rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU (partea I)

Mohammad Murad: ‘Subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar; Constanţa arată ca un oraş abandonat’

Mohammad Murad

Mohammad Murad, omul de afaceri care controlează lanţul hotelier Phoenicia din Năvodari, pare uşor amuzat de situaţia în care se află primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Incertitudinea despre care se vorbeşte în anumite cercuri – cum că PSD nu-l va mai sprijini pe Decebal Făgădău ori că Victor Ponta şi l-ar „asuma” deja drept candidat la Primăria Constanţa, din partea Pro România – îi convine de minune lui Mohammad Murad.

Prin urmare, pare tot mai interesat de candidatura la Primăria Constanţa, pe care o descrie drept o datorie faţă de cetăţeni. A primit, s-a folosit de ceea ce i-a oferit Constanţa şi şi-a construit afacerea, iar acum „mă ofer constănţenilor, pentru a mă folosi”. Recunoaşte că are minusuri, vede şi ce i se reproşează, dar este absolut convins că ar fi un manager bun pentru Constanţa şi că ar deschide multe uşi pentru urbe, că ar atrage investitori şi fonduri.

„Mă gândesc să fac o scrisoare de intenţie către constănţeni, să pun şi CV-ul meu, alături de 10 proiecte. Le voi prezenta cetăţenilor, să decidă”, spune Mohammad Murad. Între timp, îşi vede şi de afaceri, dar, foarte interesant, zilele trecute a luat la pas cartierul Poarta 6 (cunoscut acum câţiva ani ca „fief” al lui Radu Mazăre). Concluzia: „E multă mizerie, la propriu. Dar am identificat şi terenuri care, dacă sunt ale municipalităţii, se pot transforma, foarte bine, în parcuri”, a declarat Mohammad Murad.

Reporter: De ce consideraţi că ar fi oportun să candidaţi dumneavoastră la Primăria Constanţa?

Mohammad Murad: Eu cred că experienţa mea în a construi şi a pune nişte idei simple în mediul privat a dat dovadă că se poate face. Dacă ne întoarcem în urmă cu 15 ani, foarte mulţi oameni spuneau că în România nu se poate ca în Turcia (lanţ hotelier cu all inclusive – n.r.).

În proporţie de 90% i-am contrazis şi am dat dovadă că se poate şi în România şi cred că acest proiect micuţ, care se numeşte Phoenicia, ar aduce mare bucurie dacă s-ar extinde şi la nivelul Constanţei, în sensul unui mediu plăcut. Constanţa a rămas mult în urmă. Nu vreau să spun dezastru, dar mult în urmă. Nu vreau să atac un primar, dar Constanţa are deja o lipsă cronică de proiecte.

Mai avem puţin şi închidem sezonul estival. Sunt mii de oameni care rămân fără locuri de muncă. Şi turism nu înseamnă doar hoteluri şi restaurante. Turism înseamnă şi activităţi colaterale; să vă dau un exemplu: laboratoare de cofetărie din oraş. Ele lucrează vara de trei ori mai mult decât iarna. Iarna abiastau în picioare. La fel, spălătoriile, curăţătoriile şi multe altele, cum ar fi magazinele din oraş – vara consumul este foarte mare.

Rep.: Şi dumneavoastră aveţi o soluţie pentru extrasezon?

M.M: Sunt foarte multe soluţii. Eu am propus să nu mai trimit oameni în şomaj. Am vorbit cu Ministerul Finanţelor: nu mai trimit oameni în şomaj, le dau salarii în continuare, dar să nu mai fie impozabile. Aşa, banii nu mai vin de la stat (şomaj – n.r.), banii vin de la mine, ţin oamenii şi le găsesc alte activităţi pe zona de industrie uşoară.

Rep.: Da, dar asta o puteţi face din postura de om de afaceri, nu din postura de primar.

M.M.: Sunt anumite lucruri care depind şi de autorităţile locale. Să vă dau un exemplu: nu există în Constanţa un parc industrial. Ştiţi că dacă vreţi să faceţi o fabrică durează un an de zile să primeşti autorizaţie? Aş aduce toate utilităţile în zona respectivă, a unui asemenea parc, şi aş da oamenilor şansa unui loc de muncă.

