rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorii de etnie romă, TEROAREA oraşului Năvodari: ‘Copiii mei nu pot merge în Parcul Central pentru că le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă!’

Mai mulţi copii de etnie romă creează haos în Parcul Central din localitatea Năvodari! Aici, zilnic, dar şi pe timpul nopţii, mai mulţi copii de etnie romă au pus cetăţenii pe jar prin comportamentul lor care îngrijorează şi de multe ori, potrivit năvodărenilor, intimidează. Vorbim despre acţiuni nu tocmai plăcute ale celor mici, locuitorii oraşului Năvodari acuză că aceştia ar cere taxă de protecţie şi ameninţă trecătorii dacă nu le dau bani.

Apelează la mila publicului, ameninţă, cer taxă de protecţie, vandalizează locuri de joacă şi urmăresc oamenii la bancomate... toate acestea sunt acuzaţii ale locuitorilor oraşului Năvodari aduse la adresa unor copii de etnie romă ce îşi fac veacul prin parcul Central. Mămicile care îşi duc copiii în acel parc sunt efectiv exasperate de comportamentul agresiv al copiilor de etnie romă. Acestea au precizat într-o postare pe o pagină de socializare că ai săi copii nu pot merge în parc pentru că li se cere taxă de protecţie şi sunt ameninţaţi de aceştia. “Ce facem cu puradeii de "rromi" , în parcul din centru? Copiii mei nu pot să merge în parcul din centru pentru că ei le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă! Ne facem singuri dreptate sau avem Poliţie Locală?”, a declarat public o mămică direct afectată de comportamentul copiilor de etnie romă prezenţi în parc.

Alţii spun că aceştia reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii, putând adopta atitudini violente fizic nu doar verbal: “Țiganii aia așa sunt, așa este educația lor și așa sunt și părinții lor. Mai bine mergeți la poliție și rezolvați acolo. Totuși zic să fiți cu ochii pe copii. Doamne ferește sa fie o bătaie sau un accident violent.”, a declarat un năvodărean.

De asemenea, cetăţenii acuză că aceşti minori apelează şi la mila publicului, degenerând într-un fel de şantaj dacă nu primesc “un leu”. “Într-o zi o doamnă scotea bani de la bancomatul de la CEC şi efectiv au înconjurat-o nelasând-o să plece până nu le-a dat cate 1 leu! Poliția, care politie,avem aşa ceva în oraş?”, spune indignată o locuitoare a oraşului.

Unii dintre cei care au făcut public subiect spun că au sesizat autorităţile cu privire la minorii de etnie romă care fac ce vor, şi mai mult rău, în parcul din oraş. “Eu acum 2 ani am sunat la protecţia copilului şi am raportat că aceşti copii stau pe străzi din zori şi până noaptea... răspunsul lor a fost, că nu au asemenea cunoştinţe... că autorităţile din Năvodari nu au anunţat aşa ceva. Iar la o oră după ce am sunat, mă aşteptă poliţia acasă să vadă cine este cel ce a raportat, nu unde sunt copii.”, a precizat o altă locuitoare deranjată de situaţie.

Reacţia consilierului local Costel Dumitraşcu: “Să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta!”

“Oamenii sunt sceptici atunci cand vine vorba de Poliţia Locală. Ori pentru că nu prea sunt văzuţi pe străzi, ori pentru că "au auzit ei" că oricum nu se rezolvă ninic. Greşit. Trebuie să înţelegem că numărul locuitorilor oraşului Năvodari a crescut foarte mult în ultimii, la fel şi aria ce trebuie acoperită de patrule. Odată cu acestea, s-au înmulţit şi problemele iar noi nu avem la dispoziţie decât o mână de agenţi pe fiecare tură.

De aceea am tot zis, haideţi să le dăm o mână de ajutor şi să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta. Zilele trecute am citit pe facebook o postare a unei mame indignate de faptul ca un grup de copii de altă etnie "a pus stapanire" pe locul de joacă din parcul central, iar alţi copii nu mai aveau loc de ei să se joace. În trecut am observat şi eu un grup asemănător care săreau pe tobogane, trăgeau de leagăne, etc.

