rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU (partea I)

Mohammad Murad: ‘Subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar; Constanţa arată ca un oraş abandonat’

Mohammad Murad

Mohammad Murad, omul de afaceri care controlează lanţul hotelier Phoenicia din Năvodari, pare uşor amuzat de situaţia în care se află primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Incertitudinea despre care se vorbeşte în anumite cercuri – cum că PSD nu-l va mai sprijini pe Decebal Făgădău ori că Victor Ponta şi l-ar „asuma” deja drept candidat la Primăria Constanţa, din partea Pro România – îi convine de minune lui Mohammad Murad.

Prin urmare, pare tot mai interesat de candidatura la Primăria Constanţa, pe care o descrie drept o datorie faţă de cetăţeni. A primit, s-a folosit de ceea ce i-a oferit Constanţa şi şi-a construit afacerea, iar acum „mă ofer constănţenilor, pentru a mă folosi”. Recunoaşte că are minusuri, vede şi ce i se reproşează, dar este absolut convins că ar fi un manager bun pentru Constanţa şi că ar deschide multe uşi pentru urbe, că ar atrage investitori şi fonduri.

„Mă gândesc să fac o scrisoare de intenţie către constănţeni, să pun şi CV-ul meu, alături de 10 proiecte. Le voi prezenta cetăţenilor, să decidă”, spune Mohammad Murad. Între timp, îşi vede şi de afaceri, dar, foarte interesant, zilele trecute a luat la pas cartierul Poarta 6 (cunoscut acum câţiva ani ca „fief” al lui Radu Mazăre). Concluzia: „E multă mizerie, la propriu. Dar am identificat şi terenuri care, dacă sunt ale municipalităţii, se pot transforma, foarte bine, în parcuri”, a declarat Mohammad Murad.

Reporter: De ce consideraţi că ar fi oportun să candidaţi dumneavoastră la Primăria Constanţa?

Mohammad Murad: Eu cred că experienţa mea în a construi şi a pune nişte idei simple în mediul privat a dat dovadă că se poate face. Dacă ne întoarcem în urmă cu 15 ani, foarte mulţi oameni spuneau că în România nu se poate ca în Turcia (lanţ hotelier cu all inclusive – n.r.).

În proporţie de 90% i-am contrazis şi am dat dovadă că se poate şi în România şi cred că acest proiect micuţ, care se numeşte Phoenicia, ar aduce mare bucurie dacă s-ar extinde şi la nivelul Constanţei, în sensul unui mediu plăcut. Constanţa a rămas mult în urmă. Nu vreau să spun dezastru, dar mult în urmă. Nu vreau să atac un primar, dar Constanţa are deja o lipsă cronică de proiecte.

Mai avem puţin şi închidem sezonul estival. Sunt mii de oameni care rămân fără locuri de muncă. Şi turism nu înseamnă doar hoteluri şi restaurante. Turism înseamnă şi activităţi colaterale; să vă dau un exemplu: laboratoare de cofetărie din oraş. Ele lucrează vara de trei ori mai mult decât iarna. Iarna abiastau în picioare. La fel, spălătoriile, curăţătoriile şi multe altele, cum ar fi magazinele din oraş – vara consumul este foarte mare.

Rep.: Şi dumneavoastră aveţi o soluţie pentru extrasezon?

M.M: Sunt foarte multe soluţii. Eu am propus să nu mai trimit oameni în şomaj. Am vorbit cu Ministerul Finanţelor: nu mai trimit oameni în şomaj, le dau salarii în continuare, dar să nu mai fie impozabile. Aşa, banii nu mai vin de la stat (şomaj – n.r.), banii vin de la mine, ţin oamenii şi le găsesc alte activităţi pe zona de industrie uşoară.

Rep.: Da, dar asta o puteţi face din postura de om de afaceri, nu din postura de primar.

M.M.: Sunt anumite lucruri care depind şi de autorităţile locale. Să vă dau un exemplu: nu există în Constanţa un parc industrial. Ştiţi că dacă vreţi să faceţi o fabrică durează un an de zile să primeşti autorizaţie? Aş aduce toate utilităţile în zona respectivă, a unui asemenea parc, şi aş da oamenilor şansa unui loc de muncă.

