de preot, intra incaltat peste tot pe covorasele mele deschise la culoare, apoi improasca cu apa pe toti peretii, de ma trezesc mai tarziu ca am pete pe tablouri, pe ferestre, pe ecranele televizoarelor.
20
5
Tu serbezi Sabatul?
3
5
spagoveanu !!! Din penitenciar sa faca conferinta satana !!! Muie cu cacat diavolului !!!
39
2
Americanu cu fular alb si negru se tine de caruta sa nu cada!Ia -l!!!!
1
2
Mai bou luteran de al lui Klaus si bozgorul de Organ , noi romanii suntem CRESTINI ORTODOXI !!!!
7
25
Remarcati cat sunt popii de periculosi. Reusesc sa adune la un loc ditamai gloata de creduli. Daca Teodosie vomita ca Diavolul sta in sinagoga evreilor de peste drum gloata ataca fara sa mai rationeze. Daca sunt dispusi unii sa sara in apa rece iarna dupa un lemn ce asteptari sa mai ai?
25
9
Jigodia teodosiana
28
6
Popii din jurul lui de o seama cu spagoveanu
23
6
Replica Suge pulicica
16
5
Nu ai dreptate,pentru ca anul asta si-a bagat mintile in cap:nu s-a mai urcat pe o autocisterna de 20.000 de litri si nici nu a venit cu viteza intr-o salupa din mijlocul mari si numele lui este SNAGOVEANU nu SPAGOVEANU asta din urma este o porecla pe care i-au dat-o oameni cei rai cascadorului.
9
22
ca esti ion de aia nu se strica. e apa purificata ioane adica o apa care se strica se strica pt faptul ca are bacterii si alte cacaturi care mor baaah ioane o apa purificata nuuu se strica baaaah ioane ca nu au pus apa de la robinet in fata ta si au sfintito. pricepi? daca stiau ei ca prin ei curge puterea lu dumnezeu si sfintesc apa reeeaaaal. pai atunci nici unu nu mai fura sau futea copii baaah ca stiau ca se duc la dracu. dar cum stiu ca asta e doar o spalare pe creier o doctrina in care prostii cred si ii pot tine sub control.doar sa nu judeci sa crezi in basme si fantezii. baaaah ioaneee
16
6
Introdu intr-o sticla cu apa un banut de argint pur si iti garantez ca apa va fi buna de baut si peste 5 ani. Chimie pura!
15
9
spagoveanu' doar un mascarici!
26
5
Prietene am o singura intrebare de ce apa aia de care zici tu dupa ce e sfintita nu se strica? Eu am si de 3 ani si e ok! Tine tu apa intr o sticla cateva luni sa vezi cum miroase!
7
21
daca voi credeti ca apa aia plina de clor si namol de lapesedistul felix in care s-a spalat pe maini spagoveanu va repara bolile ce naiba mai cautati la spital ?
25
8
Alo, domnu IPS Teo, care mai e starea dosarului, ce mai zice pamantul de la Nazarcea?
34
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920