I-am izgonit de la locul de joacă, iar mămicile din jur, mămicile acelor copii cuminţi care se temeau de cei care vandalizau locul de joacă, m-au privit tot pe mine acuzator pentru că am intervenit. Nu le-am înţeles, dar sper că vor citi acest articol şi vor înţelege ele necesitatea implicării noastre. Cât despre minorii care cerşesc şi devin violenţi, mă duc cu gandul în trecut la celebrii "hoţi de pizza".

Dacă vă amintiţi, a fost o doamnă care a ieşit cu o pizza dintr-o pizzărie, au apostat-o doi minori, i-au cerut bani, nu le-a dat iar aceştia au incercat să-i fure pizza, împrăştiind-o pe jos. Deşi poliţia şi-a făcut datoria şi a prins tot grupul, nu a avut ce să le facă. Sunt minori, iar legea este prea blândă cu ei! Continui să cred că oraşul Năvodari este un oraş sigur şi nu ar trebui sa ne sperie o gaşcă de minori care se cred interlopi.

Însă nu ar strica să fim mai precauţi cu lucrurile de valoare, îndemn la acest lucru mai ales părinţii care ies cu copiii prin parcuri şi toată atenţia le este focalizată pe cei mici. Revenind la parcurile şi locurile de joacă din oraş. Dacă dorim să le menţinem cât mai mult timp curate şi funcţionale, ar trebuie să anunţăm autorităţile de fiecare dată cand cineva le vandalizează, fie el şi minor. Doar implicându-ne putem să aducem o schimbare în bine pentru societate.”, a declarat pentru cotidianul Replica, consilierul local din cadrul CL Năvodari, Costel Dumitraşcu.

Ce spun poliţiştii locali din Năvodari?

Poliţia Locală Năvodari a declarat pentru cotidianul “Replica” că de-a lungul timpului s-au înregistrat sesizări cu privire la aceşti copii de etnie romă care deranjează cetăţenii. În acest sens, poliţist local Neagu, a precizat că în urma sesizărilor făcute de cetăţeni în privinţa acestor copii s-a acţionat prin trimiterea unui echipaj la locuinţa acestora pentru a-i găsi şi înştiinţa pe părinţii acestora, răspunzători de faptele copiilor săi.

Aşadar, potrivit acestuia, părinţii copiilor sunt singurii care pot fi sancţionaţi în acest caz deoarece copiii sunt minori. Ulterior sesizărilor făcute, Poliţia Locală Năvodari, potrivit poliţistului local Neagu, i-a sancţionat pe părinţii copiilor care au creat spaimă în Parcul Central din oraşul Năvodari. Pentru remedierea sau cel puţin ameliorarea situaţiei, poliţiştii locali ai oraşului Năvodari recomandă cetăţenilor să sesizeze cu privire la eventualele evenimente neplăcute numărul unic 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale Năvodari 0241.760.307.

