rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Minorii de etnie romă, TEROAREA oraşului Năvodari: ‘Copiii mei nu pot merge în Parcul Central pentru că le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă!’

Mai mulţi copii de etnie romă creează haos în Parcul Central din localitatea Năvodari! Aici, zilnic, dar şi pe timpul nopţii, mai mulţi copii de etnie romă au pus cetăţenii pe jar prin comportamentul lor care îngrijorează şi de multe ori, potrivit năvodărenilor, intimidează. Vorbim despre acţiuni nu tocmai plăcute ale celor mici, locuitorii oraşului Năvodari acuză că aceştia ar cere taxă de protecţie şi ameninţă trecătorii dacă nu le dau bani.

Apelează la mila publicului, ameninţă, cer taxă de protecţie, vandalizează locuri de joacă şi urmăresc oamenii la bancomate... toate acestea sunt acuzaţii ale locuitorilor oraşului Năvodari aduse la adresa unor copii de etnie romă ce îşi fac veacul prin parcul Central. Mămicile care îşi duc copiii în acel parc sunt efectiv exasperate de comportamentul agresiv al copiilor de etnie romă. Acestea au precizat într-o postare pe o pagină de socializare că ai săi copii nu pot merge în parc pentru că li se cere taxă de protecţie şi sunt ameninţaţi de aceştia. “Ce facem cu puradeii de "rromi" , în parcul din centru? Copiii mei nu pot să merge în parcul din centru pentru că ei le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă! Ne facem singuri dreptate sau avem Poliţie Locală?”, a declarat public o mămică direct afectată de comportamentul copiilor de etnie romă prezenţi în parc.

Alţii spun că aceştia reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii, putând adopta atitudini violente fizic nu doar verbal: “Țiganii aia așa sunt, așa este educația lor și așa sunt și părinții lor. Mai bine mergeți la poliție și rezolvați acolo. Totuși zic să fiți cu ochii pe copii. Doamne ferește sa fie o bătaie sau un accident violent.”, a declarat un năvodărean.

De asemenea, cetăţenii acuză că aceşti minori apelează şi la mila publicului, degenerând într-un fel de şantaj dacă nu primesc “un leu”. “Într-o zi o doamnă scotea bani de la bancomatul de la CEC şi efectiv au înconjurat-o nelasând-o să plece până nu le-a dat cate 1 leu! Poliția, care politie,avem aşa ceva în oraş?”, spune indignată o locuitoare a oraşului.

Unii dintre cei care au făcut public subiect spun că au sesizat autorităţile cu privire la minorii de etnie romă care fac ce vor, şi mai mult rău, în parcul din oraş. “Eu acum 2 ani am sunat la protecţia copilului şi am raportat că aceşti copii stau pe străzi din zori şi până noaptea... răspunsul lor a fost, că nu au asemenea cunoştinţe... că autorităţile din Năvodari nu au anunţat aşa ceva. Iar la o oră după ce am sunat, mă aşteptă poliţia acasă să vadă cine este cel ce a raportat, nu unde sunt copii.”, a precizat o altă locuitoare deranjată de situaţie.

Reacţia consilierului local Costel Dumitraşcu: “Să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta!”

“Oamenii sunt sceptici atunci cand vine vorba de Poliţia Locală. Ori pentru că nu prea sunt văzuţi pe străzi, ori pentru că "au auzit ei" că oricum nu se rezolvă ninic. Greşit. Trebuie să înţelegem că numărul locuitorilor oraşului Năvodari a crescut foarte mult în ultimii, la fel şi aria ce trebuie acoperită de patrule. Odată cu acestea, s-au înmulţit şi problemele iar noi nu avem la dispoziţie decât o mână de agenţi pe fiecare tură.

De aceea am tot zis, haideţi să le dăm o mână de ajutor şi să alertăm autorităţile atunci când observăm o ilegalitate, oricât de minoră este aceasta. Zilele trecute am citit pe facebook o postare a unei mame indignate de faptul ca un grup de copii de altă etnie "a pus stapanire" pe locul de joacă din parcul central, iar alţi copii nu mai aveau loc de ei să se joace. În trecut am observat şi eu un grup asemănător care săreau pe tobogane, trăgeau de leagăne, etc.

