REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Minune! Un bebeluș de 500 de grame, născut la Euromaterna, a supraviețuit. Video

Minune! Un bebeluș de 500 de grame, născut la Euromaterna, a supraviețuit. Video

A.C. 17 noiembrie 2023 | 00:00 4494

Anual, mii de copii se nasc prematur în România, iar dotările maternităților și pregătirea cadrelor medicale pot fi factorii decisivi în salvarea multora dintre ei. 17 noiembrie este ziua dedicată copiilor născuți prematur în fiecare an. În România, conform statisticilor, aproximativ 20.000 de micuți se nasc înainte de termen. În cele ce urmează vă vom prezenta cazul unui bebeluș care s-a născut cu o greutate extrem de mică, mai exact 500 de grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni, la Spitalul Privat Euromaterna din Constanța.

Minune! Un bebelus de 500 de grame, nascut la Euromaterna, a supravietuit. Videobebelușul născut prematur la Euromaterna

Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurității. La nivel mondial, în fiecare an, milioane de bebeluși se nasc prematur, iar ziua de 17 noiembrie le este dedicată, fiind o zi în care organizațiile și asociațiile internaționale își propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere al nașterilor prematur și al complicațiilor asociate. Și în România, anual, se nasc peste 16.000 de copii înainte de termen, conform statisticilor, țara noastră aflându-se în top 5 în Uniunea Europeană când vine vorba despre mortalitatea infantilă.

Minune! Un bebelus de 500 de grame, nascut la Euromaterna, a supravietuit. Video

Se întâmplă și minuni în spitalele românești, nu doar tragedii. În cele ce urmează vă prezentăm cazul unui bebeluș născut la Spitalul Privat Euromaterna din Constanța, care s-a născut cu o greutate de doar 500 de grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni. Timp de 2 luni și jumătate, bebelușul a fost internat la Terapie Intensivă Neonatală Euromaterna, de curând ajungând acasă.

Minune! Un bebelus de 500 de grame, nascut la Euromaterna, a supravietuit. Video

„Născută cu o greutate extrem de mică, 500 grame, la vârsta gestațională de 26 de săptămâni, Simina Andrada a cucerit inimile personalului de neonatologie timp de 2 luni și jumătate. E o absolventă de Terapie Intensivă Neonatală Euromaterna care pleacă zâmbind acasă alături de familia ei. Creștere frumoasă, Simina!”, au transmis reprezentanții unității spitalicești.

Minune! Un bebelus de 500 de grame, nascut la Euromaterna, a supravietuit. VideoSpitalul Euromaterna

Spitalul Euromaterna a fost proiectat și este complet dotat cu toată aparatura performantă necesară unor astfel de nașteri și monitorizării ulterioare a nou-născuților veniți pe lume înainte de termen.

Minune! Un bebelus de 500 de grame, nascut la Euromaterna, a supravietuit. Video

Euromaterna dispune de 3 linii de gardă: obstetrică-ginecologie, ATI Adulți și neonatologie care asigură permanența serviciului și capacitatea de a rezolva întreaga gamă de patologie specifică. De la înființarea acestui spital privat din 2009 și până în prezent s-au născut peste 350 de prematuri.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum câțiva ani,nu am avut o experiență plăcută,la urgențe pediatrice Euromatena,unde am ajuns cu nepotul nostru. O doamnă doctor deranjată că i-am tulburat garda,la două din noapte,un consult rapid și agresiv. Nota de plată nu s-a modificat însă.
0
0
Ptr informația tuturor ,eu care am trecut cu Simina mea prin asta știm destul de bine ca la județean nu ne salva nimeni!ne-am internat în stare grava la județean și am ajuns la Euromaterna ptr a îmi salva copilașul!dacă nu era Dl dr Fawaz Chazli și întreaga echipa Euromaterna ,azi Simina era doar un avort produs de doctorii din Județean!azi suntem o familie fericita datorita celor de la Euromaterna!Multumim
1
0
Cred ca la Spitalul Judetean sunt eminente cenusii care te scapa de orice! Ba voi pe ce lume traiti? Niste dezinteresati si nesimtiti! Vai ce voi de p****i! Acolo nu te trage nimeni la raspundere
4
3
Pt p*****a de Oana, tolomaco dacă o gravida ajunge în stare grava la Euromaterna te fac pachet cu fundita și te trimit direct la județean. Mai documenteaza-te înainte sa bați câmpii. Da sunt condiții bune la Euromaterna dar dacă se ajung la complicații doar Spitalul Județean poate interveni. Doi citește contractul pe care îl semnează o gravida înainte cu euromaterna, apoi vino sa banii câmpii pe aici.
10
4
Felicitari medicilor, iar pt prstii cu 500 de lei ori 2 luni : duceti-va la och sa faceti avolo socoteli sa vedeti ce va da - si pe ce
5
4
@ioana. Nu te trimite nimeni la judetean, nu mai bate campii doar pt ca tu nu iti permiti sa nasti in conditii civilizate
5
10
Imi place foarte mult ca pe langa stirile de zi cu zi, scrieti si articole frumoase, de tipul asta ! Bravo replica! Sunt departe de casa dar stirile le aflu mereu de la voi
5
6
Sa va traiasca!
11
1
Sa va traiasca! Sa fie sanatos! Felicitari doctorilor.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212