rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorii de etnie romă, TEROAREA oraşului Năvodari: ‘Copiii mei nu pot merge în Parcul Central pentru că le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă!’

Mai mulţi copii de etnie romă creează haos în Parcul Central din localitatea Năvodari! Aici, zilnic, dar şi pe timpul nopţii, mai mulţi copii de etnie romă au pus cetăţenii pe jar prin comportamentul lor care îngrijorează şi de multe ori, potrivit năvodărenilor, intimidează. Vorbim despre acţiuni nu tocmai plăcute ale celor mici, locuitorii oraşului Năvodari acuză că aceştia ar cere taxă de protecţie şi ameninţă trecătorii dacă nu le dau bani.

Apelează la mila publicului, ameninţă, cer taxă de protecţie, vandalizează locuri de joacă şi urmăresc oamenii la bancomate... toate acestea sunt acuzaţii ale locuitorilor oraşului Năvodari aduse la adresa unor copii de etnie romă ce îşi fac veacul prin parcul Central. Mămicile care îşi duc copiii în acel parc sunt efectiv exasperate de comportamentul agresiv al copiilor de etnie romă. Acestea au precizat într-o postare pe o pagină de socializare că ai săi copii nu pot merge în parc pentru că li se cere taxă de protecţie şi sunt ameninţaţi de aceştia. “Ce facem cu puradeii de "rromi" , în parcul din centru? Copiii mei nu pot să merge în parcul din centru pentru că ei le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă! Ne facem singuri dreptate sau avem Poliţie Locală?”, a declarat public o mămică direct afectată de comportamentul copiilor de etnie romă prezenţi în parc.

Alţii spun că aceştia reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii, putând adopta atitudini violente fizic nu doar verbal: “Țiganii aia așa sunt, așa este educația lor și așa sunt și părinții lor. Mai bine mergeți la poliție și rezolvați acolo. Totuși zic să fiți cu ochii pe copii. Doamne ferește sa fie o bătaie sau un accident violent.”, a declarat un năvodărean.

De asemenea, cetăţenii acuză că aceşti minori apelează şi la mila publicului, degenerând într-un fel de şantaj dacă nu primesc “un leu”. “Într-o zi o doamnă scotea bani de la bancomatul de la CEC şi efectiv au înconjurat-o nelasând-o să plece până nu le-a dat cate 1 leu! Poliția, care politie,avem aşa ceva în oraş?”, spune indignată o locuitoare a oraşului.

Unii dintre cei care au făcut public subiect spun că au sesizat autorităţile cu privire la minorii de etnie romă care fac ce vor, şi mai mult rău, în parcul din oraş. “Eu acum 2 ani am sunat la protecţia copilului şi am raportat că aceşti copii stau pe străzi din zori şi până noaptea... răspunsul lor a fost, că nu au asemenea cunoştinţe... că autorităţile din Năvodari nu au anunţat aşa ceva. Iar la o oră după ce am sunat, mă aşteptă poliţia acasă să vadă cine este cel ce a raportat, nu unde sunt copii.”, a precizat o altă locuitoare deranjată de situaţie.

Reacţia consilierului local Costel Dumitraşcu: “Să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta!”

“Oamenii sunt sceptici atunci cand vine vorba de Poliţia Locală. Ori pentru că nu prea sunt văzuţi pe străzi, ori pentru că "au auzit ei" că oricum nu se rezolvă ninic. Greşit. Trebuie să înţelegem că numărul locuitorilor oraşului Năvodari a crescut foarte mult în ultimii, la fel şi aria ce trebuie acoperită de patrule. Odată cu acestea, s-au înmulţit şi problemele iar noi nu avem la dispoziţie decât o mână de agenţi pe fiecare tură.

