REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
28.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Milioane de la stat pentru firma constănțeanului care își cumpără un mall în New York

Milioane de la stat pentru firma constănțeanului care își cumpără un mall în New York

Andreea POPA 20 martie 2023 | 00:00 11658

O firmă din Murfatlar deținută de familia lui Omer Susli, celebrul afacerist constănțean care a anunțat recent că va cumpăra mall-uri în New York, a primit un contract de peste 1,3 milioane de lei de la DRDP Constanța. Societatea a încasat, de altfel, în ultimii ani peste 10 milioane de lei de la stat.

Milioane de la stat pentru firma constanteanului care isi cumpara un mall in New York

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit pe 14 martie 2023, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, un contract privind achiziția de ”Filer de calcar utilizat pentru fabricarea mixturilor asfaltice”. Este vorba despre un acord cadru valabil 24 de luni, încheiat în urma unei licitații publice lansate pe 1 ianuarie 2023, potrivit datelor raportate de SEAP.

Valoarea totală a acordului este de 1.311.000 lei, fără TVA, bani care vor merge către câștigătoarea Tempo Invest SRL din Murfatlar. Firma înființată în 2003 are ca domeniu de activitate fabricarea altor produse din minerale nemetalice și a raportat pentru 2021 afaceri de 22,5 milioane lei și pierderi de 2,5 milioane lei, cu 150 de angajați, precum și datorii de 16,4 milioane lei. Banii de la stat reprezintă o mană cerească pentru Tempo Invest, ținând cont de prăbușirea profitului său, de la un plus de peste 1,2 milioane în 2020 la minus 2,5 milioane lei, într-un singur an.

Milioane de la stat pentru firma constanteanului care isi cumpara un mall in New York

Constănțeanul Omer Susli își extinde afacerile în SUA

Firma este administrată de Ion Bunea, dar o are ca unic asociat pe Gemile Susli, soția celebrului milionar constănțean Omer Susli. Tempo Invest SRL nu se află la primul contract cu statul; potrivit informațiilor publice, firma familiei Susli a primit în ultimii ani circa 10 contracte din bani publici, în valoare totală de peste 11 milioane lei. Majoritatea contractelor au venit de la CNAIR, dar pe lista clienților se mai află RAJDP Constanța și Confort Urban SRL.

Omer Susli este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Constanța, cu un portofoliu impresionant de business-uri derulate la nivel național și, mai nou, internațional. În ianuarie 2023, Susli a anunțat că ”scanează” piața din SUA pentru a cumpăra mall-uri în New York și împrejurimi. În paralel, constănțeanul de origine turcă susține că a păstrat un buget de 50 de milioane de euro și pentru achiziții de centre comerciale în România.

Milionarul constănțean care va împlini în curând 60 de ani este cunoscut pentru afacerile sale în imobiliare, real estate, turism și producție. A deținut rețeaua Praktiker și a înființat magazinele Homelux, fiind la un moment dat co-proprietar al clădirii One Victoriei Center din București; recent, a cumpărat centrul comercial Vivantis din București, River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea și complexul Bistrița Retail Park. Afaceristul constănțean a ajuns astfel unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale, cu peste 100.000 de metri pătrați în portofoliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si marii afaceristi Dedeman-Paval, le merge mintea, au noroc si ...sunt papusiti !
0
3
Aceasta conducere în frunte cu iliescu este de tot rahatul întotdeauna nu au ținut cu cei mici din universitate cum ar fi portarul femeia de serviciu și cu muncitorii de întreținere niste hoti care au luat cei 25 %iar prostimea nu sa le fie rusine caci cu noi isi fac treaba ii lasa pe cei veniți prin piele lor și prin neamuri sa vina si sa faca clanuri peste clanuri rusine sa le fie de manjiti ce sunt
2
0
Omul este paravanul unor operatiuni iraniene care eludeaza sanctiunile. De acolo banii.
10
4
Omer este paravanul unor turci bogati care nu vor sau nu trebuie sa iasa in fata. De unde un t**c care avea o fabricuta de saci in Constanta cu 15 angajati sa explodeze ca mare investitor?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510