Bunăoară, există în Constanţa peste 50 de pictori. Ştiţi ce aş face eu dacă mâine aş fi primar? Aş face un atelier foarte mare de pictură, i-aş angaja pe acei oameni – unii să picteze tablouri, iar alţii să picteze pe mobilă. Valoarea unei mobile pictate e de 5 ori mai mare decât una stricată, nerecondiţionată, aruncată în final la gunoi. Deci, din orice se poate face bani şi dai o mână de ajutor care au nevoie de ea.

Rep.: Deja aţi început să îmi spuneţi din proiectele de candidat. Dar, de ce aveţi afacerea Phoenicia în Năvodari şi nu în Constanţa?

M.M.: Pentru că nu am fost lăsat de fostul primar Mazăre să fac. În 15 ani – şi puteţi verifica – nu am putut lua nici un aviz sau autorizaţie să fac ceva în Mamaia. Din contră, mi-au luat parcările. Aşa că am găsit oportunitatea în Năvodari şi este cel mai de succes proiect de pe litoral.

Rep.: Şi ce înseamnă această afacere a dvs. pentru bugetul local Năvodari?

M.M.: Eu cred că depăşeşte 1 milion de euro. (...)

Rep.: Să revenim la planul dumneavoastră de candidatură. Vă consideraţi principalul contracandidat al lui Decebal Făgădău?

M.M.: Nu. Mă consider omul care are mult mai multe soluţii, care este pregătit şi care are deja nişte proiecte frumoase. Le voi trimite constănţenilor, iar prima pagină va fi – e un proiect mai secret, dar vi-l spun: cererea mea de angajare către constănţeni. Voi scrie foarte clar: subsemnatul, vă rog să-mi aprobaţi cererea de angajare pe post de primar. Dacă va fi aprobată cererea de către constănţeni, eu mulţumesc. Voi anexa la acea cerere şi ce proiecte intenţionez să implementez în Constanţa (...) Vreau ca în doi ani să ajungă Constanţa la nivelul Clujul, la nivelul salariilor de acolo, la 3 mii de ron...

Rep.: Dar nu face primarul salariile...

M.M.: Nu, dar el poate să asigure oportunităţi (...) Dacă privim exemplul altor oraşe, vedem că oraşul Constanţa este în urmă cu proiectele. De ce, spre exemplu, nu am lucra din nou, cum era pe vremuri, în industria mobilei? Aş crea o platformă în care 10 ani de zile nu aş lua nici un impozit pentru cei care produc mobilă. Aş face presiuni la stat, ca cei care exportă să aibă facilităţi.

De ce să importăm din Spania, Italia, mobilă, când noi avem mână de lucru pregătită, avem energie pe care o exportăm? Ce ne trebuie? Să punem o hală şi să dăm omului posibilitatea de a găsi o afacere. Şi confecţiile ar fi varianta. Şi multe, multe alte proiecte. Constanţa este un oraş viu 6 luni de zile. Portul – sunt oameni care spun că nu-i al nostru, că este statul.

Da, dar anexele sunt ale noastre. Dacă ajung oameni de trei ori mai mulţi în port, turişti, vor fi restaurantele, hotelurile, magazinele şi aşa mai departe mai bine din punct de vedere financiar. (...) De ce nu avem un centru vechi care să fie vizitat de mai mulţi turişti? De ce? Pentru că au luat clădirile – Mazăre SRL, şi acum nu se mai face nimic cu ele (...)

Rep.: Vi se pare că arată chir aşa de urât oraşul Constanţa?

M.M.: Eu nu spun că arată chiar aşa urât oraşul, dar arată ca un oraş abandonat. Am fost prin oraş mult în ultima vreme şi îmi aduce aminte de... locuri din Beirut din timpul războiului, când nu era nimeni „stăpân” acolo şi nimic nu se întâmpla, fiecare se gospodărea singur. Am văzut foarte multă mizerie, gazon uscat sau iarbă care are un metru în unele locuri, faţade şi trotuare sparte. Anumite zone centrale par OK, dar tot ce este colateral – nu. Asta înseamnă că se fac lucrări numai pentru imagine. Eu aş pleca invers: aş pleca de la periferie ca să ajung în centru.

Rep.: În condiţiile în care aţi constatat aceste lucruri, dumneavoastră ce credeţi: mai câştigă Decebal Făgădău încă un mandat?

