rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU (partea I)

Mohammad Murad: ‘Subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar; Constanţa arată ca un oraş abandonat’

Mohammad Murad

Mohammad Murad, omul de afaceri care controlează lanţul hotelier Phoenicia din Năvodari, pare uşor amuzat de situaţia în care se află primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Incertitudinea despre care se vorbeşte în anumite cercuri – cum că PSD nu-l va mai sprijini pe Decebal Făgădău ori că Victor Ponta şi l-ar „asuma” deja drept candidat la Primăria Constanţa, din partea Pro România – îi convine de minune lui Mohammad Murad.

Prin urmare, pare tot mai interesat de candidatura la Primăria Constanţa, pe care o descrie drept o datorie faţă de cetăţeni. A primit, s-a folosit de ceea ce i-a oferit Constanţa şi şi-a construit afacerea, iar acum „mă ofer constănţenilor, pentru a mă folosi”. Recunoaşte că are minusuri, vede şi ce i se reproşează, dar este absolut convins că ar fi un manager bun pentru Constanţa şi că ar deschide multe uşi pentru urbe, că ar atrage investitori şi fonduri.

„Mă gândesc să fac o scrisoare de intenţie către constănţeni, să pun şi CV-ul meu, alături de 10 proiecte. Le voi prezenta cetăţenilor, să decidă”, spune Mohammad Murad. Între timp, îşi vede şi de afaceri, dar, foarte interesant, zilele trecute a luat la pas cartierul Poarta 6 (cunoscut acum câţiva ani ca „fief” al lui Radu Mazăre). Concluzia: „E multă mizerie, la propriu. Dar am identificat şi terenuri care, dacă sunt ale municipalităţii, se pot transforma, foarte bine, în parcuri”, a declarat Mohammad Murad.

Reporter: De ce consideraţi că ar fi oportun să candidaţi dumneavoastră la Primăria Constanţa?

Mohammad Murad: Eu cred că experienţa mea în a construi şi a pune nişte idei simple în mediul privat a dat dovadă că se poate face. Dacă ne întoarcem în urmă cu 15 ani, foarte mulţi oameni spuneau că în România nu se poate ca în Turcia (lanţ hotelier cu all inclusive – n.r.).

În proporţie de 90% i-am contrazis şi am dat dovadă că se poate şi în România şi cred că acest proiect micuţ, care se numeşte Phoenicia, ar aduce mare bucurie dacă s-ar extinde şi la nivelul Constanţei, în sensul unui mediu plăcut. Constanţa a rămas mult în urmă. Nu vreau să spun dezastru, dar mult în urmă. Nu vreau să atac un primar, dar Constanţa are deja o lipsă cronică de proiecte.

Mai avem puţin şi închidem sezonul estival. Sunt mii de oameni care rămân fără locuri de muncă. Şi turism nu înseamnă doar hoteluri şi restaurante. Turism înseamnă şi activităţi colaterale; să vă dau un exemplu: laboratoare de cofetărie din oraş. Ele lucrează vara de trei ori mai mult decât iarna. Iarna abiastau în picioare. La fel, spălătoriile, curăţătoriile şi multe altele, cum ar fi magazinele din oraş – vara consumul este foarte mare.

Rep.: Şi dumneavoastră aveţi o soluţie pentru extrasezon?

M.M: Sunt foarte multe soluţii. Eu am propus să nu mai trimit oameni în şomaj. Am vorbit cu Ministerul Finanţelor: nu mai trimit oameni în şomaj, le dau salarii în continuare, dar să nu mai fie impozabile. Aşa, banii nu mai vin de la stat (şomaj – n.r.), banii vin de la mine, ţin oamenii şi le găsesc alte activităţi pe zona de industrie uşoară.

Rep.: Da, dar asta o puteţi face din postura de om de afaceri, nu din postura de primar.

M.M.: Sunt anumite lucruri care depind şi de autorităţile locale. Să vă dau un exemplu: nu există în Constanţa un parc industrial. Ştiţi că dacă vreţi să faceţi o fabrică durează un an de zile să primeşti autorizaţie? Aş aduce toate utilităţile în zona respectivă, a unui asemenea parc, şi aş da oamenilor şansa unui loc de muncă.