I-am izgonit de la locul de joacă, iar mămicile din jur, mămicile acelor copii cuminţi care se temeau de cei care vandalizau locul de joacă, m-au privit tot pe mine acuzator pentru că am intervenit. Nu le-am înţeles, dar sper că vor citi acest articol şi vor înţelege ele necesitatea implicării noastre. Cât despre minorii care cerşesc şi devin violenţi, mă duc cu gandul în trecut la celebrii "hoţi de pizza".

Dacă vă amintiţi, a fost o doamnă care a ieşit cu o pizza dintr-o pizzărie, au apostat-o doi minori, i-au cerut bani, nu le-a dat iar aceştia au incercat să-i fure pizza, împrăştiind-o pe jos. Deşi poliţia şi-a făcut datoria şi a prins tot grupul, nu a avut ce să le facă. Sunt minori, iar legea este prea blândă cu ei! Continui să cred că oraşul Năvodari este un oraş sigur şi nu ar trebui sa ne sperie o gaşcă de minori care se cred interlopi.

Însă nu ar strica să fim mai precauţi cu lucrurile de valoare, îndemn la acest lucru mai ales părinţii care ies cu copiii prin parcuri şi toată atenţia le este focalizată pe cei mici. Revenind la parcurile şi locurile de joacă din oraş. Dacă dorim să le menţinem cât mai mult timp curate şi funcţionale, ar trebuie să anunţăm autorităţile de fiecare dată cand cineva le vandalizează, fie el şi minor. Doar implicându-ne putem să aducem o schimbare în bine pentru societate.”, a declarat pentru cotidianul Replica, consilierul local din cadrul CL Năvodari, Costel Dumitraşcu.

Ce spun poliţiştii locali din Năvodari?

Poliţia Locală Năvodari a declarat pentru cotidianul “Replica” că de-a lungul timpului s-au înregistrat sesizări cu privire la aceşti copii de etnie romă care deranjează cetăţenii. În acest sens, poliţist local Neagu, a precizat că în urma sesizărilor făcute de cetăţeni în privinţa acestor copii s-a acţionat prin trimiterea unui echipaj la locuinţa acestora pentru a-i găsi şi înştiinţa pe părinţii acestora, răspunzători de faptele copiilor săi.

Aşadar, potrivit acestuia, părinţii copiilor sunt singurii care pot fi sancţionaţi în acest caz deoarece copiii sunt minori. Ulterior sesizărilor făcute, Poliţia Locală Năvodari, potrivit poliţistului local Neagu, i-a sancţionat pe părinţii copiilor care au creat spaimă în Parcul Central din oraşul Năvodari. Pentru remedierea sau cel puţin ameliorarea situaţiei, poliţiştii locali ai oraşului Năvodari recomandă cetăţenilor să sesizeze cu privire la eventualele evenimente neplăcute numărul unic 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale Năvodari 0241.760.307.