Paula SOLOMON

luni, 6 august 201812480
Comentarii

00Alex(26 aug 10:17)
Futemas pe rasa voastra de tigani nespalati..sunteti si voi tari si urla foamea in voi..cacamas pe voi de ciori arse ce sunteti
03pentru ergean(8 aug 15:21)
baga-mi-as pula-n rasa ma-tii de cioara raioasa
14mrr(7 aug 14:12)
taci ca-l chem pe antonescu .sunteti putini si uniti dar tot a rahatmirositi nomazilor
71Ergean taif(7 aug 00:56)
Anlafabetai mata kktule! A sa facetzi voi taleente cu tzigabi in vise k va mananca tzigani ficatzi,,,ciocu mik shi statzi in patratzik ta!
05Pentru analfabetul de Ergean(7 aug 00:00)
Pune ba mana pe carte,handicapatule ca iti faci rasa de ras, dupa ce sunteti analfabeti si nu stiti pe ce lume traiti va mai si aratati prostia.
07Auschwitz(6 aug 23:06)
Sunt primul care ii va impusca la prima oportunitate.
17Adolf Hitler(6 aug 20:17)
Si aici intervin eu .
09Cornel DXA(6 aug 19:32)
Oare cat mai suporta lumea scursurile astea!? La astia-s agresivi si paduchii pe care-i au!!! Ce sapun o sa iasa din ei la un monent dat!!!
112Patrule pe dracu si ciori(6 aug 15:17)
Ok. O mana de oameni trebuie sa patruleze pe o arie mare. Care arie ? Zici ca e cat Africa Navodariul asta. Asa exagerati. Au fost momente cand a trecut politia locala pe langa mine. Eram in centru peste drum de biserica, bun. Dupa 2 minute dupa ce a trecut politia, doi melteni, la diferenta de un minut au trecut glont cu "bolizii" lor . Unde era politia ? Se uita pe la stalpi sa vada daca era vreun bec ars! Cum sa ai asteptari sa intervina in astfel de cazuri cu ciori borate care pun in pericol siguranta copiilor, cand ei freaca pula prin oras? Hai sa fim seriosi.
025Heil Hitler(6 aug 15:03)
propun exterminarea rasei de tigani
034Tiganii(6 aug 14:09)
Rasa asta e mai daunatoare ca lacustele. Nu au absolut nimic bun referitor la caracter. Poate reusim sa-i izgonim odata pentru totdeauna in tara lor.
135Mike(6 aug 12:39)
Menirea tiganilor este sa fie robi.Daca au libertate devin mai rua decat animalele si se comporta ca atare.aceste creaturi indopakistaneze trebuie izolati intr-o zona arida si fara nicio posibilitate de a se inmulti.
025SperietoarEa De ciori(6 aug 12:27)
Foc pe tot neamul lor ca alta varianta nu e ca la ei ies puradei pe banda
021cezara(6 aug 11:30)
sa se faca plangeri penale, asta e solutia
132Hitler(6 aug 11:12)
Aruncatorul de flacari as pune pe ei.Nu vreau sa aud ca''sunt si ei suflete",ciorile de mici au in sange smecheria.Ah daca mai dura 1 an ww2 se duceau pe cosor ciorile si jidani.Moarte cioriilor!
034Bunescu(6 aug 10:59)
Detasamente civile cetatenesti secrete. Adica oameni organizati pe perioade scurte de timp,care sa intervina cu multa violenta neletala pentru a crea spaima,panica in randul tiganilor si a altor naparci chiar de etnie majoritara.Asta e singurul medicament social,pentru ca politia este legal efectiv castrata de posibilitatea apararii cetatenilor.Riposta dura a oricarui cetatean la agresiunile tiganesti,strigatele tari de ajutor in cazurile de pericol si ajutorul reciproc al romanimii,astea sunt mijloace de autoaparare legitime,firesti .
125els(6 aug 10:55)
ergeane taci tigan imputit
114Marian(6 aug 10:28)
Politia locala nu are nici macar o gara sau vreun peron.Politia locala este drgeaba sunt fosti prosti
310Pai si politia ce face(6 aug 09:47)
Confisca numere de inmatriculare sau?....!
411Ergean taif(6 aug 09:36)
Ke mancatzi atata kkt. Va e ciuda k copi de tzigani sunt sjmeker si la romani e proshti vai mama lor. Daca nau educatzie!!!!?!!! Eduzatzi s fie sjmeckeri shi ei
126indinomazii(6 aug 09:25)
Cu acesti indinomazi caci asa este denumirea corecta, nu romi, s-a ajuns intro situatie limita.Nu vor sa se instruiasca si sa munceasca, in schimb fac o droaie de copii, scandal si drept recompensa le dam ajutoare sociale cu duiumul, din inpozitele noastre.Pina cind?
159cra cra cra(6 aug 08:08)
Ce viteji santeti in fata calculatoarelor. ..
019f bine(6 aug 07:55)
mai toleratii si voi cativa ani ca pe urma iti dau in cap, violeaza ca doar e zona lor
324E normal daca POLITIA LOCALA(6 aug 07:40)
...daca toata POLITIA LOCALA face petrecere cu manele si muzica tiganeasca la Tabara de Copii la tiganii de la DB care vand zmeura si vineri au baut cu ei toata noaptea de a duduit Tabara si le da nas ! Totul cu acordul si prezenta sefilor de la Primaria Navodari ! Normal ca tiganii ti se urca in cap , aia stau acolo fara forme legale de 4 luni ...
2300jvsiurciu(6 aug 07:39)
A fost odata o tara bogata si frumoasa cu oameni fericiti. Adio Romania. Bun venit RROMania patria tiganilor hotilor golanilor si cocalarilor.
335Militian(6 aug 07:13)
Parerea mea este ca cuorile adica tiganii din ce reiese in material sunt mana in mana cu autoritatile inclusiv cu politia! Daca in alte orase se iau masuri de lichidare a ciorilor pe motiv ca s-au inmultit excesiv si dauneaza aici de ce nu se face nimic?
125mache(6 aug 06:23)
ciorile s-au inmultit ca iepurii , navadariul e mama lor
139Chiar ma voi plimba(6 aug 04:19)
Voi face cu siguranta o plimbare ,doua,prin parc! Astept prima cioara de pamant sa ma bage in seama .... pe mine sau pe copilul meu ,ca sa am motiv sa ii verific capacitatea de a zbura si plana ! Cum pula mea sa ne fie frica de '' cioare ''?
145hugovictor(6 aug 01:56)
Daca Statul nu ia masuri, e cazul sa va amintiti de Hadareni ! Focul, purifica locul.
043Tiganii(6 aug 01:00)
Buni doar sa faci sapun din ei.
mai mult...Replica
21 mai 00:00ReplicaFiul unui consilier local, URMĂRIT în TRAFIC de polițiști, în Valu lui Traian!