M.M.: Părerea mea este că el are un scop, şi anume să mai câştige un mandat, iar eu am ca scop să facem Constanţa un oraş mai frumos. (...)

De precizat că, pe parcursul interviului mult mai amplu, Mohammad Murad a mărturisit că se gândeşte să candideze din postura de independent.

Va urma.

Alexandra CUCU

miercuri, 5 septembrie 201811694
Comentarii

00Dan(7 sep 20:56)
Fix tu lipseai gunoi imputit, care te ai impus in fata primarului din Mangalia sa ia 5000 lei taxa de promovare cica la o taraba de 1m patrat, DA 1m patrat, chipurile ca nu ti mai mananca tie lumea din hotel si sa scapi de mici comercianti, ca daca nu esti nevoit sa inchizi hotelu si raducu baiat cuminte a acceptat
00Yussuf(7 sep 07:52)
Este o scarba devom.Tovarasul lui Mazare
01nedea(6 sep 11:28)
a folosit o pe nedea,apoi i a dat cu flit....minciuni ordinare...si in plus, ce cunosti tu despre pictori, picturi si art? un cacat
03Bine(6 sep 11:23)
Bine ar fi sa nu mai candideze nici o lepra. Ca Murat asta, ca Chitac si alte marionete. Ne trebuie un independent neaaparat Constantean care stie ce trebuie in orasul asta, fara sa fie pus de vreun partid politic. Ne trebuie unul onest, adevarat, cu coaie dezvoltate sa rupa pisica asta din administratie si sa-i puna la munca pentru oras
34Adevarul este ca asa e(5 sep 22:10)
Decat prostul de viceprimar corupt Babu in , care isi trage spagile prin frati su pentru el si pentru Fagadau, mai bine asta, macar e om de afaceri. Babuinul si Fagalau sunt 2 infractori spagari. Sa verificati firmele in care e frasu lui Babu cu cine au contracte.... se intelege de ce... si cum vine el direct si cere sa se cumpere de la el ca altfel nu da Vanturache seful de la urbanism actele care trebuie
67Xman(5 sep 21:01)
Daca tot a primit si s-a folosit de ce ia oferit Constanta de ce ansamblul hotelier l-a facut pe raza localitatii Navodari? Mai prietene,tu chiar crezi ca ne prostesti pe toti? Adevarul ca tu lipseai langa un presedinte german!
103Bravo bravo(5 sep 20:52)
Mult succes Mohamad Murad. Este un om care da salarii la mii de familii prin afacerile pe care le-a dezvoltat. FIX OPUSUL LEPRELOR IMPUTITE CARE VA IAU ZILNIC BANII PRIN TAXE ABERANTE SI LASA UN ORAS PLIN DE GROPI GURI DE CANAL SI IN CARE PROIECTELE STAGNEAZA DIN CAUZA BIROCRATIEI
18Pe bestgorepunctcom(5 sep 20:43)
... sa apari. Coranu ma-tii de johadist nenorocit. Sa muriti cu toti, zdrente arabe, asa cum ucideti voi suflete nevinovate si postati pe bestgorepunctcom tot asa sa muriti si voi javre arabe!! Moarte arabilor, machidonilor si tiganilor!!!
18Ce jenant(5 sep 20:26)
Minciuni aruncate la fraieri
07Lol(5 sep 20:06)
Mai taie....
19Platitor de taxe(5 sep 19:42)
Mai scuteste-ne si tu.Esti si tu un hot.Vrei sa pastrezi ce ai si sa pui mana pe cat mai mult.Asta-i scopul tau.Nu mai poti tu de noi.
73roman(5 sep 19:26)
Il propun pe Klaus Werner Iohannis ca primar al orasului Constanta dar din pacate este putin infractor, hot de case si va trebui sa plateasca si el conform codului penal roamn, deci va avea treaba si nu va putea conduce urbea.
39Babu(5 sep 19:16)
Fagadau este cel mai bun, la nimic!
25stamule(5 sep 18:24)
sa vina wmil boc, pregatit cu 14 clase peate toata hotimea din primaria lu mazare si makedau. Boc da , Stie, Poate si Vrea ! Omul are oua de otel o sa aduca si UnSea plus DNA sa termine cu hotimea din primarie.
19costangeles(5 sep 18:20)
fix ce lipsea, asta ca primar
111Sictir.(5 sep 18:08)
Sictir rahat cu apa rece.
38Elena(5 sep 17:53)