Paula SOLOMON

luni, 6 august 201812552
Comentarii

00Alex(26 aug 10:17)
Futemas pe rasa voastra de tigani nespalati..sunteti si voi tari si urla foamea in voi..cacamas pe voi de ciori arse ce sunteti
03pentru ergean(8 aug 15:21)
baga-mi-as pula-n rasa ma-tii de cioara raioasa
14mrr(7 aug 14:12)
taci ca-l chem pe antonescu .sunteti putini si uniti dar tot a rahatmirositi nomazilor
71Ergean taif(7 aug 00:56)
Anlafabetai mata kktule! A sa facetzi voi taleente cu tzigabi in vise k va mananca tzigani ficatzi,,,ciocu mik shi statzi in patratzik ta!
05Pentru analfabetul de Ergean(7 aug 00:00)
Pune ba mana pe carte,handicapatule ca iti faci rasa de ras, dupa ce sunteti analfabeti si nu stiti pe ce lume traiti va mai si aratati prostia.
07Auschwitz(6 aug 23:06)
Sunt primul care ii va impusca la prima oportunitate.
17Adolf Hitler(6 aug 20:17)
Si aici intervin eu .
09Cornel DXA(6 aug 19:32)
Oare cat mai suporta lumea scursurile astea!? La astia-s agresivi si paduchii pe care-i au!!! Ce sapun o sa iasa din ei la un monent dat!!!
112Patrule pe dracu si ciori(6 aug 15:17)
Ok. O mana de oameni trebuie sa patruleze pe o arie mare. Care arie ? Zici ca e cat Africa Navodariul asta. Asa exagerati. Au fost momente cand a trecut politia locala pe langa mine. Eram in centru peste drum de biserica, bun. Dupa 2 minute dupa ce a trecut politia, doi melteni, la diferenta de un minut au trecut glont cu "bolizii" lor . Unde era politia ? Se uita pe la stalpi sa vada daca era vreun bec ars! Cum sa ai asteptari sa intervina in astfel de cazuri cu ciori borate care pun in pericol siguranta copiilor, cand ei freaca pula prin oras? Hai sa fim seriosi.
025Heil Hitler(6 aug 15:03)
propun exterminarea rasei de tigani
034Tiganii(6 aug 14:09)
Rasa asta e mai daunatoare ca lacustele. Nu au absolut nimic bun referitor la caracter. Poate reusim sa-i izgonim odata pentru totdeauna in tara lor.
135Mike(6 aug 12:39)
Menirea tiganilor este sa fie robi.Daca au libertate devin mai rua decat animalele si se comporta ca atare.aceste creaturi indopakistaneze trebuie izolati intr-o zona arida si fara nicio posibilitate de a se inmulti.
025SperietoarEa De ciori(6 aug 12:27)
Foc pe tot neamul lor ca alta varianta nu e ca la ei ies puradei pe banda
021cezara(6 aug 11:30)
sa se faca plangeri penale, asta e solutia
132Hitler(6 aug 11:12)
Aruncatorul de flacari as pune pe ei.Nu vreau sa aud ca''sunt si ei suflete",ciorile de mici au in sange smecheria.Ah daca mai dura 1 an ww2 se duceau pe cosor ciorile si jidani.Moarte cioriilor!
034Bunescu(6 aug 10:59)
Detasamente civile cetatenesti secrete. Adica oameni organizati pe perioade scurte de timp,care sa intervina cu multa violenta neletala pentru a crea spaima,panica in randul tiganilor si a altor naparci chiar de etnie majoritara.Asta e singurul medicament social,pentru ca politia este legal efectiv castrata de posibilitatea apararii cetatenilor.Riposta dura a oricarui cetatean la agresiunile tiganesti,strigatele tari de ajutor in cazurile de pericol si ajutorul reciproc al romanimii,astea sunt mijloace de autoaparare legitime,firesti .
125els(6 aug 10:55)
ergeane taci tigan imputit
114Marian(6 aug 10:28)
Politia locala nu are nici macar o gara sau vreun peron.Politia locala este drgeaba sunt fosti prosti
310Pai si politia ce face(6 aug 09:47)
Confisca numere de inmatriculare sau?....!
411Ergean taif(6 aug 09:36)
Ke mancatzi atata kkt. Va e ciuda k copi de tzigani sunt sjmeker si la romani e proshti vai mama lor. Daca nau educatzie!!!!?!!! Eduzatzi s fie sjmeckeri shi ei
126indinomazii(6 aug 09:25)
Cu acesti indinomazi caci asa este denumirea corecta, nu romi, s-a ajuns intro situatie limita.Nu vor sa se instruiasca si sa munceasca, in schimb fac o droaie de copii, scandal si drept recompensa le dam ajutoare sociale cu duiumul, din inpozitele noastre.Pina cind?
159cra cra cra(6 aug 08:08)
Ce viteji santeti in fata calculatoarelor. ..
019f bine(6 aug 07:55)
mai toleratii si voi cativa ani ca pe urma iti dau in cap, violeaza ca doar e zona lor
324E normal daca POLITIA LOCALA(6 aug 07:40)
...daca toata POLITIA LOCALA face petrecere cu manele si muzica tiganeasca la Tabara de Copii la tiganii de la DB care vand zmeura si vineri au baut cu ei toata noaptea de a duduit Tabara si le da nas ! Totul cu acordul si prezenta sefilor de la Primaria Navodari ! Normal ca tiganii ti se urca in cap , aia stau acolo fara forme legale de 4 luni ...
2300jvsiurciu(6 aug 07:39)
A fost odata o tara bogata si frumoasa cu oameni fericiti. Adio Romania. Bun venit RROMania patria tiganilor hotilor golanilor si cocalarilor.
335Militian(6 aug 07:13)
Parerea mea este ca cuorile adica tiganii din ce reiese in material sunt mana in mana cu autoritatile inclusiv cu politia! Daca in alte orase se iau masuri de lichidare a ciorilor pe motiv ca s-au inmultit excesiv si dauneaza aici de ce nu se face nimic?
125mache(6 aug 06:23)
ciorile s-au inmultit ca iepurii , navadariul e mama lor
139Chiar ma voi plimba(6 aug 04:19)
Voi face cu siguranta o plimbare ,doua,prin parc! Astept prima cioara de pamant sa ma bage in seama .... pe mine sau pe copilul meu ,ca sa am motiv sa ii verific capacitatea de a zbura si plana ! Cum pula mea sa ne fie frica de '' cioare ''?
145hugovictor(6 aug 01:56)
Daca Statul nu ia masuri, e cazul sa va amintiti de Hadareni ! Focul, purifica locul.
043Tiganii(6 aug 01:00)
Buni doar sa faci sapun din ei.
mai mult...Replica
24 aug 13:57ReplicaAccident rutier la Gura Dobrogei. Mamă și copil, răniţi