Bunăoară, există în Constanţa peste 50 de pictori. Ştiţi ce aş face eu dacă mâine aş fi primar? Aş face un atelier foarte mare de pictură, i-aş angaja pe acei oameni – unii să picteze tablouri, iar alţii să picteze pe mobilă. Valoarea unei mobile pictate e de 5 ori mai mare decât una stricată, nerecondiţionată, aruncată în final la gunoi. Deci, din orice se poate face bani şi dai o mână de ajutor care au nevoie de ea.

Rep.: Deja aţi început să îmi spuneţi din proiectele de candidat. Dar, de ce aveţi afacerea Phoenicia în Năvodari şi nu în Constanţa?

M.M.: Pentru că nu am fost lăsat de fostul primar Mazăre să fac. În 15 ani – şi puteţi verifica – nu am putut lua nici un aviz sau autorizaţie să fac ceva în Mamaia. Din contră, mi-au luat parcările. Aşa că am găsit oportunitatea în Năvodari şi este cel mai de succes proiect de pe litoral.

Rep.: Şi ce înseamnă această afacere a dvs. pentru bugetul local Năvodari?

M.M.: Eu cred că depăşeşte 1 milion de euro. (...)

Rep.: Să revenim la planul dumneavoastră de candidatură. Vă consideraţi principalul contracandidat al lui Decebal Făgădău?

M.M.: Nu. Mă consider omul care are mult mai multe soluţii, care este pregătit şi care are deja nişte proiecte frumoase. Le voi trimite constănţenilor, iar prima pagină va fi – e un proiect mai secret, dar vi-l spun: cererea mea de angajare către constănţeni. Voi scrie foarte clar: subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar. Dacă va fi aprobată cererea de către constănţeni, eu mulţumesc. Voi anexa la acea cerere şi ce proiecte intenţionez să implementez în Constanţa (...) Vreau ca în doi ani să ajungă Constanţa la nivelul Clujul, la nivelul salariilor de acolo, la 3 mii de ron...

Rep.: Dar nu face primarul salariile...

M.M.: Nu, dar el poate să asigure oportunităţi (...) Dacă privim exemplul altor oraşe, vedem că oraşul Constanţa este în urmă cu proiectele. De ce, spre exemplu, nu am lucra din nou, cum era pe vremuri, în industria mobilei? Aş crea o platformă în care 10 ani de zile nu aş lua nici un impozit pentru cei care produc mobilă. Aş face presiuni la stat, ca cei care exportă să aibă facilităţi.

De ce să importăm din Spania, Italia, mobilă, când noi avem mână de lucru pregătită, avem energie pe care o exportăm? Ce ne trebuie? Să punem o hală şi să dăm omului posibilitatea de a găsi o afacere. Şi confecţiile ar fi varianta. Şi multe, multe alte proiecte. Constanţa este un oraş viu 6 luni de zile. Portul – sunt oameni care spun că nu-i al nostru, că este statul.

Da, dar anexele sunt ale noastre. Dacă ajung oameni de trei ori mai mulţi în port, turişti, vor fi restaurantele, hotelurile, magazinele şi aşa mai departe mai bine din punct de vedere financiar. (...) De ce nu avem un centru vechi care să fie vizitat de mai mulţi turişti? De ce? Pentru că au luat clădirile – Mazăre SRL, şi acum nu se mai face nimic cu ele (...)

Rep.: Vi se pare că arată chir aşa de urât oraşul Constanţa?

M.M.: Eu nu spun că arată chiar aşa urât oraşul, dar arată ca un oraş abandonat. Am fost prin oraş mult în ultima vreme şi îmi aduce aminte de... locuri din Beirut din timpul războiului, când nu era nimeni „stăpân” acolo şi nimic nu se întâmpla, fiecare se gospodărea singur. Am văzut foarte multă mizerie, gazon uscat sau iarbă care are un metru în unele locuri, faţade şi trotuare sparte. Anumite zone centrale par OK, dar tot ce este colateral – nu. Asta înseamnă că se fac lucrări numai pentru imagine. Eu aş pleca invers: aş pleca de la periferie ca să ajung în centru.

Rep.: În condiţiile în care aţi constatat aceste lucruri, dumneavoastră ce credeţi: mai câştigă Decebal Făgădău încă un mandat?

M.M.: Părerea mea este că el are un scop, şi anume să mai câştige un mandat, iar eu am ca scop să facem Constanţa un oraş mai frumos. (...)

De precizat că, pe parcursul interviului mult mai amplu, Mohammad Murad a mărturisit că se gândeşte să candideze din postura de independent.

Va urma.

Alexandra CUCU

miercuri, 5 septembrie 201811949
Comentarii

00Dan(7 sep 20:56)
Fix tu lipseai gunoi imputit, care te ai impus in fata primarului din Mangalia sa ia 5000 lei taxa de promovare cica la o taraba de 1m patrat, DA 1m patrat, chipurile ca nu ti mai mananca tie lumea din hotel si sa scapi de mici comercianti, ca daca nu esti nevoit sa inchizi hotelu si raducu baiat cuminte a acceptat
00Yussuf(7 sep 07:52)
Este o scarba devom.Tovarasul lui Mazare
01nedea(6 sep 11:28)
a folosit o pe nedea,apoi i a dat cu flit....minciuni ordinare...si in plus, ce cunosti tu despre pictori, picturi si art? un cacat
03Bine(6 sep 11:23)
Bine ar fi sa nu mai candideze nici o lepra. Ca Murat asta, ca Chitac si alte marionete. Ne trebuie un independent neaaparat Constantean care stie ce trebuie in orasul asta, fara sa fie pus de vreun partid politic. Ne trebuie unul onest, adevarat, cu coaie dezvoltate sa rupa pisica asta din administratie si sa-i puna la munca pentru oras
34Adevarul este ca asa e(5 sep 22:10)
Decat prostul de viceprimar corupt Babu in , care isi trage spagile prin frati su pentru el si pentru Fagadau, mai bine asta, macar e om de afaceri. Babuinul si Fagalau sunt 2 infractori spagari. Sa verificati firmele in care e frasu lui Babu cu cine au contracte.... se intelege de ce... si cum vine el direct si cere sa se cumpere de la el ca altfel nu da Vanturache seful de la urbanism actele care trebuie
67Xman(5 sep 21:01)
Daca tot a primit si s-a folosit de ce ia oferit Constanta de ce ansamblul hotelier l-a facut pe raza localitatii Navodari? Mai prietene,tu chiar crezi ca ne prostesti pe toti? Adevarul ca tu lipseai langa un presedinte german!
103Bravo bravo(5 sep 20:52)
Mult succes Mohamad Murad. Este un om care da salarii la mii de familii prin afacerile pe care le-a dezvoltat. FIX OPUSUL LEPRELOR IMPUTITE CARE VA IAU ZILNIC BANII PRIN TAXE ABERANTE SI LASA UN ORAS PLIN DE GROPI GURI DE CANAL SI IN CARE PROIECTELE STAGNEAZA DIN CAUZA BIROCRATIEI
18Pe bestgorepunctcom(5 sep 20:43)
... sa apari. Coranu ma-tii de johadist nenorocit. Sa muriti cu toti, zdrente arabe, asa cum ucideti voi suflete nevinovate si postati pe bestgorepunctcom tot asa sa muriti si voi javre arabe!! Moarte arabilor, machidonilor si tiganilor!!!
18Ce jenant(5 sep 20:26)
Minciuni aruncate la fraieri
07Lol(5 sep 20:06)
Mai taie....
19Platitor de taxe(5 sep 19:42)
Mai scuteste-ne si tu.Esti si tu un hot.Vrei sa pastrezi ce ai si sa pui mana pe cat mai mult.Asta-i scopul tau.Nu mai poti tu de noi.
73roman(5 sep 19:26)
Il propun pe Klaus Werner Iohannis ca primar al orasului Constanta dar din pacate este putin infractor, hot de case si va trebui sa plateasca si el conform codului penal roamn, deci va avea treaba si nu va putea conduce urbea.
39Babu(5 sep 19:16)
Fagadau este cel mai bun, la nimic!
25stamule(5 sep 18:24)
sa vina wmil boc, pregatit cu 14 clase peate toata hotimea din primaria lu mazare si makedau. Boc da , Stie, Poate si Vrea ! Omul are oua de otel o sa aduca si UnSea plus DNA sa termine cu hotimea din primarie.
19costangeles(5 sep 18:20)
fix ce lipsea, asta ca primar
111Sictir.(5 sep 18:08)
Sictir rahat cu apa rece.
38Elena(5 sep 17:53)
Contrar multor opinii xenofobe exprimate mai jos, din punctul meu de vedere nu ma deranjeaza etnia sau nationalitatea subiectului. Ma deranjeaza insa lipsa competentelor si lipsa unei discutii pe puncte specifice locuri de munca cu valoare adaugata mare, reglementarea parcarilor, amenajarea de spatii verzi si rampe de reciclare etc. Solutiile pentru rezolvarea multor probleme in Constanta sunt de natura economica, e bine sa ne dorim locuri de munca dar si pentru oameni educati, profesori, ingineri, arhitecti, ITisti. Nu poti concura pe piata confectiilor si mobilei cu firme din China.
516alupigus(5 sep 15:06)
SCUTESTENE DRAGA MURAT.APROPOS NU ITI PUTE GURA DE ATIIITA SI ATIIITA RAHAT?
418....(5 sep 14:51)
Cerere respinsa
1815andrei(5 sep 14:28)
decat fatalau...mai bn arabul asta
526Cetatean(5 sep 14:26)
Se rasucesc in mormant Mircea cel Batran,Mihai Viteazu, conducatori care au luptat cu musulmanii pentru Dobrogea care era pasalac turcesc. Ce facem acum ne dam pe mana musulmanilor? Oare nu se gaseste nici un Tepes Voda sa se ridice dintre noi!
55Troscotel(5 sep 14:20)
Radeti voi rieti dar are avizul marii loje nationale, are. are recomandare de la macro, merkel comisia mue are. Pai si atunci doar putin poate sa se opuna cu hacherii lui.
322klaus(5 sep 14:12)
Sa aducem un primar , din Oradea , Cluj , Arad sau Timisoara...poate asa mai renaste Comuna Constanta....vai de capu nostru...
326Cineva care stie...(5 sep 12:18)
Domnule Murad daca tot vreti sa faceti atatea, de ce ati mobilat si utilat hotelurile cu accesorii si nu numai din China? De ce angajatii nu se regasesc la ITM dupa o lunga perioada de munca? De ce sa va votam? Toate proiectele de care vorbiti..suna bina..dar in curand nu se va mai numi orasul Constanta ci orasul Phoenicia. Serios?? V-as vota doar daca nu veti privatiza in nume propriu nici o afacere.
2014Ady(5 sep 11:33)
Hutuca , primarul Constantei ... aceasta este solutia !
49CONSTANTA(5 sep 11:09)
CAUTA PRIMAR!MERITA SA IABA UN PRIMAR SI NU TREI CATELUSI CARE SE JOACA IN PRIMARIE!
206coco(5 sep 11:03)
...o persoana cu bun simt ,cu simtul raspunderii.Am avut primari dansatori si urbea arata ca o latrina. Cu siguranta o noua abordare va insemna un castig pentru oras si vom intra si noi in randul lumii...
1513Anonimus(5 sep 11:01)
Domnule Murad aveti tot sprijinul meu dar cu o floare nu se face primavara, asa spune la noi o vorba. Din nefericire in C-ta traiesc mult prea multi dusi cu capul, puturosi, hoti, parsivi, aroganti, intr-un cuvant prosti dar hoti! Va fi greu daca nu imposibil sa-i convingeti sa-si schimbe mentalitatile.
624all-seeing eye(5 sep 11:01)
Pe Murad il imping stapanii lui rusi sa candideze? Vor sa ia prin el stapanirea Constantei si a Portului de la americani? Cred ca in curand CIA si FBI vor lua la puricat afacerile spionului rus...
928Burebista(5 sep 10:37)
Romania este a romanilor si nu a turcilor sau oricare alt musulman parasutat in Dobrogea. Il recomand cu caldura lui Vlad Tepes.
825Constanta(5 sep 10:19)
Fara PRIMAR!FAGADAU DEPASIT CU MULT DE SITUATIE!
831Rigips(5 sep 10:12)
Phoenicia e o butaforie jegoasa de doi bani a unui nespalat care se pisha in fiecare zi pe legea din rromania...
423Gelu(5 sep 10:04)
Primele blocuri Mamaia nord marca Murad-dezastru
837Tunde-ti chica mai intai !(5 sep 09:52)
Mai machiatule , insinte sa te dai cu rimel pe la ochi , invata corect limba romana si tunde-te in pula noastra ca sa fi mai prezentabil , parca esti un derbedeu din Beirut ! Sincer , voi arabii capatani de oaie , care ati vanit dupa 1989 pe plaiurile mioritice cu 100 de $ si ati facut pula mare cu pateul cu chimicale Mandy , nu ne inspirati incredere ! S I C T I R !!!!
247mari(5 sep 09:45)
Bravo ptr ce-a facut pina acum --sint sigura ca nu-i place mizeria si balamucul di orasul asta --oricm nu se compara cu de-alde mazare venit din bucuresti si furat tot
539Zent(5 sep 09:42)
Va imaginati ca subspecia armaneasca va vota un asemenea om ca primar?
2619robert(5 sep 09:18)
L am, urmarit pe dl Murat la Tv si cred ca e un tip foarte inteligent Are multe idei bune Poate merita incercat si cu un strain De multe ori ei sunt mai romani Cu toata rautatea unora invidia si sovinismul celor care mai sustin interesati anumite forte uite ca Arafat a facut lucruri bune si merita toata lauda . Poate constantenii merita mai mult mai bine mai frumos
532Www(5 sep 09:16)
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie ne costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
025Cetatean(5 sep 09:03)
Din ciclul contracandidati pt primarie. Alt iepuras pt cursa fotoliului de primar precum celebrii contracandidati din alegerile anterioare: Manea, Chiru, Hasoti etc.
931adevarul(5 sep 08:35)
Constanta arata rau pt.ca orientali ca si acest Murat au inpus un anumit stil levantin. Noi avem nevoie de europeni cu civilizatie mai ridicata dar apropiata noua.Acesta o sa umple primaria de arabi ca el si o sa fie ca in desert.Minte de ingheata apele.
430mda(5 sep 08:33)
nu l halesc , dar cam are dreptate mare , constanta arata ca ultima balega de oras, in frunte cu cel mai mare mancator de balega fagadau si mazare , care au facut constanta dintr-un oras port frumos , in ultimul oras din romania , jegos imputit , plin de pesti camatari tigani etc care se cred zeii pamantului blocand traficul , pt petreceri , trecand pe rosu , trafic de droguri in amiaza mare etc ...vai de steaua nostra suntem .
105Pt Mario(5 sep 08:32)
Propune tu un candidat pt orasul acesta mizerabil
288aider metin(5 sep 08:24)
Sirianu este ce-a mai buna obtiune ca primar
324De sa ne fie bine ?(5 sep 08:23)
Sunt sigur ca in continuare constanteni vor alege prost . Asa le este lor mai bine . Uitativa cati bruneti sunt prin constanta . Credeti ca vor alege altceva decat unu ca futegadau ? Eu cred ca nu . Futegadau lea dat locuinte , alimanete , bani si tot felu de facilitati . Va spun eu ca intretinuti social vor iesi la vot in numar mare si toti cei care se plang vor sta acasa sa poata in uratori patru ani sa se planga de proasta administare a orasului .
269Dobrogean(5 sep 08:09)
SUCCES,dle Murad.!
627Borat(5 sep 07:54)
Are dreptate cu Fagadau am pierdut foarte mult asta nu are ce sa mai cuate in primarie.Stie doar sa construiasca blocuri in spatiile verzi si sa distruga parcari. In sudul orasului nu investeste nimic dar platim taxe la fel
639Constantean(5 sep 07:47)
Constanta a plecat pe un drum gresit acum 18 ani. Toate nenorocirile petrecute in aceasta perioada au facut din orasul nostru un focar de infectie si nesimtire. Macelarirea urbei pomenile electorale interesele mascariciului fugit incompetenta si prostia celor care au stat in jurul lui Mazare si acum profita din plin de pe urma lui Fagadau au adus Constanta in starea pe care o vedem si o simtim cu totii. Cine mai poate salva acest oras?... Murad?... Chitac?... Fagadau?... Nesimtirea multor constanteni este cosecinta a ceea ce traim astazi. Puiul uleiu orezul si cardasia opozitie au distrus Cta
339Calu(5 sep 07:37)
Am avut ocazia sa-l cunosc pe acest individ...un tip rapace si fara scrupule. Ideile lui sunt "amuzante": mobila, pictori! Si cu asta a rezolvat problema fortei de munca in Constanta. Macar stie cati pictori sunt in Constanta ? De ce nu faci o cerere pentru primaria din Latakia sau Hama? Pentru ca nu te-ar baga nimeni in seama!
442mario(5 sep 07:27)
toti tiganii arabi care au venit cu chilotii rupti se vor primari, sa se faca la el in siria ca e loc...
2520buru(5 sep 07:00)
si un caine de pe strada ar fi un primar mai bun ca fagadau ,,, asa ca de ce nu murat ???..
mai mult...Replica
19 noi 00:00ReplicaCopiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar

Primarul din Medgidia îi face o favoare fostului edil și a încredințat fără licitație serviciile de transport ale...503

19 noi 00:00ReplicaFirma lui Jean Paul Tucan se judecă cu un fost colaborator! Omul s-a îmbolnăvit grav802
19 noi 07:52ReplicaUn constănţean este nemulțumit de indemnizația de creștere a copilului de 5.000 de lei! Vrea mai mulți bani!803
19 noi 07:56ReplicaMircea Dobre, semnal de alarmă: 'Statul român se împrumută 1 miliard de euro pe lună'

Fostul ministru al Turismului, deputatul Mircea Dobre cunoaşte foarte bine ordonanţa care prevede acordarea de tichete...454

19 noi 00:00ReplicaCum încearcă CFR Constanța să pună în cârca unui angajat un prejudiciu de peste 1.300.000 lei!676
19 noi 00:00ReplicaALERTĂ METEO: Cod galben de vânt și ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea!551
19 noi 00:53ReplicaPersonalul medical vrea TICHETE DE MASĂ! Scrisoare deschisă către Ministerul Sănătății

Personalul din sistemul sanitar, prin intermediul Federației Sanitas, solicită guvernanților renunțarea la...500

19 noi 00:56ReplicaGunoi menajer aruncat lângă pubele! Mormane de mizerie stau întinse în curtea Primăriei Constanța!544
19 noi 00:54ReplicaUnul dintre tablourile FURATE din Olanda, GĂSIT în Tulcea1216
19 noi 00:57ReplicaSportiva din Mangalia, Ana Andreea Beatrice, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte U23!

Sportiva din Mangalia, Ana Andreea Beatrice, a cucerit medalia de bronz la CAMPIONATUL MONDIAL DE LUPTE SENIORI U23, în...778

19 noi 00:54ReplicaCine se ocupă de ghirlandele de sărbători pe străzile Constanţei!1752
19 noi 00:54ReplicaREMANIERE GUVERNAMENTALĂ. Ce se întâmplă la Transporturi?!3190
Vremea
14.2°4° - 14.2° luni, 19 noiembrie 2018
ploaie puternicăUmiditate: 92%
Vânt: 8.5 m/s din SSE
Presiune: 1016.86 milibari

Loto
6/493510334248
5/4081318263628
joker161828404320
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 noi 00:00SportSimona Halep, distracție pe cinste într-un club din București. S-a dezlănțuit pe ritmuri macedonești la concertul Andrei

...396

19 noi 00:00SportGică Hagi, după debutul lui Ianis: "Căpitan și lider. O să fiu împlinit când văd că devine cel mai bun"

România s-a impus în fața Lituaniei, scor 3-0. Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist din istoria naționalei, a...235

19 noi 00:00SportCSM Bucureşti a câştigat Grupa D a Ligii Campionilor, după 32-24 cu Bietigheim

CSM Bucureşti a învins echipa germană SG BBM Bietigheim cu scorul de 32-24 (14-13), duminică, în Sala Dinamo, şi a...155

19 noi 00:00SportSCM Craiova, deținătoarea trofeului, s-a calificat dramatic în grupele Cupei EHF

SCM Craiova, deţinătoarea trofeului, s-a calificat dramatic în grupele Cupei EHF la handbal feminin, duminică seara,...155

Local
19 noi 00:57LocalMicrobuz implicat într-un accident rutier la Medgidia

Un accident rutier s-a produs, duminică,18 noiembrie a.c., la ieșire din Medgidia, spre Valea Dacilor, între un...3054

19 noi 02:13LocalActivități în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia: „Personalitățile Marii Uniri”

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia a găzduit, la sfârșitul acestei săptămâni,...232

19 noi 00:58LocalTerminalul sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, 'invadat' de şoareci

Bine aţi sosit la Constanţa! În faţa Gării Constanţa aveţi oricând ocazia să vă călcaţi pe picioare cu...3583

19 noi 02:17LocalIarna face victime. Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier

Mai multe echipaje de pompieri şi de medici au intervenit în satul Islaz din comuna Brăneşti (judeţul Ilfov), după...623

19 noi 01:01LocalMai multe familii din Constanţa, în FRIG şi fără apă caldă: 'Un Dorel sapă, patru se uită' VIDEO!

Mai mulţi constănţeni susţin că au ajuns la capătul puterilor şi că nu ştiu ce trebuie făcut pentru ca...2975

19 noi 02:16LocalColegiul Național de Arte Regina Maria a obţinut 10 premii!

Duminică, 11 noiembrie 2018, s-a încheiat Constanța International Competition Festival for Young Pianists , o ediție...322

19 noi 02:15LocalA ars o casă în Jurilovca!

Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu, sâmbătă, 17...322

19 noi 01:36LocalŞoferul URMĂRIT cu FOCURI de ARMĂ a dat BANI unui amic pentru a lua VINA asupra lui!

A fost prins şoferul care a fost urmărit cu focuri de armă de către poliţiştii constănţeni şi a intrat cu...2984

17 noi 12:30LocalInformare meteo: vreme deosebit de rece în toată ţara!

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte...1299

19 noi 01:45LocalIncendiu violent la Tulcea. O femeie a decedat!

Tragedie la Tulcea, în localitatea Caraorman, comuna Crișan. Vineri, 16 noiembrie, în jurul orei 13:50, salvatorii...1401

Politică
19 noi 02:14PoliticăBăsescu râde de războaiele din PSD: 'Menajerie de animăluţe ale unui circ, populată numai cu porci şi hipopotami, care are un singur dresor, pe Dragnea'

Fostul președinte Traian Băsescu a scris duminică, pe Facebook, că PSD este o „turmă fără vlagă” de...270

19 noi 02:12PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Ce se votează

Consilierii județeni constănțeni au fost convocați în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, ora 13,00 în...316

19 noi 02:13PoliticăDoliu pentru diplomație - Unul dintre cei mai respectați ambasadori ai României a murit. Anunțul făcut de Radu Tudor

Unul din cei mai respectati diplomati ai Romaniei, ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit azi noapte, la varsta de 56...601

19 noi 01:05PoliticăSONDAJ CURS - Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis în București. Tăriceanu defilează sub asaltul procurilor DNA

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind Primul sondaj de tip OMNIBUS în...436

19 noi 01:46PoliticăProtestatari amendaţi după vandalizarea gardului casei lui Iordache

Poliţia Ilfov a amendat şase protestatari #rezist, care au vandalizat sâmbătă gardul casei deputatului Florin...589

19 noi 01:45PoliticăDumitru Buzatu, reacție după dezvăluirile Rise Project: 'Sunt pasionat de vânătoare, dacă mă cheamă cineva, mă duc'

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a fost la multe partide de vânătoare,...488

19 noi 01:45PoliticăSONDAJ CURS - PSD domină Capitala. Bătălie mare între PNL și ALDE pentru locul 2

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind Primul sondaj de tip OMNIBUS în...523

19 noi 02:19PoliticăProcurori: Liviu Dragnea a urmat cursuri de contabilitate la o facultate care nu era încă înfiinţată

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 cer magistraților să anuleze zeci de acte școlare, foi...593

19 noi 02:11PoliticăCreşterea economică nu îl impresionează pe Ludovic Orban: 'Cu siguranţă, starea bugetului este critică'

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Sighetu Marmaţiei, într-o conferinţă de presă, că...259

19 noi 01:17PoliticăPrimarul din Mangalia a anunţat că au fost montate băncuţe, rulouri de gazon şi se lucrează la staţiile de autobuz

Primarul din Mangalia, Cristian Radu, îi ţine pe locuitori la curent cu lucrările declanşate. Astfel, el a postat pe...2270

Monden
19 noi 00:00MondenFlorin Busuioc, externat din spital, după ce în urmă cu o săptămână a suferit un infarct pe scenă

Vești bune despre Florin Busuioc. Medicii au decis că acesta este în afara oricărui pericol, astfel că va fi...179

19 noi 00:00MondenCampioni la răzgândiri. Trupa Proconsul a renunțat iar la un recital anunțat pentru unul plătit

Bodo și colegii lui de la Proconsul și-au luat stand la un târg de nunți din Capitală, au bătut palma și pentru...122

19 noi 00:00MondenMaria Buză are datorii mari. Actrița a spus adevărul despre situația ei financiară

Actrița Maria Buză are o carieră de succes și o căsnicie așa cum și-a dorit. În urmă cu ceva timp și-a deschis...205

19 noi 10:40MondenJessie J a mărturisit că este infertilă și nu va putea avea copii

Cântăreaţa Jessie J le-a mărturisit fanilor, în timpul unui concert susținut la Londra, că nu poate avea copii,...129

19 noi 10:40MondenJustin Bieber și Hailey Baldwin confirmă că s-au căsătorit

Hailey Baldwin pare să confirme că ea și Justin Bieber sunt căsătoriți după ce și-a schimbat numele de pe...162

19 noi 10:40MondenTom Hardy a fost decorat de prințul Charles. Ce distincție a primit actorul

Starul de Hollywood a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru contribuția sa în timpul unei ceremonii...127

19 noi 10:41MondenChitaristul american de country și prezentator tv, Roy Clark, a murit

Roy Clark a murit la vârsta de 85 de ani, în locuința lui din Tulsa, Oklahoma din cauza pneumoniei. Artistul a...113

19 noi 00:00MondenVeşti bune despre starea de sănătate a lui Florin Busuioc: Nu mai este dependent de aparate şi umblă câţiva paşi în salon

Actorul Florin Busuioc va mai râmâne internat câteva zile la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C....129

19 noi 00:00Monden90 de ani de la prima animaţie Disney cu sonor

La 18 noiembrie 1928, a avut loc premiera primului film de desene animate cu sonor sincronizat produs de Studiourile...109

19 noi 00:00MondenDaniel Iordăchioaie s-a ales cu dosar penal: A fost prins la volan fără permis

Cântăreţul Daniel Iordăchioaie a fost prins la volan fara permis la Târgovişte. Artistul a fost dus la audieri de...137

Mapamond
19 noi 00:00MapamondFranţa: O manifestantă a fost lovită mortal de o maşină în timpul protestului "Vestelor galbene"

O manifestantă a murit sâmbătă dimineaţă în Savoia la un baraj organizat de "Vestele galbene" după ce a fost...122

19 noi 00:00MapamondVicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva...121

19 noi 00:00MapamondXi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord în 2019, la invitaţia lui Kim, indică Seulul

Preşedintele chinez Xi Jinping intenţionează să întreprindă o vizită în Coreea de Nord anul viitor, în urma...117

19 noi 00:00MapamondTrump: SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe Khashoggi

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a...126

19 noi 00:00MapamondBilanţul victimelor incendiului din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi

Numărul victimelor incendiului Camp Fire din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi, conform informaţiilor oferite...112

19 noi 00:00MapamondFranţa: 244.000 de manifestanţi în toată ţara, proteste şi gaze lacrimogene în apropierea Palatului Elysée

Situaţia era tensionată sâmbătă după-amiază în cartierul Palatului Elysée din Paris, unde forţele de ordine au...126

19 noi 00:00MapamondGrecia: Manifestaţie pentru aniversarea revoltei din 1973

Cel puţin 12.000 de greci au manifestat sâmbătă la Atena cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la revolta...118

19 noi 00:00MapamondPeste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină sunt blocaţi în tabere în estul Siriei

Peste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină sunt blocaţi în tabere situate în zone aflate sub controlul...113

19 noi 00:00MapamondBiserica ortodoxă din Grecia vrea ca preoţii să rămână în continuare angajaţi la stat

Conducerea ierarhică a Bisericii ortodoxe din Grecia vrea ca preoţii şi ceilalţi angajaţi ai săi să rămână în...117

19 noi 00:00MapamondSubmarinul argentinian San Juan, găsit în Atlantic la un an după ce a dispărut

Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui, au anunţat sâmbătă...163

Sănătate
19 noi 01:48SănătateConcurs la Spitalul Medgidia! Iată ce post este disponibil

Spitalul Municipal Medgida organizează, în luna decembrie, concurs pentru ocuparea postului de asistent medical cu...1453

15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...641

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...516

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...720

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1956

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...849

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1782

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3749

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2177

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...973