REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul Energiei: Facturarea energiei electrice, pe consum estimat, în avans, ilegală

Ministrul Energiei: Facturarea energiei electrice, pe consum estimat, în avans, ilegală

Replica API 8 februarie 2021 | 16:44 1450

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este din supărat pe furnizorii de energie electrică. Oficialul este nemulțumit de practica acestora de a trimite clienților facturi cu consum estimat. Potrivit ministrului, distribuitorii și furnizorii estimează consumuri prea mari și, în acest fel, încarcă facturile clienţilor. Practic, iau astfel nişte bani în avans, ceea ce nu este legal, spune oficialul.

Virgil Popescu, foto: gov.ro

Virgil Popescu a declarat într-un interviu pentru ziare.com că și el a fost în această situație și avertizează că dacă această practică nu va înceta, s-ar putea ajunge la modificarea legii energiei, citează digi24.ro.

„M-am trezit cu o factură pentru luna ianuarie, care probabil, dacă nu era așa de mare, o plăteam și nici nu sesizam. 9 milioane și ceva de lei (lei vechi - n.r.)! Și când m-am uitat pe factură, aveam un consum estimat de 1.500 de kW, în condițiile în care în apartament acolo nu mai stă nimeni, băiatul lucrează în telemuncă și nu stă în București, lucrează de acasă, din Severin”, a povestit ministrul energiei.

„Practic, furnizorii împreună cu distribuitorii încarcă facturile românilor prin estimări mai mari în această perioadă de iarnă, urmând ca ulterior, după o lună, două, trei, patru, cinci, în funcție de consumul fiecăruia, să-și recupereze banii. Practic, se finanțează pe banii românilor fără dobândă, după părerea mea complet în afara oricărui cadru legal”, a arătat Virgil Popescu.

El a spus că este o practică ce caracterizează aproape toți furnizorii. „Mie mi-au venit reclamații cam de la toți”, a spus ministrul energiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e problema kui? Ca sa denatureze problema reala adica amanetarea energiei romanesti prin liberarizare
0
0
de ce nu intreaba catu aici cum isi face treaba avocatul poporului, consiliul concurentei, protectia consumatorului sau alte institutii ale statului cu angajati si directori platiti regeste si menite sa protejeze amaratul, oricum si ministrul asta in afara de vom face vom derge n-am auzit altceva dar macar recunoaste adevarul!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212