Contrar multor opinii xenofobe exprimate mai jos, din punctul meu de vedere nu ma deranjeaza etnia sau nationalitatea subiectului. Ma deranjeaza insa lipsa competentelor si lipsa unei discutii pe puncte specifice locuri de munca cu valoare adaugata mare, reglementarea parcarilor, amenajarea de spatii verzi si rampe de reciclare etc. Solutiile pentru rezolvarea multor probleme in Constanta sunt de natura economica, e bine sa ne dorim locuri de munca dar si pentru oameni educati, profesori, ingineri, arhitecti, ITisti. Nu poti concura pe piata confectiilor si mobilei cu firme din China.
516alupigus(5 sep 15:06)
SCUTESTENE DRAGA MURAT.APROPOS NU ITI PUTE GURA DE ATIIITA SI ATIIITA RAHAT?
418....(5 sep 14:51)
Cerere respinsa
1815andrei(5 sep 14:28)
decat fatalau...mai bn arabul asta
526Cetatean(5 sep 14:26)
Se rasucesc in mormant Mircea cel Batran,Mihai Viteazu, conducatori care au luptat cu musulmanii pentru Dobrogea care era pasalac turcesc. Ce facem acum ne dam pe mana musulmanilor? Oare nu se gaseste nici un Tepes Voda sa se ridice dintre noi!
55Troscotel(5 sep 14:20)
Radeti voi rieti dar are avizul marii loje nationale, are. are recomandare de la macro, merkel comisia mue are. Pai si atunci doar putin poate sa se opuna cu hacherii lui.
322klaus(5 sep 14:12)
Sa aducem un primar , din Oradea , Cluj , Arad sau Timisoara...poate asa mai renaste Comuna Constanta....vai de capu nostru...
326Cineva care stie...(5 sep 12:18)
Domnule Murad daca tot vreti sa faceti atatea, de ce ati mobilat si utilat hotelurile cu accesorii si nu numai din China? De ce angajatii nu se regasesc la ITM dupa o lunga perioada de munca? De ce sa va votam? Toate proiectele de care vorbiti..suna bina..dar in curand nu se va mai numi orasul Constanta ci orasul Phoenicia. Serios?? V-as vota doar daca nu veti privatiza in nume propriu nici o afacere.
2014Ady(5 sep 11:33)
Hutuca , primarul Constantei ... aceasta este solutia !
49CONSTANTA(5 sep 11:09)
CAUTA PRIMAR!MERITA SA IABA UN PRIMAR SI NU TREI CATELUSI CARE SE JOACA IN PRIMARIE!
206coco(5 sep 11:03)
...o persoana cu bun simt ,cu simtul raspunderii.Am avut primari dansatori si urbea arata ca o latrina. Cu siguranta o noua abordare va insemna un castig pentru oras si vom intra si noi in randul lumii...
1513Anonimus(5 sep 11:01)
Domnule Murad aveti tot sprijinul meu dar cu o floare nu se face primavara, asa spune la noi o vorba. Din nefericire in C-ta traiesc mult prea multi dusi cu capul, puturosi, hoti, parsivi, aroganti, intr-un cuvant prosti dar hoti! Va fi greu daca nu imposibil sa-i convingeti sa-si schimbe mentalitatile.
624all-seeing eye(5 sep 11:01)
Pe Murad il imping stapanii lui rusi sa candideze? Vor sa ia prin el stapanirea Constantei si a Portului de la americani? Cred ca in curand CIA si FBI vor lua la puricat afacerile spionului rus...
928Burebista(5 sep 10:37)
Romania este a romanilor si nu a turcilor sau oricare alt musulman parasutat in Dobrogea. Il recomand cu caldura lui Vlad Tepes.
825Constanta(5 sep 10:19)
Fara PRIMAR!FAGADAU DEPASIT CU MULT DE SITUATIE!
831Rigips(5 sep 10:12)
Phoenicia e o butaforie jegoasa de doi bani a unui nespalat care se pisha in fiecare zi pe legea din rromania...
423Gelu(5 sep 10:04)
Primele blocuri Mamaia nord marca Murad-dezastru
837Tunde-ti chica mai intai !(5 sep 09:52)
Mai machiatule , insinte sa te dai cu rimel pe la ochi , invata corect limba romana si tunde-te in pula noastra ca sa fi mai prezentabil , parca esti un derbedeu din Beirut ! Sincer , voi arabii capatani de oaie , care ati vanit dupa 1989 pe plaiurile mioritice cu 100 de $ si ati facut pula mare cu pateul cu chimicale Mandy , nu ne inspirati incredere ! S I C T I R !!!!
247mari(5 sep 09:45)
Bravo ptr ce-a facut pina acum --sint sigura ca nu-i place mizeria si balamucul di orasul asta --oricm nu se compara cu de-alde mazare venit din bucuresti si furat tot
539Zent(5 sep 09:42)
Va imaginati ca subspecia armaneasca va vota un asemenea om ca primar?