Fiul unui consilier local din Valu lui Traian a avut o noapte.. furtunoasă. Acesta a fost depistat în trafic de către...547

21 mai 11:38ReplicaJALE! Cantinele din port, CONTROLATE la SÂNGE de comisarii de la Protecția Consumatorilor1332
21 mai 01:03ReplicaTucan s-a trezit cu 20 de tineri din Palas pe proprietatea de la Năvodari! Au intervenit Poliţia şi firma de pază5963
21 mai 00:00ReplicaSCANDAL în Mamaia! Tânăr DESFIGURAT de un bărbat GELOS: Mi-a ATINS PRIETENA!

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost condamnat de prima instanță la 2 ani cu suspendare pentru săvârșirea...1886

21 mai 00:00ReplicaSe prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!884
21 mai 00:00ReplicaCFR Marfă, obligată să plătească norma de hrană echipajului de pe nava abandonată ‘Eforie’688
21 mai 00:00ReplicaMINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'

Un bărbat a fost tras pe dreapta de polițiști, acesta prezentând un permis de conducere fals. A declatat că a...1351

21 mai 00:20ReplicaClaudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi393
21 mai 00:00ReplicaFUGARUL RADU MAZĂRE A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA!1906
21 mai 00:00ReplicaCopii de la centrele de plasament din Constanţa, invitaţi de Semiluna Roşie la tradiţionala Cină de Iftar - VIDEO

250 de copii din centre de plasament din judeţul Constanţa au participat luni, 20 mai, la tradiţionala Cină de...485

21 mai 09:58ReplicaInspectorul CNA de la Constanţa îşi cere drepturile în instanţă. A dat în judecată autoritatea publică317
21 mai 00:00ReplicaMicuţă sportivă din Constanţa, DUBLĂ CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Ju-jitsu!291
Vremea
25.6°16.6° - 25.6° marţi, 21 mai 2019
ploaieUmiditate: 52%
Vânt: 3.21 m/s din SSE
Presiune: 1011.58 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mai 00:00SportAstra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-2

Astra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în...182

21 mai 00:00SportLazio - Bologna 3-3. Spectacol pe "Olimpico". Oaspeții s-au salvat de la retrogradare

Bologna va juca în Serie A şi în sezonul viitor. Echipa lui Sinisa Mihajlovic a făcut 3-3 cu Lazio în deplasare şI...158

20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2420

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...530

Local
21 mai 00:00LocalRESTRICŢII DE TRAFIC şi PROGRAMUL evenimentelor de Ziua Constanţei

Orașul nostru este în sărbătoare. „Ziua Constanței” va fi marcată și prin o paradă cu caracter civil și...818

