REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ministrul Muncii se laudă cu succesul șomajului tehnic, fără toate plățile achitate

Ministrul Muncii se laudă cu succesul șomajului tehnic, fără toate plățile achitate

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 906

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat la începutul acestei săptămâni, cu surle și trâmbițe, că România este printre puținele țări europene cu un sprijin guvernamental accesat simplu, demers pe care l-a dus la final. Se referă la șomajul tehnic, însă realitatea contrazice ministrul Muncii, în continuare fiind un număr însemnat de antreprenori care susțin că nu au primit plățile pentru luna martie.

Violeta Alexandru

De la zero... până la rezultat. Care rezultat?

Violeta Alexandru nu s-a putut abține și a "furat" startul din dorința de a se lăuda cu un proiect care nici măcar nu a fost dus la bun sfârșit, șomajul tehnic.

Spune că i-a luat puțin peste o lună "ca să pună pe picioare, de la idee, la reglementare, la pregătirea și urmărirea administrației să își facă bine treaba până la efectuarea plăților pentru peste 600.000 de persoane, beneficare ale șomajului tehnic plătit de stat, în total 700 de milioane de lei pe luna martie. De la zero, la o lună, într-o perioadă de criză, până la rezultat", se arată în mesajul, lipsit de modestie, dar și de un simț al realității, postat de Violeta Alexandru.

Plata s-ar fi făcut în mod diferențiat și nu în ordine

Rezultatul este relativ, în funcție de ce parte a baricadei te afli. Sunt proprietari de afaceri care au depus o solicitare de ajutor financiar pentru că și-au întrerupt activitatea care susțin în continuare că nu au văzut niciun leu din partea ministerului, deși banii ar fi trebuit să fie virați în termen de 15 zile de la depunerea documentelor.

"Am depus întreaga documentație la începutul lunii aprilie, chiar în primele zile, dar nici până acum nu am primit vreun ban. Am încercat să mă interesez, pentru că la rândul meu eram sunat și întrebat ce se întâmplă cu acești bani. Mi s-a spus că îi voi primi, doar că s-a preferat o altă modalitate de lucru, în sensul în care au avut ca prioritate plățile mici. Așa, nu au ținut cont de data la care a fost depusă documentația, ci de câți bani trebuiau plătiți. Ar fi trebuit să anunțe asta public, nu să o aflăm după zeci de telefoane date.", susține un antreprenor constănțean.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca femeiua este incompetenta nu incape indoiala. In acelasi timp,chiar de individa ar fi competenta,nu ar putea sa resolve nimic. E grav. Cei buni nu sunt slugi politice sau orice fel de slugi,si se iau lucrurile dupa cei altfel. Ca atunci,cu Ceausescu,doar ca acuma se spune ca e democratie. Oamenii sunt la fel de terorizati ca si atunci,la munca,.
0
0
Dupa ce ca esti urata ca Baba Cloanta mai esti si laudaroasa ! Cand p.l.m. mai muncesti daca toata ziua postezi pe facebook ?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212