2619robert(5 sep 09:18)
L am, urmarit pe dl Murat la Tv si cred ca e un tip foarte inteligent Are multe idei bune Poate merita incercat si cu un strain De multe ori ei sunt mai romani Cu toata rautatea unora invidia si sovinismul celor care mai sustin interesati anumite forte uite ca Arafat a facut lucruri bune si merita toata lauda . Poate constantenii merita mai mult mai bine mai frumos
532Www(5 sep 09:16)
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie ne costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
025Cetatean(5 sep 09:03)
Din ciclul contracandidati pt primarie. Alt iepuras pt cursa fotoliului de primar precum celebrii contracandidati din alegerile anterioare: Manea, Chiru, Hasoti etc.
931adevarul(5 sep 08:35)
Constanta arata rau pt.ca orientali ca si acest Murat au inpus un anumit stil levantin. Noi avem nevoie de europeni cu civilizatie mai ridicata dar apropiata noua.Acesta o sa umple primaria de arabi ca el si o sa fie ca in desert.Minte de ingheata apele.
430mda(5 sep 08:33)
nu l halesc , dar cam are dreptate mare , constanta arata ca ultima balega de oras, in frunte cu cel mai mare mancator de balega fagadau si mazare , care au facut constanta dintr-un oras port frumos , in ultimul oras din romania , jegos imputit , plin de pesti camatari tigani etc care se cred zeii pamantului blocand traficul , pt petreceri , trecand pe rosu , trafic de droguri in amiaza mare etc ...vai de steaua nostra suntem .
105Pt Mario(5 sep 08:32)
Propune tu un candidat pt orasul acesta mizerabil
288aider metin(5 sep 08:24)
Sirianu este ce-a mai buna obtiune ca primar
324De sa ne fie bine ?(5 sep 08:23)
Sunt sigur ca in continuare constanteni vor alege prost . Asa le este lor mai bine . Uitativa cati bruneti sunt prin constanta . Credeti ca vor alege altceva decat unu ca futegadau ? Eu cred ca nu . Futegadau lea dat locuinte , alimanete , bani si tot felu de facilitati . Va spun eu ca intretinuti social vor iesi la vot in numar mare si toti cei care se plang vor sta acasa sa poata in uratori patru ani sa se planga de proasta administare a orasului .
269Dobrogean(5 sep 08:09)
SUCCES,dle Murad.!
627Borat(5 sep 07:54)
Are dreptate cu Fagadau am pierdut foarte mult asta nu are ce sa mai cuate in primarie.Stie doar sa construiasca blocuri in spatiile verzi si sa distruga parcari. In sudul orasului nu investeste nimic dar platim taxe la fel
639Constantean(5 sep 07:47)
Constanta a plecat pe un drum gresit acum 18 ani. Toate nenorocirile petrecute in aceasta perioada au facut din orasul nostru un focar de infectie si nesimtire. Macelarirea urbei pomenile electorale interesele mascariciului fugit incompetenta si prostia celor care au stat in jurul lui Mazare si acum profita din plin de pe urma lui Fagadau au adus Constanta in starea pe care o vedem si o simtim cu totii. Cine mai poate salva acest oras?... Murad?... Chitac?... Fagadau?... Nesimtirea multor constanteni este cosecinta a ceea ce traim astazi. Puiul uleiu orezul si cardasia opozitie au distrus Cta
339Calu(5 sep 07:37)
Am avut ocazia sa-l cunosc pe acest individ...un tip rapace si fara scrupule. Ideile lui sunt "amuzante": mobila, pictori! Si cu asta a rezolvat problema fortei de munca in Constanta. Macar stie cati pictori sunt in Constanta ? De ce nu faci o cerere pentru primaria din Latakia sau Hama? Pentru ca nu te-ar baga nimeni in seama!
442mario(5 sep 07:27)
toti tiganii arabi care au venit cu chilotii rupti se vor primari, sa se faca la el in siria ca e loc...
2520buru(5 sep 07:00)
si un caine de pe strada ar fi un primar mai bun ca fagadau ,,, asa ca de ce nu murat ???..
mai mult...Replica
21 sep 00:00ReplicaUn şef de autobază din Zalău, pus administrator la Canalele Navigabile