21 mai 02:40LocalȚigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave din Portul Constanța

În Portul Constanța Sud Agigea, în data de 19.05.2019, o echipă comună de control, formată din poliţişti de...1021

21 mai 02:40LocalBunuri contrafăcute și nedeclarate în valoare de peste 136.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...335

21 mai 01:09LocalPieton accidentat în stațiunea Mamaia

Un accident rutier a avut loc în stațiunea Mamaia, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, un pieton a fost lovit...2295

20 mai 02:54LocalAccident rutier în Tuzla

Un accident rutier a avut loc în Tuzla, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, a fost implicată o motocicletă....1176

21 mai 02:36LocalPolițiștii din Eforie și Valu lui Traian, controale în trafic

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 8.30, au depistat...797

21 mai 01:14LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de Poliția Locală! Mașini pe iarbă, cerșetori și alcoolici, sancționați!

Polițiștii locali au acționat, în sfârșitul de săptămână, care a trecut, în scopul creşterii eficienței...443

21 mai 01:11LocalUn tânăr fără permis, PRINS MORT de BEAT la volan în Palazu!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 00.10, au depistat un bărbat, în...1100

21 mai 01:13LocalSărbătoare la Școala nr. 8 Constanța, cu târg de prăjituri și concursuri sportive

Marți, 21 mai a.c., Şcoala Gimnazială Nr. 8 Constanţa sărbătoreşte cea de a 55-a aniversare ca instituţie de...262

21 mai 01:13LocalGAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, la Teatrul de Stat Constanța

Cu prilejul Zilei Constanței, Teatrul de Stat a programat pentru această saptămână două reprezentații ale...291

Politică
21 mai 01:10PoliticăSURPRIZĂ! CÂND AFLĂM DECIZIA INSTANŢEI ÎN CAZUL LUI DRAGNEA

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă apelul lui Liviu Dragnea în...570

21 mai 02:50PoliticăLia Olguța Vasilescu, mesaj ciudat înainte de aducerea lui Radu Mazăre: „Credeți că PSD îl aduce? Seamănă cu rețeta din 2016“

Radu Mazăre urmează să fie repatriat, luni seara, după ce a fost prins și arestat în Madagascar. Fostul primar PSD...1094

21 mai 02:41PoliticăMAE: Peste 4 milioane de buletine de vot, trimise în străinătate pentru cele două scrutine de duminică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile...189

21 mai 02:41PoliticăMinisterul Justiţiei: Birchall a dispus la începutul mandatului formarea unei comisii de dialog în urma protestelor din penitenciare

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a dispus, "încă din prima zi de mandat", formarea unei comisii de...285

21 mai 02:39PoliticăPrimăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție

Mai multe echipe specializate împrăștie în municipiul Constanţa substanțe care au rolul de a menține un nivel...286

21 mai 01:07PoliticăBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...2697

21 mai 02:38PoliticăConstanţa. Buletinele se pot elibera şi în duminica alegerilor!

Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va elibera acte de identitate inclusiv în...319

21 mai 01:07PoliticăAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...4066

21 mai 02:52PoliticăLeancă, omul lui Ponta, laude incredibile pentru Băsescu: Ne-a ajutat foarte mult

Fostul Prim-ministru moldovean Iurie Leancă, locul patru pe lista Pro-România pentru alegerile europarlamentare, l-a...265

21 mai 02:43PoliticăTeodorovici arată spre contractele cu statul ale 'deontologilor ipocriţi': Lideri ai opoziţiei luaţi în vizor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, lansează acuzaţii grele după ce a participat la sărbătoarea...761

Monden
21 mai 00:00MondenSmiley lansează piesa „Song about nothing“ cu un clip filmat în Los Angeles, alături de versiunea sa 2D

După o carieră de 12 ani plini de lansări de piese despre cele mai profunde teme cu putință, de la dragoste,...157

21 mai 00:00Monden9 ani fără Jean Constantin. Ne-a lăsat roluri memorabile Patraulea, Parpanghel și Ismail

Jean Constantin este considerat unul dintre cei mai mari actori de comedie din țara noastră. A jucat în peste 80 de...158