Bunăoară, există în Constanţa peste 50 de pictori. Ştiţi ce aş face eu dacă mâine aş fi primar? Aş face un atelier foarte mare de pictură, i-aş angaja pe acei oameni – unii să picteze tablouri, iar alţii să picteze pe mobilă. Valoarea unei mobile pictate e de 5 ori mai mare decât una stricată, nerecondiţionată, aruncată în final la gunoi. Deci, din orice se poate face bani şi dai o mână de ajutor care au nevoie de ea.

Rep.: Deja aţi început să îmi spuneţi din proiectele de candidat. Dar, de ce aveţi afacerea Phoenicia în Năvodari şi nu în Constanţa?

M.M.: Pentru că nu am fost lăsat de fostul primar Mazăre să fac. În 15 ani – şi puteţi verifica – nu am putut lua nici un aviz sau autorizaţie să fac ceva în Mamaia. Din contră, mi-au luat parcările. Aşa că am găsit oportunitatea în Năvodari şi este cel mai de succes proiect de pe litoral.

Rep.: Şi ce înseamnă această afacere a dvs. pentru bugetul local Năvodari?

M.M.: Eu cred că depăşeşte 1 milion de euro. (...)

Rep.: Să revenim la planul dumneavoastră de candidatură. Vă consideraţi principalul contracandidat al lui Decebal Făgădău?

M.M.: Nu. Mă consider omul care are mult mai multe soluţii, care este pregătit şi care are deja nişte proiecte frumoase. Le voi trimite constănţenilor, iar prima pagină va fi – e un proiect mai secret, dar vi-l spun: cererea mea de angajare către constănţeni. Voi scrie foarte clar: subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar. Dacă va fi aprobată cererea de către constănţeni, eu mulţumesc. Voi anexa la acea cerere şi ce proiecte intenţionez să implementez în Constanţa (...) Vreau ca în doi ani să ajungă Constanţa la nivelul Clujul, la nivelul salariilor de acolo, la 3 mii de ron...

Rep.: Dar nu face primarul salariile...

M.M.: Nu, dar el poate să asigure oportunităţi (...) Dacă privim exemplul altor oraşe, vedem că oraşul Constanţa este în urmă cu proiectele. De ce, spre exemplu, nu am lucra din nou, cum era pe vremuri, în industria mobilei? Aş crea o platformă în care 10 ani de zile nu aş lua nici un impozit pentru cei care produc mobilă. Aş face presiuni la stat, ca cei care exportă să aibă facilităţi.

De ce să importăm din Spania, Italia, mobilă, când noi avem mână de lucru pregătită, avem energie pe care o exportăm? Ce ne trebuie? Să punem o hală şi să dăm omului posibilitatea de a găsi o afacere. Şi confecţiile ar fi varianta. Şi multe, multe alte proiecte. Constanţa este un oraş viu 6 luni de zile. Portul – sunt oameni care spun că nu-i al nostru, că este statul.

Da, dar anexele sunt ale noastre. Dacă ajung oameni de trei ori mai mulţi în port, turişti, vor fi restaurantele, hotelurile, magazinele şi aşa mai departe mai bine din punct de vedere financiar. (...) De ce nu avem un centru vechi care să fie vizitat de mai mulţi turişti? De ce? Pentru că au luat clădirile – Mazăre SRL, şi acum nu se mai face nimic cu ele (...)

Rep.: Vi se pare că arată chir aşa de urât oraşul Constanţa?

M.M.: Eu nu spun că arată chiar aşa urât oraşul, dar arată ca un oraş abandonat. Am fost prin oraş mult în ultima vreme şi îmi aduce aminte de... locuri din Beirut din timpul războiului, când nu era nimeni „stăpân” acolo şi nimic nu se întâmpla, fiecare se gospodărea singur. Am văzut foarte multă mizerie, gazon uscat sau iarbă care are un metru în unele locuri, faţade şi trotuare sparte. Anumite zone centrale par OK, dar tot ce este colateral – nu. Asta înseamnă că se fac lucrări numai pentru imagine. Eu aş pleca invers: aş pleca de la periferie ca să ajung în centru.

Rep.: În condiţiile în care aţi constatat aceste lucruri, dumneavoastră ce credeţi: mai câştigă Decebal Făgădău încă un mandat?

M.M.: Părerea mea este că el are un scop, şi anume să mai câştige un mandat, iar eu am ca scop să facem Constanţa un oraş mai frumos. (...)

De precizat că, pe parcursul interviului mult mai amplu, Mohammad Murad a mărturisit că se gândeşte să candideze din postura de independent.