De aceea am tot zis, haideţi să le dăm o mână de ajutor şi să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta. Zilele trecute am citit pe facebook o postare a unei mame indignate de faptul ca un grup de copii de altă etnie "a pus stapanire" pe locul de joacă din parcul central, iar alţi copii nu mai aveau loc de ei să se joace. În trecut am observat şi eu un grup asemănător care săreau pe tobogane, trăgeau de leagăne, etc.

I-am izgonit de la locul de joacă, iar mămicile din jur, mămicile acelor copii cuminţi care se temeau de cei care vandalizau locul de joacă, m-au privit tot pe mine acuzator pentru că am intervenit. Nu le-am înţeles, dar sper că vor citi acest articol şi vor înţelege ele necesitatea implicării noastre. Cât despre minorii care cerşesc şi devin violenţi, mă duc cu gandul în trecut la celebrii "hoţi de pizza".

Dacă vă amintiţi, a fost o doamnă care a ieşit cu o pizza dintr-o pizzărie, au apostat-o doi minori, i-au cerut bani, nu le-a dat iar aceştia au incercat să-i fure pizza, împrăştiind-o pe jos. Deşi poliţia şi-a făcut datoria şi a prins tot grupul, nu a avut ce să le facă. Sunt minori, iar legea este prea blândă cu ei! Continui să cred că oraşul Năvodari este un oraş sigur şi nu ar trebui sa ne sperie o gaşcă de minori care se cred interlopi.

Însă nu ar strica să fim mai precauţi cu lucrurile de valoare, îndemn la acest lucru mai ales părinţii care ies cu copiii prin parcuri şi toată atenţia le este focalizată pe cei mici. Revenind la parcurile şi locurile de joacă din oraş. Dacă dorim să le menţinem cât mai mult timp curate şi funcţionale, ar trebuie să anunţăm autorităţile de fiecare dată cand cineva le vandalizează, fie el şi minor. Doar implicându-ne putem să aducem o schimbare în bine pentru societate.”, a declarat pentru cotidianul Replica, consilierul local din cadrul CL Năvodari, Costel Dumitraşcu.

Ce spun poliţiştii locali din Năvodari?

Poliţia Locală Năvodari a declarat pentru cotidianul “Replica” că de-a lungul timpului s-au înregistrat sesizări cu privire la aceşti copii de etnie romă care deranjează cetăţenii. În acest sens, poliţist local Neagu, a precizat că în urma sesizărilor făcute de cetăţeni în privinţa acestor copii s-a acţionat prin trimiterea unui echipaj la locuinţa acestora pentru a-i găsi şi înştiinţa pe părinţii acestora, răspunzători de faptele copiilor săi.

Aşadar, potrivit acestuia, părinţii copiilor sunt singurii care pot fi sancţionaţi în acest caz deoarece copiii sunt minori. Ulterior sesizărilor făcute, Poliţia Locală Năvodari, potrivit poliţistului local Neagu, i-a sancţionat pe părinţii copiilor care au creat spaimă în Parcul Central din oraşul Năvodari. Pentru remedierea sau cel puţin ameliorarea situaţiei, poliţiştii locali ai oraşului Năvodari recomandă cetăţenilor să sesizeze cu privire la eventualele evenimente neplăcute numărul unic 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale Năvodari 0241.760.307.