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, 24 august a.c., în jurul orei 7:58 în satul Gura Dobrogei din comuna...672

24 aug 00:00ReplicaDoi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT1561
24 aug 00:00ReplicaEchipaj de Poliție, OPRIT în TRAFIC de un individ! S-a lăsat cu AMENINȚĂRI: 'Ești pe listă..'2140
24 aug 00:00ReplicaAeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără energie de la nemți

Aeroportul din Mihail Kogălniceanu cumpără energie electrică de la o firmă nemțească din București care...660

24 aug 00:00ReplicaPista de atletism de pe stadionul Gheorghe Hagi va fi REPARATĂ!947
24 aug 11:03ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV ÎN ZONA SUMMERLAND! Maşină proiectată în hotelul Nyota, un om A MURIT! VIDEO5665
24 aug 00:00ReplicaSorina Pintea, VEȘTI despre SPITALUL REGIONAL de la Constanța

Spitalul Regional Constanța, un proiect mult așteptat, pe cale să devină realitate! Spitalul Regional se află pe...1537

24 aug 00:00ReplicaTÂLHARI LA DRUMUL MARE! Doi tineri au ameninţat un bărbat cu pistolul şi i-au furat maşina!661
24 aug 00:00ReplicaLocuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!858
24 aug 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL: 'Am simțit o bubuitură și am crezut că am lovit o gură de canalizare... Am ridicat femeia și a zis că vrea acasă..'

Magistrații constănțeni s-au pronunțat în cazul unui accident rutier soldat cu moartea unui pieton. Totul s-a...3680

24 aug 23:47ReplicaFarul de aterizare, un simbol al oraşului Constanţa: scurt istoric1079
24 aug 00:00ReplicaATENŢIE, PISICILE DE MARE VIN LA MAL!3126
Vremea
30.9°30.9° - 32.9° sâmbătă, 24 august 2019
ConstantaUmiditate: 33%
Vânt: 6.2 m/s
Presiune: 1018.9 milibari

Loto
6/4982433394647
5/406915333926
joker8172431343
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 aug 00:00SportMonica Niculescu, învinsă în finala de dublu a turneului Bronx Open

Perechea româno-rusă Monica Niculescu/Margarita Gasparian a fost învinsă de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Maria...179

24 aug 00:03SportUniversitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu, scor 1-0

Universitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe teren propriu, în etapa a şaptea...188

23 aug 00:00SportSimona Halep, traseu ușor la US Open 2019! Serena Williams - Maria Sharapova, șocul din primul tur

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) și-a aflat viitoarele adversare la US Open 2019. Serena Williams și Maria Sharapova se...797

23 aug 00:23SportFCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0. Mihai Pintilii, plin de năduf: „Sincer, și eu l-aș aduce pe Mourinho, dacă aș putea, dar asta e situația! Nimic nu e normal în Liga 1”

ihai Pintilii (34 de ani), a preluat banderola de căpitan la meciul cu Guimaraes, scor 0-0 în turul play-off-ului...440

Local
24 aug 02:23LocalDe-ale șoferilor din Constanța: MORT de BEAT și cu permisul REȚINUT, implicat într-un accident rutier

Polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, la data de 22 august a.c., în jurul orei 11.30, au depistat un...529

24 aug 01:57LocalAlertă la Constanța: un copil a sunat la 112 și a spus că este SECHESTRAT!

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Rasova, la data de 22 august a.c., în jurul orei 20:30, au fost sesizaţi...951

24 aug 01:56LocalAtenție, constănțeni: În ce cazuri este posibilă legal reţinerea actului de identitate?

