REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ministrul BODE vrea TOLERANȚA ZERO la INFRACȚIONALITATE

Ministrul BODE vrea TOLERANȚA ZERO la INFRACȚIONALITATE

Replica API 3 iulie 2021 | 13:06 1054

Ministrul MAI, Lucian Bode, Bogdan Despescu și șeful DSU, Raed Arafat, au fost prezenți vineri, 2 iulie, în Piațeta Perla din municipiul Constanța, pentru a face o trecere în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică și gestionarea situațiilor de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală. Ministrul Bode a declarat cu această ocazie că începând cu data de 1 iulie, până pe 6 septembrie, un număr de 400 de polițiști și 600 de pompieri au fost detașați pe litoral în sprijinul dispozitivului curent.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul de stat în MAI și ședul DSU, Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, șefii IPJ, ISU Dobrogea, Jandarmerie și Poliția de Frontieră, primarul Vergil Chițac, prefectul Silviu Coșa și deputatul Bogdan Huțucă. Acțiunea a avut loc cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Coșa: „Putem vorbi de o adevărată lansare a sezonului estival”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că are încredere în efectivele MAI și în faptul că și în această vară siguranța cetățeanului va prima. „După luni bune de zile în care nu am nicio predictibilitate în ceea ce înseamna sezonul estival, într-o situație în care condițiile sunt relaxate iar măsurile s-au relaxat în cadrul unei etapizări, fără să afecteze sănătatea publică a populației. Putem vorbi de o adevărată lansare a sezonului estival. Structurile Ministerului Afacerilor de Interne sunt pregătite să intervină în condițiile specifice sezonului și unui aflux ridicat de turiști. Vor fi pe litoral 750 de polițiști, peste 300 de jandarmi, 70 lucrători ai Poliției de Frontieră, pregătiți să intervină pentru menținerea ordinii publice și pentru siguranța cetățeanului”, a declarat prefectul județului, Silviu Coșa.

Ministrul Bode: 400 de polițiști și 600 de pompieri, detașați pe litoral

„Acțiunea de azi are un scop mobilizator, de responsabilizare și de asumare a misiunii sale fundamentale și anume aceea de a asigura protecția populației. Pe de altă parte e dovada parteneriatului solid și transparent pe care-l construim cu cetățenii. Efectivele MAI acționează pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor, astfel încât cetățenii, turiști și localnici, să-și petreacă vacanța în siguranță. Mulțumesc structurilor MAI pentru implicarea de care au dat dovadă până acum. Anul care a trecut, a fost unul atipic, din acest punct de vedere a fost solicitat sistemul de siguranță și ordine publică din plin. Relaxarea nu este încă una totală, chiar dacă de la 1 iulie, am intrat într-o nouă etapă pe calendarul relaxării. Măsurile de protecție sanitară trebuie să fie respectate. Oamenii trebuie să înțeleagă că există în continuare riscuri. Angajații MAI sunt în continuare pe teren, implicați în acțiunile de control, asigurându-se că sunt respectate regulile de protecție sanitară, în contextul pandemiei. Ne-am asigurat că vom avea suficiente resurse umane și de tehnică.

Astfel, am dispus ca, începând cu data de 1 iulie, până pe 6 septembrie, un număr de 400 de polițiști și 600 de pompieri să fie detașați pe litoral în sprijinul dispozitivului curent. Astfel, drumurile care duc spre mare, A2 dar și celelalte, vor fi monitorizate de echipajele Poliției Rutiere, sprijinite din aer de elicoptere Inspectoratului General de Aviație”, a declarat ministrul Bode.

În stațiuni au fost amenajate corturi de prim ajutor, cu echipamente ale ISU, care să asigure intervenția pe plajă, astfel încât, paramedicii să poată transporta eventualele victime.

Mesajul lui BODE: Toleranța la derapaje este zero

„Vom depune toate eforturile să preîntâmpinăm accidentele. Acolo unde se încalcă legea, vă rog să fiți fermi. Efectivele MAI vor fi la datorie. Nu uitați, deciziile pe care le luați să aibă ca etalon eficiența și calitatea sporită în activitate. Aveți obligația, 24 de ore din 24, să faceți proba integrității a profesionalismul și a eficienței. Toleranța la greșeli e scăzută, iar la derapaje este zero”, le-a transmis Bode angajaților din MAI.

Video:

După declarații, Arafat, împreună cu Bode și gazdele de pe litoral au verificat echipajele și tehnica structurilor MAI.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Baby Brocker
0
0
Bode iaoinguratoata
0
0
D o a r r e ch in ii c a r e ne spo nso ri zea za pe noi sa exi ste res tul tai ate
1
1
mweee mizerie galbena!!!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272