Va urma.

Alexandra CUCU

miercuri, 5 septembrie 201812108
Comentarii

00Dan(7 sep 20:56)
Fix tu lipseai gunoi imputit, care te ai impus in fata primarului din Mangalia sa ia 5000 lei taxa de promovare cica la o taraba de 1m patrat, DA 1m patrat, chipurile ca nu ti mai mananca tie lumea din hotel si sa scapi de mici comercianti, ca daca nu esti nevoit sa inchizi hotelu si raducu baiat cuminte a acceptat
00Yussuf(7 sep 07:52)
Este o scarba devom.Tovarasul lui Mazare
01nedea(6 sep 11:28)
a folosit o pe nedea,apoi i a dat cu flit....minciuni ordinare...si in plus, ce cunosti tu despre pictori, picturi si art? un cacat
03Bine(6 sep 11:23)
Bine ar fi sa nu mai candideze nici o lepra. Ca Murat asta, ca Chitac si alte marionete. Ne trebuie un independent neaaparat Constantean care stie ce trebuie in orasul asta, fara sa fie pus de vreun partid politic. Ne trebuie unul onest, adevarat, cu coaie dezvoltate sa rupa pisica asta din administratie si sa-i puna la munca pentru oras
34Adevarul este ca asa e(5 sep 22:10)
Decat prostul de viceprimar corupt Babu in , care isi trage spagile prin frati su pentru el si pentru Fagadau, mai bine asta, macar e om de afaceri. Babuinul si Fagalau sunt 2 infractori spagari. Sa verificati firmele in care e frasu lui Babu cu cine au contracte.... se intelege de ce... si cum vine el direct si cere sa se cumpere de la el ca altfel nu da Vanturache seful de la urbanism actele care trebuie
67Xman(5 sep 21:01)
Daca tot a primit si s-a folosit de ce ia oferit Constanta de ce ansamblul hotelier l-a facut pe raza localitatii Navodari? Mai prietene,tu chiar crezi ca ne prostesti pe toti? Adevarul ca tu lipseai langa un presedinte german!
103Bravo bravo(5 sep 20:52)
Mult succes Mohamad Murad. Este un om care da salarii la mii de familii prin afacerile pe care le-a dezvoltat. FIX OPUSUL LEPRELOR IMPUTITE CARE VA IAU ZILNIC BANII PRIN TAXE ABERANTE SI LASA UN ORAS PLIN DE GROPI GURI DE CANAL SI IN CARE PROIECTELE STAGNEAZA DIN CAUZA BIROCRATIEI
18Pe bestgorepunctcom(5 sep 20:43)
... sa apari. Coranu ma-tii de johadist nenorocit. Sa muriti cu toti, zdrente arabe, asa cum ucideti voi suflete nevinovate si postati pe bestgorepunctcom tot asa sa muriti si voi javre arabe!! Moarte arabilor, machidonilor si tiganilor!!!
18Ce jenant(5 sep 20:26)
Minciuni aruncate la fraieri
07Lol(5 sep 20:06)
Mai taie....
19Platitor de taxe(5 sep 19:42)
Mai scuteste-ne si tu.Esti si tu un hot.Vrei sa pastrezi ce ai si sa pui mana pe cat mai mult.Asta-i scopul tau.Nu mai poti tu de noi.
73roman(5 sep 19:26)
Il propun pe Klaus Werner Iohannis ca primar al orasului Constanta dar din pacate este putin infractor, hot de case si va trebui sa plateasca si el conform codului penal roamn, deci va avea treaba si nu va putea conduce urbea.
39Babu(5 sep 19:16)
Fagadau este cel mai bun, la nimic!
25stamule(5 sep 18:24)
sa vina wmil boc, pregatit cu 14 clase peate toata hotimea din primaria lu mazare si makedau. Boc da , Stie, Poate si Vrea ! Omul are oua de otel o sa aduca si UnSea plus DNA sa termine cu hotimea din primarie.
19costangeles(5 sep 18:20)
fix ce lipsea, asta ca primar
111Sictir.(5 sep 18:08)
Sictir rahat cu apa rece.
38Elena(5 sep 17:53)
Contrar multor opinii xenofobe exprimate mai jos, din punctul meu de vedere nu ma deranjeaza etnia sau nationalitatea subiectului. Ma deranjeaza insa lipsa competentelor si lipsa unei discutii pe puncte specifice locuri de munca cu valoare adaugata mare, reglementarea parcarilor, amenajarea de spatii verzi si rampe de reciclare etc. Solutiile pentru rezolvarea multor probleme in Constanta sunt de natura economica, e bine sa ne dorim locuri de munca dar si pentru oameni educati, profesori, ingineri, arhitecti, ITisti. Nu poti concura pe piata confectiilor si mobilei cu firme din China.