În sensul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate,...769

24 aug 01:59LocalMăsura arestului preventiv în cazul fraților Băncuță, menținută de judecători!

Magistrații Tribunalului Constanța au emis un mandat de arestare în lipsă pentru Neculai (fost Băncuţă) Vasile,...770

24 aug 01:59LocalNESIMŢIŢI! Agenţi economici amendaţi de Primăria Agigea: au aruncat gunoiul în câmp!

Trei agenţi economici au fost amendaţi drastic de Primăria comunei Agigea! A fost aplicată o amendă în cuantum de...275

24 aug 02:04LocalRADET angajează! Vezi posturile disponibile

R.A.D.E.T. Constanța a anunțat că angajează responsabil materiale(1 post)/ Condiții necesare: studii liceale,...647

24 aug 02:00LocalFetiță de 8 ani, pusă de tată să vândă bentițe în stațiunea Saturn. Cazul a intrat în atenția Protecției Copilului

După cazul de la Costinești când, mai mulți minori erau puși de aparținători să cerșească, Echipele Direcției...316

24 aug 01:20LocalALERTĂ pe plaja Laguna din Mangalia, un bărbat s-a înecat. A fost declarat DECEDAT

Medicii constănțeni și reprezentanții ISU Dobrogea au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înecată,...1987

24 aug 01:19LocalBlocul de pe care a sărit consilierul judeţean Stelian Fronescu se modifică. Din nou!

Pe strada Eliberării, SC Calipso Residences SRL se tot chinuie de câțiva ani să finalizeze lucrările de...2420

24 aug 01:19LocalROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire

Controlorii de tren, vizați de anchetatori! Organele judiciare din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi...3733

Politică
24 aug 01:19PoliticăAsociaţia Constructorilor şi Investitorilor Dobrogea atenţionează SPIT că riscă plângeri penale pe seama taxei de tramă stradală

Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), al cărui președinte ale Constantin Frățilă,...612

24 aug 00:06PoliticăIulian Iancu, deputatul ales pe listele PSD Constanța, propus pentru funcția de vicepremier pe probleme economice

Propunerea PSD pentru funcția de viceprimier pe probleme economice este Iulian Iancu, deputat. Iulian Iancu s-a aflat...462

24 aug 01:57PoliticăPrimăria a anunțat că se pregătește infrastructura pentru o parcare

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, administratorul tramei stradale a anunțat că pregătesc...673

24 aug 01:57PoliticăMesajul intern al lui Tăriceanu prin care anunță parafarea Alianței cu Pro România: se rupe coaliția PSD-ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis un mesaj pe grupul intern de WhatsApp al conducerii ALDE prin...446

24 aug 01:58PoliticăFostul șef CJ Brăila a ieșit din pușcărie: Gheorghe Bunea Stancu a executat doar 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 8 luni

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat condiționat din...413

24 aug 00:06PoliticăȘedință CeX a PSD. LISTA propunerilor pentru ministere

Social-democrații s-au reunit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta...1060

24 aug 02:01PoliticăPeste 3 milioane de lei. Cui a atribuit Consiliul Județean Constanța contractele de finanţare nerambursabilă!

Conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru...303

24 aug 01:59PoliticăPrimăria Constanța face angajări

Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd.Tomis nr.51 pentru ocuparea unor funcţii...835

24 aug 01:19PoliticăSe REIA încasarea TAXEI de folosire a tramei stradale de către utilaje concepute pentru transportul de materiale de construcții

Taxa de folosire a tramei stradale pentru utilaje și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de...1133

24 aug 02:02PoliticăPrimăria Constanța DEMOLEAZĂ chioșcurile RODIPET!

Prin dispoziția primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, două dintre chioșcurile care...655

Monden
24 aug 00:00MondenCât costă să mănânci şi să bei în localurile deţinute de Delia, Garcea sau Bodo

Delia, Dani Oţil, Mugur Mihăescu, Mircea Dinescu şi Bogdan Marin, alias Bodo, se numără printre vedetele care au...281

24 aug 00:00MondenCând începe noul sezon Masterchef cu noii juraţi

La Pro Tv se încing din nou cuptoarele în această toamnă. Un nou sezon al show-ului culinar Masterchef cu cei trei...155

24 aug 00:00MondenLaura Bretan nu mai are timp de şcoala normală din cauza concertelor. Ce decizie a luat

Laura Bretan (17 ani), care în 2016 a câștigat marele premiu de 120.000 de euro, la concursul ”Românii au...173

24 aug 00:00MondenDelia, după şase sezoane „iUmor“: „Pot să devin psiholog fără probleme!“

Delia a învăţat să asculte oamenii după şase sezone în juriul emisiunii "iUmor" de la Antena 1 şi să...143

24 aug 00:00MondenAdrian Titieni, prima reacţie după ce fosta lui soţie s-a afişat cu Papadopol! Ce a spus despre cei doi?