Paula SOLOMON

luni, 6 august 201812833
Comentarii

00Alex(26 aug 10:17)
Futemas pe rasa voastra de tigani nespalati..sunteti si voi tari si urla foamea in voi..cacamas pe voi de ciori arse ce sunteti
03pentru ergean(8 aug 15:21)
baga-mi-as pula-n rasa ma-tii de cioara raioasa
14mrr(7 aug 14:12)
taci ca-l chem pe antonescu .sunteti putini si uniti dar tot a rahatmirositi nomazilor
71Ergean taif(7 aug 00:56)
Anlafabetai mata kktule! A sa facetzi voi taleente cu tzigabi in vise k va mananca tzigani ficatzi,,,ciocu mik shi statzi in patratzik ta!
05Pentru analfabetul de Ergean(7 aug 00:00)
Pune ba mana pe carte,handicapatule ca iti faci rasa de ras, dupa ce sunteti analfabeti si nu stiti pe ce lume traiti va mai si aratati prostia.
07Auschwitz(6 aug 23:06)
Sunt primul care ii va impusca la prima oportunitate.
17Adolf Hitler(6 aug 20:17)
Si aici intervin eu .
09Cornel DXA(6 aug 19:32)
Oare cat mai suporta lumea scursurile astea!? La astia-s agresivi si paduchii pe care-i au!!! Ce sapun o sa iasa din ei la un monent dat!!!
112Patrule pe dracu si ciori(6 aug 15:17)
Ok. O mana de oameni trebuie sa patruleze pe o arie mare. Care arie ? Zici ca e cat Africa Navodariul asta. Asa exagerati. Au fost momente cand a trecut politia locala pe langa mine. Eram in centru peste drum de biserica, bun. Dupa 2 minute dupa ce a trecut politia, doi melteni, la diferenta de un minut au trecut glont cu "bolizii" lor . Unde era politia ? Se uita pe la stalpi sa vada daca era vreun bec ars! Cum sa ai asteptari sa intervina in astfel de cazuri cu ciori borate care pun in pericol siguranta copiilor, cand ei freaca pula prin oras? Hai sa fim seriosi.
025Heil Hitler(6 aug 15:03)
propun exterminarea rasei de tigani
034Tiganii(6 aug 14:09)
Rasa asta e mai daunatoare ca lacustele. Nu au absolut nimic bun referitor la caracter. Poate reusim sa-i izgonim odata pentru totdeauna in tara lor.
135Mike(6 aug 12:39)
Menirea tiganilor este sa fie robi.Daca au libertate devin mai rua decat animalele si se comporta ca atare.aceste creaturi indopakistaneze trebuie izolati intr-o zona arida si fara nicio posibilitate de a se inmulti.
025SperietoarEa De ciori(6 aug 12:27)
Foc pe tot neamul lor ca alta varianta nu e ca la ei ies puradei pe banda
021cezara(6 aug 11:30)
sa se faca plangeri penale, asta e solutia
132Hitler(6 aug 11:12)
Aruncatorul de flacari as pune pe ei.Nu vreau sa aud ca''sunt si ei suflete",ciorile de mici au in sange smecheria.Ah daca mai dura 1 an ww2 se duceau pe cosor ciorile si jidani.Moarte cioriilor!
034Bunescu(6 aug 10:59)
Detasamente civile cetatenesti secrete. Adica oameni organizati pe perioade scurte de timp,care sa intervina cu multa violenta neletala pentru a crea spaima,panica in randul tiganilor si a altor naparci chiar de etnie majoritara.Asta e singurul medicament social,pentru ca politia este legal efectiv castrata de posibilitatea apararii cetatenilor.Riposta dura a oricarui cetatean la agresiunile tiganesti,strigatele tari de ajutor in cazurile de pericol si ajutorul reciproc al romanimii,astea sunt mijloace de autoaparare legitime,firesti .
125els(6 aug 10:55)
ergeane taci tigan imputit
114Marian(6 aug 10:28)
Politia locala nu are nici macar o gara sau vreun peron.Politia locala este drgeaba sunt fosti prosti
310Pai si politia ce face(6 aug 09:47)
Confisca numere de inmatriculare sau?....!
411Ergean taif(6 aug 09:36)
Ke mancatzi atata kkt. Va e ciuda k copi de tzigani sunt sjmeker si la romani e proshti vai mama lor. Daca nau educatzie!!!!?!!! Eduzatzi s fie sjmeckeri shi ei
126indinomazii(6 aug 09:25)
Cu acesti indinomazi caci asa este denumirea corecta, nu romi, s-a ajuns intro situatie limita.Nu vor sa se instruiasca si sa munceasca, in schimb fac o droaie de copii, scandal si drept recompensa le dam ajutoare sociale cu duiumul, din inpozitele noastre.Pina cind?
159cra cra cra(6 aug 08:08)
Ce viteji santeti in fata calculatoarelor. ..
019f bine(6 aug 07:55)
mai toleratii si voi cativa ani ca pe urma iti dau in cap, violeaza ca doar e zona lor
324E normal daca POLITIA LOCALA(6 aug 07:40)
...daca toata POLITIA LOCALA face petrecere cu manele si muzica tiganeasca la Tabara de Copii la tiganii de la DB care vand zmeura si vineri au baut cu ei toata noaptea de a duduit Tabara si le da nas ! Totul cu acordul si prezenta sefilor de la Primaria Navodari ! Normal ca tiganii ti se urca in cap , aia stau acolo fara forme legale de 4 luni ...
2300jvsiurciu(6 aug 07:39)
A fost odata o tara bogata si frumoasa cu oameni fericiti. Adio Romania. Bun venit RROMania patria tiganilor hotilor golanilor si cocalarilor.
335Militian(6 aug 07:13)
Parerea mea este ca cuorile adica tiganii din ce reiese in material sunt mana in mana cu autoritatile inclusiv cu politia! Daca in alte orase se iau masuri de lichidare a ciorilor pe motiv ca s-au inmultit excesiv si dauneaza aici de ce nu se face nimic?
125mache(6 aug 06:23)
ciorile s-au inmultit ca iepurii , navadariul e mama lor
139Chiar ma voi plimba(6 aug 04:19)
Voi face cu siguranta o plimbare ,doua,prin parc! Astept prima cioara de pamant sa ma bage in seama .... pe mine sau pe copilul meu ,ca sa am motiv sa ii verific capacitatea de a zbura si plana ! Cum pula mea sa ne fie frica de '' cioare ''?
145hugovictor(6 aug 01:56)
Daca Statul nu ia masuri, e cazul sa va amintiti de Hadareni ! Focul, purifica locul.
043Tiganii(6 aug 01:00)
Buni doar sa faci sapun din ei.
mai mult...Replica
1 iun 00:12ReplicaFăgădău a găsit salvamari! Cine a pus mâna pe contract?