516alupigus(5 sep 15:06)
SCUTESTENE DRAGA MURAT.APROPOS NU ITI PUTE GURA DE ATIIITA SI ATIIITA RAHAT?
418....(5 sep 14:51)
Cerere respinsa
1815andrei(5 sep 14:28)
decat fatalau...mai bn arabul asta
526Cetatean(5 sep 14:26)
Se rasucesc in mormant Mircea cel Batran,Mihai Viteazu, conducatori care au luptat cu musulmanii pentru Dobrogea care era pasalac turcesc. Ce facem acum ne dam pe mana musulmanilor? Oare nu se gaseste nici un Tepes Voda sa se ridice dintre noi!
55Troscotel(5 sep 14:20)
Radeti voi rieti dar are avizul marii loje nationale, are. are recomandare de la macro, merkel comisia mue are. Pai si atunci doar putin poate sa se opuna cu hacherii lui.
322klaus(5 sep 14:12)
Sa aducem un primar , din Oradea , Cluj , Arad sau Timisoara...poate asa mai renaste Comuna Constanta....vai de capu nostru...
326Cineva care stie...(5 sep 12:18)
Domnule Murad daca tot vreti sa faceti atatea, de ce ati mobilat si utilat hotelurile cu accesorii si nu numai din China? De ce angajatii nu se regasesc la ITM dupa o lunga perioada de munca? De ce sa va votam? Toate proiectele de care vorbiti..suna bina..dar in curand nu se va mai numi orasul Constanta ci orasul Phoenicia. Serios?? V-as vota doar daca nu veti privatiza in nume propriu nici o afacere.
2015Ady(5 sep 11:33)
Hutuca , primarul Constantei ... aceasta este solutia !
49CONSTANTA(5 sep 11:09)
CAUTA PRIMAR!MERITA SA IABA UN PRIMAR SI NU TREI CATELUSI CARE SE JOACA IN PRIMARIE!
206coco(5 sep 11:03)
...o persoana cu bun simt ,cu simtul raspunderii.Am avut primari dansatori si urbea arata ca o latrina. Cu siguranta o noua abordare va insemna un castig pentru oras si vom intra si noi in randul lumii...
1513Anonimus(5 sep 11:01)
Domnule Murad aveti tot sprijinul meu dar cu o floare nu se face primavara, asa spune la noi o vorba. Din nefericire in C-ta traiesc mult prea multi dusi cu capul, puturosi, hoti, parsivi, aroganti, intr-un cuvant prosti dar hoti! Va fi greu daca nu imposibil sa-i convingeti sa-si schimbe mentalitatile.
624all-seeing eye(5 sep 11:01)
Pe Murad il imping stapanii lui rusi sa candideze? Vor sa ia prin el stapanirea Constantei si a Portului de la americani? Cred ca in curand CIA si FBI vor lua la puricat afacerile spionului rus...
928Burebista(5 sep 10:37)
Romania este a romanilor si nu a turcilor sau oricare alt musulman parasutat in Dobrogea. Il recomand cu caldura lui Vlad Tepes.
825Constanta(5 sep 10:19)
Fara PRIMAR!FAGADAU DEPASIT CU MULT DE SITUATIE!
831Rigips(5 sep 10:12)
Phoenicia e o butaforie jegoasa de doi bani a unui nespalat care se pisha in fiecare zi pe legea din rromania...
423Gelu(5 sep 10:04)
Primele blocuri Mamaia nord marca Murad-dezastru
837Tunde-ti chica mai intai !(5 sep 09:52)
Mai machiatule , insinte sa te dai cu rimel pe la ochi , invata corect limba romana si tunde-te in pula noastra ca sa fi mai prezentabil , parca esti un derbedeu din Beirut ! Sincer , voi arabii capatani de oaie , care ati vanit dupa 1989 pe plaiurile mioritice cu 100 de $ si ati facut pula mare cu pateul cu chimicale Mandy , nu ne inspirati incredere ! S I C T I R !!!!
247mari(5 sep 09:45)
Bravo ptr ce-a facut pina acum --sint sigura ca nu-i place mizeria si balamucul di orasul asta --oricm nu se compara cu de-alde mazare venit din bucuresti si furat tot
539Zent(5 sep 09:42)
Va imaginati ca subspecia armaneasca va vota un asemenea om ca primar?
2619robert(5 sep 09:18)
