REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul de Externe, despre marinarii dispăruți în Togo: „Nu se știe dacă a fost o acțiune de PIRATERIE sau TERORISTĂ”

Ministrul de Externe, despre marinarii dispăruți în Togo: „Nu se știe dacă a fost o acțiune de PIRATERIE sau TERORISTĂ”

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 211

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, 4 martie a.c., despre situația din Republica Togo, unde de la bordul navei Histria Ivory au fost răpiți trei marinari români, că a fost activată celula de criză de la nivelul MAE, s-a luat legătura cu autorităţile din Togo şi Nigeria, dar deocamdată nu se ştie dacă a fost o acţiune de piraterie sau una teroristă.

"E vorba de o navă care e folosită de o societate românească, cu echipajul întreg românesc. După ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au, marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară, au fost salvaţi toţi, în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi", a precizat Teodor Meleşcanu, la Parlament.

„Am declanşat funcţionarea celulei de criză, am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă. Urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective", a mai afirmat ministrul de Externe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand m,i se vireaza contravaloarea politei de asigurare ?
0
0
Domnule MARINAR Cupsa navigatul in bazin la Ceromav nu se considera marinarie.. hahaha
1
0
De fapt , actiunea pare ca este doar o talharie , urmata de luarea unor ostateci pentru o eventuala rascumparare. Mai bine s-ar ocupa de salvarea lor decat sa faca atatea analize si celula de criza...
5
1
As vrea sincer ca acei functionari publici inclus ministrul sa si faca treaba cu adevarat am avut o experienta si din pacate nu au fost profesionisti sper ca cei rapiti sa se intoarca acasa sau la bord cat mai repede.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212