Primăria Constanța a achiziţionat Serviciul de salvare acvatică - salvamar și de prim ajutor pe plajele din...988

1 iun 00:00ReplicaMastodontul de lângă hotelul Ibis se modifică din nou861
1 iun 00:21ReplicaPiţipoancele forţează începerea sezonului estival, în chiloţi2043
1 iun 00:00ReplicaATENŢIE! De mâine, încep CONTROALELE la terase

Redeschiderea teraselor vine cu o serie de măsuri sanitare pe care operatorul economic trebuie să le aplice. Astfel,...528

1 iun 00:02ReplicaTermenul pentru contestarea amenzilor din perioada stării de urgență se apropie de sfârșit258
1 iun 23:42ReplicaConstantin Dina a redevenit conferenţiar universitar, după ce a fost retrogradat de Rugină568
1 iun 00:00ReplicaMohammad Murat, ofertat de Viorel Cataramă pentru a candida la Primăria Capitalei

Omul de afaceri libanez și totodată, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad...468

1 iun 00:24ReplicaAu venit moldovenii, oleacă, la mare, cu maşinile din dotare!809
1 iun 00:00ReplicaA lovit gardul unei biserici, apoi un om și... A PLECAT de la fața locului!540
1 iun 00:00ReplicaCinema drive-in NU poate fi realizat la Constanța!