Alexandru Papadopol iubeşte din nou ca un adolescent după despărţirea de Ioana Ginghină. Mânat de acest sentiment...234

24 aug 00:00MondenFoto Demi Lovato a renăscut din propria cenuşă! Cât de sexy a pozat artista cu ocazia zilei de naştere

Demi Lovato a împlinit 27 de ani pe 20 august şi a petrecut cât se poate de liniştit alături de buna sa prietena,...164

24 aug 00:00MondenFotografie de colecție cu Kim Kardashian West și toți cei patru copii

Kim Kardashian West (38 ani) a postat miercuri, pe Instagram, o poză înduioșătoare de familie în care apare...162

24 aug 00:00MondenDucii de Cambridge oferă o lecţie ducilor de Sussex călătorind într-un zbor comercial cu 80 de euro

După polemica suscitată de vacanţa ostentativă cu jeturi private a prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan Markle,...168

24 aug 00:00Monden''Angel Has Fallen'' - Un film despre un atentat asupra preşedintelui SUA ajunge în cinematografe

Afişele cinematografelor din SUA sunt dominate în acest weekend de thrillerul de acţiune "Angel Has Fallen", comedia...146

24 aug 00:00MondenA apărut primul trailer al filmului ''Bombshell'' care denunţă scandalul sexual de la Fox News

Filmul "Bombshell", care se prezintă ca un aspirant serios la premiile Oscar de anul viitor, are în frunte un trio...155

Mapamond
24 aug 00:00MapamondMarea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care trec ilegal Canalul Mânecii, spune premierul Johnson

Marea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care încearcă să traverseze ilegal Canalul Mânecii din Franţa,...144

24 aug 00:00MapamondOpozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat după 30 de zile de închisoare

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat vineri, după executarea unei pedepse de 30 de zile de închisoare, la...144

24 aug 00:00MapamondSUA: California va da în judecată administraţia Trump pentru noile măsuri privind detenţia imigranţilor minori

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat joi că acest stat se va adresa justiţiei, la începutul...142

24 aug 00:00MapamondCoreea de Nord se declară pregătită atât pentru dialog cât şi pentru confruntare cu SUA

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a declarat vineri că Phenianul este pregătit atât pentru dialog cât şi...156

24 aug 00:00MapamondSOS Amazonia: Mişcarea Gretei Thunberg a chemat la proteste în faţa reprezentanţelor diplomatice ale Braziliei

Mişcarea tinerei suedeze Greta Thunberg - simbol al luptei împotriva încălzirii globale - "Vineri pentru Viitor" a...156

24 aug 00:00MapamondMoscova publică protocolul secret al pactului Ribbentrop-Molotov, care divizează în continuare opinia publică rusă

Publicarea de către guvernul rus a protocolului secret al pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea...199

24 aug 00:00MapamondExplozia de la Severodvinsk: Peste 90 de persoane au venit în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii"

Peste 90 de persoane au intrat în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii" care au fost spitalizaţi într-o...148

24 aug 00:00MapamondSUA: Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în 1994 a fost executat în Florida

Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în anul 1994 a fost executat în statul Florida joi...160

24 aug 00:00MapamondNava Ocean Viking va debarca în Malta 356 de migranţi, ce vor fi preluaţi de 6 state UE, inclusiv România

Nava Ocean Viking, care aparţine unor ONG-uri ce salvează migranţi pe Mediterana, va debarca în Malta cei 356 de...151

24 aug 00:00MapamondRusia: Două explozii în incidentul nuclear, potrivit agenţiei de monitorizare norvegiene

Explozia care a ucis cinci oameni de ştiinţă ruşi în timpul testării unui motor de rachetă la începutul acestei...163

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...443

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...561

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...789

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1069

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...959

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...1022

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4127

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1389

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1289

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1146