REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministerul Economiei va avea un secretar de stat care va coordona domeniul afaceri europene

Ministerul Economiei va avea un secretar de stat care va coordona domeniul afaceri europene

Replica API 3 martie 2017 | 00:00 194

Ministerul Economiei va avea un secretar de stat care va coordona domeniul afaceri europene și programe comunitare, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul instituției.

În context, proiectul de act normativ prevede că Serviciul Afaceri Europene și Relații Internaționale se va transforma în Direcția Afaceri Europene și Programe Comunitare, în condițiile necesității îndeplinirii măsurilor din Programul de Guvernare și a impulsionării atragerii de fonduri europene, precizează nota de fundamentare.

Potrivit acesteia, redimensionarea structurii de afaceri europene din cadrul ministerului este necesară cu atât mai mult cu cât preluarea primei președinții a Consiliului UE în 2019 va reprezenta o oportunitate pentru crearea unui profil economic sustenabil.

Pe de altă parte, în document se precizează că vor fi desființate Serviciul Securitate Economică Națională și Serviciul Protecția Consumatorilor, a Invențiilor și Mărcilor iar posturile aferente acestor servicii vor fi utilizate pentru înființarea postului de secretar de stat, a cabinetului corespunzător și pentru redimensionarea altor structuri organizatorice cu deficit de personal (structura juridică, arhivă, unitatea de politici publice).

După adoptarea actului normativ menționat, conducerea Ministerului Economiei va fi asigurată de ministrul Economiei, ajutat în activitatea sa de 4 secretari de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212