Uniunea Internaţională a Cinematografelor (UNIC), organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de...469

1 iun 00:00Replica”POVESTEA” unui individ care a pus în PERICOL cetățenii din CERNAVODĂ încă din 2005!418
1 iun 00:00ReplicaCică preţurile la șezlonguri nu vor crește346
Vremea
13.4°13.4° - 14.4° luni, 1 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 5.53 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iun 00:00SportBorussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga după victoria clară în faţa lui Union Berlin

Echipa Borussia Moenchengladbach a revenit pe podium în Bundesliga, după victoria clară, cu 4-1, obţinută pe teren...180

1 iun 00:00SportBorussia Dortmund a învins cu 6-1 ultima clasată în Bundesliga, Paderborn. Jadon Sancho a marcat trei goluri

Formaţia Borussia Dortmund a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 6-1, echipa Paderborn, într-un...169

1 iun 00:00SportFotbalul şi viaţa nu vor mai fi la fel, spune Messi

Vedeta echipei FC Barcelona, atacantul argentinian Lionel Messi, spune că nici fotbalul, nici viaţa nu vor mai fi la...180

1 iun 23:42SportJucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, exersează șuturile la poartă: Mă simt puternic

Jucătorul lui Juventus, Cristiano Ronaldo, a postat pe site-urile de socializare un clip video în care arată cum...172

Local
1 iun 00:19LocalAccident rutier în Medgidia: Victima este un motociclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 31 mai, în Medgidia, pe strada...1159

1 iun 00:35LocalCondamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Un banal scandal între vecini se putea termina tragic. După un conflict spontan între două femei, în plină...1052

1 iun 00:25Local10.000 de rezervări, făcute de turişti pe litoral pentru prima săptămână din iunie

1430

1 iun 00:27LocalPrimăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public

Primăria Corbu extinde rețeaua de iluminat public din comună. Lucrările se vor desfășura pe strada Mării și în...323

1 iun 00:27LocalPlatforme pentru persoane cu dizabilități locomotorii, achiziţionate de Primăria Cernavodă

Administrația Publică Locală din Cernavodă vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii/greu...325

1 iun 00:26LocalZona Pod IPMC din Constanța lăsată fără apă caldă

Ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport a agentului termic preluată în administrare de...295

1 iun 00:35LocalCoronavirus în Constanța: Oamenii legii au aplicat 12 sancțiuni

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...4377

1 iun 00:24LocalDoar 17 constănțeni infectați cu Coronavirus!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 279 de persoane...2328

1 iun 00:37LocalProiectil exploziv de calibrul 75 milimetri, provenind din timpul conflictelor militare, la Tulcea

988

Politică
1 iun 00:00PoliticăFlorin Cîțu dezvăluie suma totală cheltuită de Guvern pentru criza provocată de Covid-19

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că de la începutul pandemiei, Guvernul a alocat plăți de 3,02...210

1 iun 00:00PoliticăPNL îl somează pe Ciolacu să își ceară scuze Uniunii Europene pentru atacurile PSD din ultimii ani

Dacă actuala conducere PSD își dorește să se îndepărteze de imaginea de partid problemă de la nivelul UE, atunci...188

1 iun 00:00PoliticăMAE: 32 de cetățeni români aflați în Liban și Republica Arabă Siriană s-au întors în țară

147

Interviuri
20 mai 00:46InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO

România a trecut de starea de urgență și a intrat în cea de alertă, iar numărul infectărilor cu noul coronavirus...5330

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3708

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

3311

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...5324

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7394

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

3363

Monden
1 iun 00:00MondenHeidi Klum face plajă în curte, în pielea goală. Ce priveliște minunată au vecinii ei

Fotomodelul german Heidi Klum, de 46 de ani, stă închis în vila închiriată din Los Angeles de la începutul...251

1 iun 00:00MondenUma Thurman: „Nu suportam ideea de a fi păpuşa gonflabilă pe platourile de filmare”

Asta spune vedeta de 1,80 metri înălţime la vârsta de 50 de ani. Cum priveşte înapoi, peste aceşti ani frumoşi,...207