L am, urmarit pe dl Murat la Tv si cred ca e un tip foarte inteligent Are multe idei bune Poate merita incercat si cu un strain De multe ori ei sunt mai romani Cu toata rautatea unora invidia si sovinismul celor care mai sustin interesati anumite forte uite ca Arafat a facut lucruri bune si merita toata lauda . Poate constantenii merita mai mult mai bine mai frumos
532Www(5 sep 09:16)
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie ne costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
025Cetatean(5 sep 09:03)
Din ciclul contracandidati pt primarie. Alt iepuras pt cursa fotoliului de primar precum celebrii contracandidati din alegerile anterioare: Manea, Chiru, Hasoti etc.
931adevarul(5 sep 08:35)
Constanta arata rau pt.ca orientali ca si acest Murat au inpus un anumit stil levantin. Noi avem nevoie de europeni cu civilizatie mai ridicata dar apropiata noua.Acesta o sa umple primaria de arabi ca el si o sa fie ca in desert.Minte de ingheata apele.
430mda(5 sep 08:33)
nu l halesc , dar cam are dreptate mare , constanta arata ca ultima balega de oras, in frunte cu cel mai mare mancator de balega fagadau si mazare , care au facut constanta dintr-un oras port frumos , in ultimul oras din romania , jegos imputit , plin de pesti camatari tigani etc care se cred zeii pamantului blocand traficul , pt petreceri , trecand pe rosu , trafic de droguri in amiaza mare etc ...vai de steaua nostra suntem .
105Pt Mario(5 sep 08:32)
Propune tu un candidat pt orasul acesta mizerabil
288aider metin(5 sep 08:24)
Sirianu este ce-a mai buna obtiune ca primar
324De sa ne fie bine ?(5 sep 08:23)
Sunt sigur ca in continuare constanteni vor alege prost . Asa le este lor mai bine . Uitativa cati bruneti sunt prin constanta . Credeti ca vor alege altceva decat unu ca futegadau ? Eu cred ca nu . Futegadau lea dat locuinte , alimanete , bani si tot felu de facilitati . Va spun eu ca intretinuti social vor iesi la vot in numar mare si toti cei care se plang vor sta acasa sa poata in uratori patru ani sa se planga de proasta administare a orasului .
269Dobrogean(5 sep 08:09)
SUCCES,dle Murad.!
627Borat(5 sep 07:54)
Are dreptate cu Fagadau am pierdut foarte mult asta nu are ce sa mai cuate in primarie.Stie doar sa construiasca blocuri in spatiile verzi si sa distruga parcari. In sudul orasului nu investeste nimic dar platim taxe la fel
639Constantean(5 sep 07:47)
Constanta a plecat pe un drum gresit acum 18 ani. Toate nenorocirile petrecute in aceasta perioada au facut din orasul nostru un focar de infectie si nesimtire. Macelarirea urbei pomenile electorale interesele mascariciului fugit incompetenta si prostia celor care au stat in jurul lui Mazare si acum profita din plin de pe urma lui Fagadau au adus Constanta in starea pe care o vedem si o simtim cu totii. Cine mai poate salva acest oras?... Murad?... Chitac?... Fagadau?... Nesimtirea multor constanteni este cosecinta a ceea ce traim astazi. Puiul uleiu orezul si cardasia opozitie au distrus Cta
339Calu(5 sep 07:37)
Am avut ocazia sa-l cunosc pe acest individ...un tip rapace si fara scrupule. Ideile lui sunt "amuzante": mobila, pictori! Si cu asta a rezolvat problema fortei de munca in Constanta. Macar stie cati pictori sunt in Constanta ? De ce nu faci o cerere pentru primaria din Latakia sau Hama? Pentru ca nu te-ar baga nimeni in seama!
442mario(5 sep 07:27)
toti tiganii arabi care au venit cu chilotii rupti se vor primari, sa se faca la el in siria ca e loc...
2520buru(5 sep 07:00)
si un caine de pe strada ar fi un primar mai bun ca fagadau ,,, asa ca de ce nu murat ???..
mai mult...Replica
16 feb 11:02ReplicaVILĂ din MANGALIA, SPARTĂ de HOȚI: au furat în valoare de 10.000 lei!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...33

16 feb 11:00ReplicaRemorcher cuprins de FLĂCĂRI, în portul Constanța! VIDEO92
16 feb 11:01ReplicaBărbat condamnat la închisoare, depistat de Poliția Locală într-un autobuz RATC. VIDEO157
16 feb 00:00ReplicaFăgădău: Înțeleg îngrijorarea cu privire la onestitatea și moralitatea actualului primar; nu am nimic de ascuns

S-a făcut mult tam-tam (pe bună dreptate) pe subiectul condamnării lui Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor,...950

16 feb 00:00ReplicaREALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol375
16 feb 00:00ReplicaFostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă a contestat decizia de condamnare830
16 feb 00:00ReplicaCRIMĂ ORIBILĂ DESCOPERITĂ DE UN CÂINE DE URMĂ, LA CONSTANȚA!

Peste 100 de cazuri rezolvate cu ajutorul lui, de la violuri, până la dispariții, tâlhării și crime. Este vorba...862

16 feb 00:00ReplicaEste oficial! CNI va demara, pentru a patra oară, procedura pentru reabilitarea și consolidarea Cazinoului din Constanța294
16 feb 01:26ReplicaTaxele în Agigea rămân la nivelul celor din 2018264
16 feb 01:27ReplicaAccident rutier MORTAL la ieșire din Constanța: pieton lovit de microbuz!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost sesizați vineri seara de producerea unui accident rutier...2745

16 feb 01:27ReplicaTESTE la trecerile de pietoni: PANOURI LUMINOASE tip LED, montate de Primăria Constanţa - VIDEO!5922
16 feb 02:54ReplicaKovesi, acuzată că a luat MITĂ aproape 269.000 lei şi că a negat o relaţie privată cu Sebastian Ghiţă1403
Vremea
6.2°3.8° - 7.7° sâmbătă, 16 februarie 2019
câțiva noriUmiditate: 96%
Vânt: 4.66 m/s din NV
Presiune: 1040.5 milibari

Loto
6/492320314649
5/4071826373822
joker31527414319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 feb 00:00SportAugsburg - Bayern 2-3. Dublă și assist Coman!

Bayern Munchen s-a impus pe terenul lui Augsburg şi s-a apropiat, pentru o seară, la două puncte de Borussia...184

16 feb 00:00SportJuventus - Frosinone 3-0. Goluri Dybala, Bonucci și Ronaldo

Atacul funcționează perfect la Juventus înaintea duelului cu Atletico Madrid de miercuri, din optimile UEFA Champions...135

16 feb 00:00SportRăzvan Marin, gol pentru Standard

...158

16 feb 00:00SportPadeborn - Koln: 3-2. Super gol al lui Proger

Koln a condus cu 2-0 în deplasare la Paderborn, dar gazdele au întors incredibil în ultimele zece minute şi s-au...120

Local
16 feb 02:29LocalDacă vedeți acest tânăr, sunați urgent la Poliție

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Abdurașit Hakan, în vârstă de 20 de ani, din municipiul...1907

16 feb 02:33LocalBărbat din Tulcea, condamnat la Constanța pentru mai multe furturi

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 14 februarie a.c., împreună cu polițiști din cadrul...361

16 feb 01:55LocalAGRESOR PRINS LA VALU LUI TRAIAN ÎN 20 de MINUTE! Parcursese circa 600 de metri

Un individ, identificat ca Nicolae Neagu, a pătruns într-o gospodărie din localitatea Valu lui Traian, iar când a...2856

16 feb 02:35LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, date într-o singură zi de Poliția Locală

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, joi, 14 februarie a.c., 218 amenzi...431

16 feb 02:38LocalCăutat de autoritățile din Grecia, prins la Constanța

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru...353

16 feb 02:22LocalPrins la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare false

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Albești au identificat un bărbat, în...324

16 feb 02:35LocalDosare penale pentru furturi din supermarket

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au identificat o femeie, în vârstă de 61 de...263

16 feb 02:36LocalSexagenară prinsă de polițiștii constănțeni cu țigări netimbrate

La data de 14 februarie a.c., o patrula mixtă formată dintr-un polițist al Secției 3 Poliție și un jandarm din...322

16 feb 02:23LocalMandat pus în executare de polițiștii constănțeni

Vinei, 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un bărbat, în vârstă de...360

16 feb 02:21LocalAMBULANȚĂ PRIVATĂ, implicată într-un accident la Ovidiu

Un accident rutier soldat cu o persoană rănită a avut loc, în dimineața zilei de vineri, 15 februarie a.c., în...2358

Politică
16 feb 02:00PoliticăCutremur în justiție: dosar penal pentru procurorul general, Lazăr

O nouă bombă bubuie în justiție, iar procurorul general al României, Augustin Lazăr, intră în malaxorul Secției...775

16 feb 02:32PoliticăDecebal Făgădău: RAEDPP trebuie să intre într-o perioadă de stabilitate!

Consilierii locali municipali s-au întrunit, vineri, 15 februarie a.c., într-o ședință de îndată, în cadrul...783

16 feb 02:37PoliticăLucrări de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, un proiect de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din...778

16 feb 01:50PoliticăKovesi, INCULPATĂ în MOD OFICIAL: „Am calitatea de suspect. Am cerut recuzarea procurorilor“

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea...1774

16 feb 01:48PoliticăPrimăria caută consultanță pentru a recupera terenurile din dosarul Retrocedărilor

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria caută servicii de consultanță, să ia inapoi...891

16 feb 01:41PoliticăBugetul României pentru 2019 a fost ADOPTAT

Printre prevederi sunt şi amendamente controversate, precum reducerea banilor pentru serviciile de informaţii pentru...544

16 feb 02:27PoliticăPrimăria Năvodari acordă, și în acest an, tichete sociale de Paște!

Primăria Oraşului Năvodari anunţă persoanele interesate că începând de luni, 18 februarie a.c., persoanele...481

16 feb 02:27PoliticăCarmen Iohannis, cu baticul pe cap la Parchetul General!

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost audiată la începutul săptămânii la Parchetul General,...600

16 feb 02:34PoliticăSenatorul Tit-Liviu Brăiloiu propune creşterea vârstei de pensionare la militari. Vezi reacţia sindicatelor

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că recent, în pregătirea campaniei...710

16 feb 02:22PoliticăSe angajează la Serviciul Dezvoltare și Management Proiecte al Primăriei Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unei funcţii...266

Monden
16 feb 00:00MondenEUROVISION 2019: Finala va area loc duminică. Câştigătoarea de anul trecut, Netta, printre invitaţi. Lista completă a concurenţilor

Finala selecţiei naţionale pentru ediţia de anul acesta a concursului muzical Eurovision va avea loc duminică...128

16 feb 00:00MondenHaddaway, solistul care a spart topurile cu „What is Love“, s-a distrat pe rupte în Vama Veche

Vă vine să credeți ori nu, în timp ce starurile autohtone umplu Mamaia până la refuz, vedetele internaţionale...152

16 feb 00:00MondenCând începe „Cântă acum cu mine“ şi ce personaj excentric se află în juriu

Gata, e oficial! PRO TV a anunţat data de începere a show-ului "Cântă acum cu mine", concurs de muzică şi...169

16 feb 00:00MondenConcert extraordinar Cezar Ouatu, dedicat femeii

Cezar Ouatu, interpretul care a fost aplaudat în picioare de Robbie Williams și Simon Cowell, va susține un concert...122

16 feb 00:00MondenCântăreaţa Katy Perry şi actorul Orlando Bloom s-au logodit, de Valentine's Day

Cântăreaţa Katy Perry şi actorul Orlando Bloom s-au logodit joi, de Valentine's Day, după o relaţie cu suişuri...138

16 feb 00:00MondenUn actor de origine română va juca în producţia Netflix „The Devil All the Time”, în locul lui Chris Evans

Chris Evans, celebru pentru franciza de succes cu supereroi „Căpitanul America/Captain America”, va fi înlocuit...145

16 feb 00:00MondenBrad Pitt produce un documentar despre regretatul star rock Chris Cornell

Un documentar despre starul rock Chris Cornell, solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, care s-a sinucis în mai...114

16 feb 15:50MondenEfectul „Oh, Ramona!”, în noaptea premierei de gală: „Îţi dă sentimentul că vrei să fii acolo”

Efectul „Oh, Ramona!” în noaptea premierei de gală a umplut spaţiul dintre senzaţia lucrului împlinit cu”un...121

16 feb 00:00MondenAcademia de film, aspru criticată de celebrităţi înainte de gala Oscar: Peste 50 de vedete au semnat o scrisoare deschisă

Actorii George Clooney, Brad Pitt şi Robert de Niro se numără printre vedetele de la Hollywood care au criticat...129

16 feb 00:00Monden'Alita' şi 'Isn't It Romantic', noile propuneri ale cinematografelor din SUA

Filmul de science-fiction 'Alita: Battle Angel' şi comedia 'Isn't It Romantic' sunt principalele premiere ale acestui...127

Mapamond
16 feb 00:00MapamondAleksandr Gruşko: Intensificarea activităţii NATO în Marea Neagră agravează situaţia în materie de securitate

Intensificarea activităţii NATO în Marea Neagră agravează situaţia în materie de securitate, a declarat vineri...137

16 feb 00:00MapamondVladimir Putin: State absolut independente nu există în lume

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat vineri, în finalul întâlnirii sale cu omologul său belarus Aleksandr...152

16 feb 00:00MapamondSpania: Premierul Sanchez convoacă alegeri legislative anticipate pentru 28 aprilie

Şeful executivului socialist spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat vineri convocarea de alegeri legislative anticipate...117

16 feb 00:00MapamondSUA: Bill Barr a fost confirmat în funcţia de procuror general

Procurorul general al Statelor Unite desemnat de Donald Trump, Bill Barr, a fost confirmat joi în această funcţie de...120

16 feb 00:00MapamondVenezuela: Reuniune a Grupului de la Lima, pe 25 februarie, la Bogota

Grupul de la Lima se va reuni pe 25 februarie la Bogota pentru a confirma sprijinul acordat opozantului Juan Guaido,...133

16 feb 00:00MapamondTrump va declara "urgenţă naţională" pentru a finanţa zidul de la frontieră

Preşedintele american, Donald Trump, va declara "urgenţa naţională" pentru a obţine finanţarea zidului pe care...127

16 feb 00:00MapamondIranul este mai "destabilizator" decât Coreea de Nord, consideră Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a justificat joi diferenţa de tratament rezervată Iranului şi Coreei de...114

16 feb 00:00MapamondBrexit: Theresa May pierde în Camera Comunelor votul asupra moţiunii ce îi reconfirma mandatul de negociere cu UE

Parlamentul britanic a respins joi seară o moţiune prin care premierul Theresa May a dorit să obţină din partea...134

16 feb 00:00MapamondSUA: Senatul aprobă acordul bugetar pentru a evita un nou "shutdown"

Senatul american a aprobat joi cu o largă majoritate compromisul bugetar negociat pentru a evita un nou blocaj al...140

16 feb 00:00MapamondPrezenţa unor drone a cauzat suspendarea zborurilor pe aeroportul internaţional din Dubai

Avioanele care urmau să decoleze vineri dimineaţă de pe aeroportul internaţional din Dubai au rămas temporar la sol...128

Sănătate
15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...502

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1124

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2340

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, care a murit...2973

5 feb 00:13SănătateNoi centre de zi pentru copiii cu dizabilităţi, în judeţul Constanţa!

Ajutor considerabil pentru părinții și copiii cu dizabilități! Aceștia nu vor mai trebui să vină tocmai în...1467

4 feb 23:42SănătateUn nou aparat modern va fi folosit de pacienții din cel puțin patru județe, prin care și Constanța

Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de...1273

2 feb 05:15SănătateTestare GRATUITĂ pentru CANCERUL DE COL UTERIN, la Constanța

Direcția de Sănătate Publică le anunță pe constănțence că în perioada ianuarie – martie 2019 au...2178

2 feb 12:44SănătateCâștigătorul celebrei TOMBOLE organizate de o clinică din Constanța a fost desemnat!

Vineri după-amiază, la ora 16,00, într-un cadru festiv, la sediul Clinicii CERMED din municipiul Constanța a avut...1973

2 feb 02:31SănătateINSP: 30 de cazuri noi de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână

Un număr de 30 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în opt judeţe şi în Bucureşti, în perioada 28 ianuarie -...718

1 feb 00:00SănătateINCONȘTIENȚI! În plin scandal de EPIDEMIE de gripă au apărut panouri anti-vaccinare în mai multe orașe din țară

Panouri anti-vaccinare au fost amplasate în mai multe localităţi din ţară, miercuri, chiar în ziua în care...938