Șefii Ministerului Transporturilor dau încă o dată dovada profesionalismului lor desăvârșit, neîntinat de...1173

21 sep 00:16ReplicaÎN ZONA UNDE S-A PETRECUT CRIMA ÎNTRE CIOBANI SE TRĂIEŞTE CA-N VESTUL SĂLBATIC!1056
21 sep 00:00ReplicaInconştienţa şoferilor la trecerea de cale ferată: ‘După nici un minut a trecut şi trenul!’617
21 sep 00:00ReplicaAMENINŢATĂ, 'în glumă', la Năvodari: ‘Vezi cuţitele astea? Te omor şi pe tine şi mă sinucid’

A apelat la instanță pentru a-și recâștiga liniștea, însă a decis să-l ierte pe cel care i-ar fi tulburat-o, pe...2061

21 sep 00:13ReplicaMarica preia SSC Farul şi îl readuce antrenor pe Grigoraş3002
21 sep 00:00ReplicaCET, o nouă acţiune în instanţă împotriva RADET Constanţa pentru un debit în valoare de 4 milioane de lei281
21 sep 00:00ReplicaSCANDAL MONSTRU în zona gării: doi liceeni de la Navrom, bătuţi crunt! S-a lăsat şi cu LOVITURI DE CUŢIT!

Scandal monstru în zona gării din municipiul Constanța! 10 tineri s-au luat la bătaie în urma unui conflict verbal,...645

21 sep 00:00ReplicaGospodinele pregătesc ZACUSCA în zonele de picnic ale Constanţei. Ce facem, însă, cu mizeria lăsată în urmă?449
21 sep 00:00ReplicaTânăra care FURA de la locul de muncă încă din prima zi, ARESTATĂ la domiciliu309
21 sep 00:08ReplicaConsilierul de probaţiune a sesizat instanţa, în cazul lui Pripişi. Vezi motivul!

Ionuţ Pripiş, fostul director al Direcţiei Corp Control Primărie Constanţa (actuala Poliţie Locală), condamnat de...577

21 sep 00:00ReplicaPercheziţii domiciliare la membrii clanului Butoane!429
21 sep 00:36ReplicaPSD Constanţa a decis: este alături de Dragnea3173
Vremea
21°14° - 22.6° vineri, 21 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 90%
Vânt: 4.32 m/s din NE
Presiune: 1030.73 milibari

Loto
6/4972533353942
5/4063032363821
joker61224313418
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportSimona Halep: "Am făcut alături de alte fete, mi-a plăcut la nebunie. Cu siguranță o voi mai face"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) debutează săptămâna viitoare în turneul WTA de la Wuhan, primul la care participă...212

21 sep 00:00SportMarica preia SSC Farul Constanța. Grigoraş, alungat de la club în vară, a fost readus ca antrenor

În plin sezon, SSC Farul - echipă nou-promovată în Liga 2 - se reformează din temelii: îşi schimbă patronul,...206

21 sep 00:00SportIrina Begu, în sferturile de la Seul, după o victorie fantastică în fața polonezei Agnieszka Radwanska

Irina Begu (28 de ani, 55 WTA) a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska (29 de ani, 60 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a...146

21 sep 00:00SportSurpriză mare la Campionatele Europene: Eliza Samara a fost eliminată!

Eliza Samara, 29 de ani, campioană europeană la simplu în 2015, a fost eliminată de Margarita Pesoțka, din Ucraina,...141

Local
21 sep 00:36LocalTrafic îngreunat de la Constanţa spre Valu: accident rutier!

Trafic rutier îngreunat pe DN3, de la Constanţa spre Valu lui Traian! Un accident rutier a avut loc în zona firmei de...2845

21 sep 00:56LocalAtenţie, constănţeni! Staţia RATC de la Poarta 2, mutată temporar!

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, din cauza lucrărilor de înlocuire a...1102

21 sep 00:54LocalLucrările de reabilitare de pe Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți avansează!

Lucrările de reabilitare de pe Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de...321

21 sep 00:53LocalMai mulți șoferi din Constanța s-au ales cu dosare penale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...770

21 sep 00:36LocalNuntaşi AMENDAŢI pentru că au făcut CIRC în stradă!

Politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în...1953

21 sep 00:53LocalPoliția Locala Hârșova are număr de WhatsApp!

...264

21 sep 00:52Local„Memoria satului dobrogean”, simpozion organizat de Muzeul de Artă Populară Constanța la Vișina

Muzeul de Artă Populară Constanța marchează Centenarul Marii Uniri printr-o serie de manifestări culturale menite...261

21 sep 00:46LocalUniversitatea „Andrei Șaguna” realizează o „Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic”

Miercuri, 19 septembrie a.c., la Universitatea ”Andrei Șaguna” a avut loc conferința de lansare a proiectului...286

21 sep 00:34LocalS-AU UMFLAT MUȘCHII PE DOI ȘOFERI, DUPĂ CE AU FĂCUT ACCIDENT! BĂTAIE și AMENINȚĂRI cu PISTOLUL

Doi șoferi s-au luat la harță, în dimineața de joi, 20 septembrie, după ce au fost implicați într-un accident...5803

21 sep 00:32LocalUn tânăr din Cernavodă, CĂUTAT în Grecia: A SECHESTRAT și VIOLAT o tânără

Un tânăr din Cernavodă, Marius Marin, era dat în urmărire internațională întrucât sechestrase o tânără, pe...2767

Politică
21 sep 01:01PoliticăSONDAJ - Se anunţă o victorie zdrobitoare a taberei 'DA' la referendum

Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018, va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 din...368

21 sep 01:01PoliticăDragnea îşi mai asigură un vot în CEx: Organizaţia de Pensionari susţine conducerea PSD

Organizaţia de Pensionari a PSD, structură cu drept de vot în CEx, îşi exprimă susţinerea faţă de Liviu...319

21 sep 01:00PoliticăVezi ce proiecte a adoptat Guvernul

Guvernul României s-a întrunit joi, 20 septembrie, în şedinţă! Au fost adoptate mai multe proiecte de acte...435

21 sep 00:55PoliticăA fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O...1404

21 sep 00:57PoliticăIon Popa, despre posibila candidatură a lui Tăriceanu, la prezidenţiale: toți îi vor susține candidatura, în frunte cu Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu își dorește cu ardoare să candideze la alegerile prezidenţiale, susținut fiind, atât de...299

21 sep 00:57PoliticăOrban, DEZLĂNȚUIT: Propunerea cu Dăncilă președinte PSD, ridicolă. N-ar trebui să fie nici secretara premierului

Președintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat, joi, drept ridicolă propunerea contestatarilor lui Liviu Dragnea de a o...267

21 sep 00:13PoliticăPrimar din judeţul Constanţa: 'Să nu plece Dragnea; statul paralel există'

Social-democraţii constănţeni se reunesc, azi, în şedinţă, pentru a stabili mesajul pe care îl vor transmite în...1999

21 sep 00:51PoliticăAEP recrutează experți electorali și operatori de calculator pentru secțiile de votare

Autoritatea Electorală Permanentă recrutează experți electorali și operatori de calculator pentru secțiile de...325

21 sep 00:49PoliticăTransportatorii amenință cu PROTESTE și cer demisia ministrului Transporturilor

Patronatele, sindicatele și federațille din transportul rutier și activitățile conexe își exprimă public...216

21 sep 00:47PoliticăPSD Arad îl susține pe Liviu Dragnea: 'Suntem aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise de instituții de forță cunoscute'

PSD Arad anunță că îl susține pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, făcând referire la rezultatele...235

Monden
21 sep 00:00MondenEd Sheeran, pentru prima dată în România. Artistul va susține un concert pe Arena Națională din București

Concertul de la București face parte dintr-un turneu în care Ed Sheeran va bifa mai multe orașe din Europa: Lyon,...108

21 sep 00:00MondenElena Udrea a născut în toiul nopții, fără medic. „Asistentele erau speriate”

Fostul ministru a născut, astăzi, în Costa Rica, o fetiță perfect sănătoasă. Elena Udrea a născut fără medic,...216

21 sep 00:00MondenProgramul oficial al cununiei religioase a fostului principe Nicolae cu Alina Binder

A fost făcut public programul oficial al cununiei religioase dintre fostul principe Nicolae al României și aleasa...116

21 sep 00:00MondenVictor Rebengiuc, rol neașteptat în “Triplusec”, la Pro tv

În această seară, de la 21:30, lucrurile se complică pentru cei șase foști colegi de clasă din serialul...109

21 sep 00:00MondenKourtney Kardashian ar avea o relație cu un tânăr mai mic decât ea cu 19 ani! Cine este și cum arată bărbatul

Kourtney Kardashian (39 de ani) a fost văzută recent distrându-se în compania lui Luka Sabbat, în vârstă de 20 de...126

21 sep 00:00MondenActorul Ashton Kutcher a lovit cu maşina un tânăr

Actorul american Ashton Kutcher a lovit cu maşina un tânăr în vârstă de 19 ani aflat pe un scuter, dar victima a...101

21 sep 00:00MondenBBC a deschis perioada de înscriere a cântecelor pentru concursul Eurovision 2019

Căutarea cântecului care să reprezinte Marea Britanie la viitoarea ediţie a Eurovision a început, organismul...89

21 sep 00:00MondenTrupa KISS anunţă un turneu de adio

Trupa rock KISS a anunţat că plănuieşte un şir de concerte de adio intitulate generic "The End of the Road World...87

21 sep 00:00MondenPeste douăzeci de filme aspiră să reprezinte Italia anul viitor la Oscar

În total 21 de filme italiene, printre care 'Dogman', câştigătoare a premiului pentru cel mai bun actor la ediţia...88

21 sep 00:00MondenLana del Rey dezvăluie titlul viitorului său album, 'Norman Fucking Rockwell'

Lana del Rey a anunţat titlul viitorului său album de studio, 'Norman Fucking Rockwell', în aceeaşi zi în care...89

Mapamond
21 sep 00:00MapamondTheresa May: În lipsa unui acord acceptabil, ne vom pregăti pentru un Brexit fără niciun acord

Premierul britanic Theresa May a declarat joi că dacă în final nu va reuşi să obţină un acord acceptabil pentru...98

21 sep 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, riscă o nouă suspendare, a patra la număr

Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat joi că va cere Curţii Constituţionale suspendarea temporară a...100

21 sep 00:00MapamondRusia se gândeşte să se retragă din Consiliul Europei

Rusia reflectează la modul serios să se retragă din Consiliul Europei, a declarat joi Valentina Matvienko,...98

21 sep 00:00MapamondKim Jong Un doreşte un al doilea summit cu Donald Trump în viitorul apropiat, afirmă preşedintele sud-coreeanâ

Liderul nord-coreean Kim Jong Un speră că un nou summit cu preşedintele american Donald Trump va avea loc în...97

21 sep 00:00MapamondPremierul luxemburghez, despre migraţie: Să ne concentrăm asupra oamenilor, nu asupra banilor

Discuţiile din Uniunea Europeană cu privire la soluţiile financiare pentru problema migraţiei trebuie să se...91

21 sep 00:00MapamondCEDO a condamnat Polonia pentru exhumarea unor victime ale catastrofei aviatice de la Smolensk

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru exhumarea unor victime ale catastrofei...99

21 sep 00:00MapamondPremierul nipon Shinzo Abe, reales în fruntea partidului său

Premierul nipon Shinzo Abe a fost reales joi, cu o diferenţă mare de voturi, în fruntea partidului său, ceea ce-i...90

21 sep 00:00MapamondAproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor fi din rândul minorităţilor etnice, în 2030

Aproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor proveni din rândurile minorităţilor etnice, la finalul...97

21 sep 00:00MapamondCoreea de Nord: Washingtonul, gata să reia 'imediat' negocierile

Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la...91

21 sep 00:00MapamondAvion rus doborât: O delegaţie israeliană va sosi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale

O delegaţie israeliană se va deplasa joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al...106

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...522

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...642

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1393

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...1970

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...566

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...795

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....637

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...787

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...598

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...629