1 iun 00:00MondenCare sunt cele mai ciudate preferinţe culinare are Reginei Elisabeta şi ce preparat este interzis la cinele regale

202

1 iun 00:00MondenSilvia Dumitrescu suferă de o boală incurabilă. „Trebuie să o duc până la capătul vieții”

Silvia Dumitrescu, 60 de ani, suferă de o boală a tiroidei care nu are leac. Anunțul a fost făcut chiar de către...196

1 iun 19:44MondenRadu Palaniță a câștigat „Românii au talent“, sezonul 10

Radu Palaniță a câștigat marele premiu de 120.000 de euro la „Românii au talent“, sezonul 10. Cei 10...188

1 iun 00:00MondenFostul soţ al lui Catrinel Menghia s-a logodit. Cine e noua lui cucerire

Povestea de dragoste dintre Catrinel şi fostul fotbalist italian, Massimo Brambati, a fost îndelung comentată. Cei...209

1 iun 00:00MondenCum arată vila din Beverly Hills, pe care Ashton Kutcher şi Mila Kunis cer 14 milioane dolari

Actorii Ashton Kutcher şi Mila Kunis au scos la vânzare proprietarea pe care o deţin în Beverly Hill şi cer 14...195

1 iun 00:00MondenVedeta de televiziune Kylie Jenner nu este miliardară, a rectificat revista Forbes

Revista Forbes, care în luna martie a anunţat că Kylie Jenner, vedeta unor emisiuni de tipul reality show, a devenit...169

1 iun 00:00MondenMuzicianul Igor Levit va cânta la pian 20 de ore pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei artiştilor

164

Mapamond
1 iun 00:00MapamondMalta a confiscat 1,1 miliarde de dolari în monedă libiană falsă tipărită în Rusia

Autorităţile malteze au confiscat bancnote libiene false în sumă echivalentă cu 1,1 miliarde de dolari, tipărite...177

1 iun 00:00MapamondMoartea a 39 de migranţi vietnamezi într-un camion-frigorific: Cele 13 persoane arestate în Franţa, inculpate

Cele 13 persoane arestate marţi în Franţa în ancheta deschisă după ce 39 de migranţi vietnamezi au fost...159

1 iun 00:00MapamondMoscheile din Turcia au fost redeschise pentru rugăciuni colective

149

1 iun 00:00MapamondPeste 50 de tone de cocaină confiscate în operaţiuni coordonate de Columbia

Peste 50 de tone de cocaină au fost confiscate într-o lună şi jumătate, în timpul operaţiunilor comune...160

1 iun 00:00MapamondMoartea lui George Floyd: Sute de manifestanţi au protestat la Washington, în faţa Casei Albe

Sute de persoane au demonstrat în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american...172

1 iun 00:00MapamondCoronavirus: Brazilia urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor, devansând Spania

154

Sănătate
1 iun 00:00SănătateTulburare bipolară: Învață să gestionezi episoadele de criză

Tulburarea bipolară este o afecțiune mentală cronică, care se manifestă prin schimbări extreme de dispoziție, de...165

1 iun 00:00SănătateCelulele stem, utile în tratarea leziunilor corneei?

Leziunile corneene pot fi rezultatul mai multor circumstanțe, cum ar fi infecțiile, inflamațiile, traumele, anumite...165

1 iun 00:00SănătateAtac de panică vs atac de anxietate - asemănări și deosebiri. Cum pot fi combătute

171

1 iun 00:00SănătateZonele corpului pe care mereu uiți să le protejezi de soare

Protecția solară este esențială pentru prevenirea ridurilor, a deshidratării pielii, a apariției pistruilor,...154

1 iun 00:00SănătateDormitul fără pernă are beneficii?

Unele persoane pot constata că dormitul fără pernă are beneficii, dar nu este o idee bună pentru toată lumea să...163

1 iun 00:00SănătateCâte calorii ar trebui să consumi pe zi?

175

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT