REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ministrul Apărării: De azi prinde contur iniţiativa României de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est

Ministrul Apărării: De azi prinde contur iniţiativa României de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est

Replica API 24 iulie 2020 | 00:00 1046

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, îl felicită pe generalul-maior Cătălin Tomescu pentru asumarea comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) de la Cincu.

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă a participat joi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE), la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din localitatea Cincu.

"De astăzi prinde contur iniţiativa României, susţinută şi aprobată de Alianţa Nord-Atlantică, de înfiinţare pe teritoriul ţării noastre a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est. Îl felicit pe generalul-maior Cătălin Tomescu pentru asumarea comenzii acestei mari unităţi. De astăzi, are pe umeri o mare responsabilitate, aceea de a crea, de la început, o structură multinaţională importantă pentru întreg flancul estic al NATO", a scris ministrul Apărării, pe pagina sa de Facebook.

El spune că România continuă să demonstreze că este un aliat care îşi ştie şi drepturile şi obligaţiile.

"În acest context de securitate delicat am analizat ipotezele şi scenariile corespunzătoare şi una dintre soluţii a fost aceea că ţara noastră trebuia să îşi asume înfiinţarea unui astfel de comandament astfel încât să putem să asiguram coerenţa actului de comandă şi să acoperim nevoia unui comandament de nivel corp de armată care să fie în măsură să pregătească elementele de contingenţă în exercitarea comenzii şi controlului celorlalte structuri NATO care erau deja înfiinţate în ţara noastră: Unitatea NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională Sud-Est, Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, pentru a asigura legătura între elementul tactic şi cel strategic", precizează Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne spunti astia cu NATOcum ne aparati de razboiul bacteriologic caci real in cazul de fata nu stiti cum?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272