21 mai 00:00MondenElena Gheorghe își antrenează vocea la fel ca Elvis Presley pentru concertul de la Sala Palatului

Elena Gheorghe se pregătește de show-ul pe care l-a pregătit la Sala Palatului și ne-a dezvăluit care sunt...143

21 mai 00:00MondenMormântul lui Răzvan Ciobanu a devenit loc de pelerinaj

Locul de veci al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, aflat în Cimitirul Progresul 1 din Capitală, a devenit loc de...180

21 mai 00:00MondenAlex Velea, schimbare completă de look. Artistul s-a vopsit blond. Iat-o blondă și pe Antonia

De-a lungul timpului, Alex Velea și-a creat câteva tușe personale atunci când vine vorba de aparițiile sale, fanii...232

21 mai 00:00MondenPrinţul William, preşedintele BAFTA, în centrul unor controverse legate de un interviu oferit de tatăl lui Meghan

Interviul pe care tatăl lui Meghan, Thomas Markle, l-a oferit ziaristului Piers Morgan - unul dintre cei mai critici la...156

21 mai 00:00MondenCannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Cineastul american Quentin Tarantino a adresat o scrisoare deschisă tuturor persoanelor care vor viziona ''Once upon a...136

21 mai 00:00MondenSerialul „Game of Thrones“ s-a încheiat. Ultimul episod, întâmpinat de fani cu bucurie, lacrimi, isterie şi aplauze

Fanii serialului "Game of Thrones" au trăit intens şi cu multă pasiune - strigăte de bucurie, lacrimi, scene de...165

21 mai 00:00Monden„John Wick: Chapter 3 - Parabellum“ înlocuieşte „Avengers“ pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

După săptămâni de staţionare pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, "Avengers: Endgame" a cedat primul...145

21 mai 00:00MondenAlain Delon, monstru sacru al cinematografiei, premiat şi omagiat la Festivalul de la Cannes

Actorul francez Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei, a fost deosebit de emoţionat duminică în momentul...167

Mapamond
21 mai 00:00MapamondIgor Dodon nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului preşedinte...136

21 mai 00:00MapamondSpania: Separatiştii catalani aleşi în legislativul de la Madrid au ieşit din detenţie pentru formalităţile de înregistrare ca parlamentari

Separatiştii catalani aleşi în parlamentul de la Madrid şi aflaţi în arest preventiv au ieşit luni din...125

21 mai 18:47MapamondSUA: Mii de manifestanţi în Alabama împotriva interzicerii avorturilor

Mii de persoane au manifestat duminică pe străzile mai multor oraşe din statul Alabama (sudul Statelor Unite)...123

21 mai 00:00MapamondRusia/Ucraina: Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pe Volodimir Zelenski pentru învestirea în funcţie

Preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pentru învestirea în funcţie pe noul preşedinte...142

21 mai 00:00MapamondOSDO: Cel puţin 10 civili, inclusiv copii, au fost ucişi în lovituri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib

Cel puţin 10 civili, inclusiv cinci copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib...125

21 mai 00:00MapamondBrazilia: 11 persoane au fost ucise într-un masacru comis într-un bar

Unsprezece persoane au fost împuşcate mortal într-un bar din nordul Braziliei duminică după-amiază când mai...125

21 mai 00:00MapamondArmata rusă: Forţele siriene au încetat focul în provincia Idleb

Armata rusă a anunţat duminică că forţele siriene ale preşedintelui Bashar al-Assad au încetat focul ''într-o...130

21 mai 00:00MapamondMii de persoane au manifestat împotriva naţionalismului în mai multe oraşe germane

Mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe germane, între care Berlin şi Frankfurt, împotriva...126

21 mai 00:00MapamondEgipt: Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Cel puţin 17 persoane, originare din Egipt şi Africa de Sud, au fost rănite duminică într-o explozie care a vizat...129

21 mai 18:34MapamondTurnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

Turnul Eiffel şi spaţiul din jurul său au fost evacuate luni după-amiază din cauza unei persoane care a escaladat...123

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...421

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...798

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...439

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...431

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...477

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3736

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1822

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...859

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1033

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...930