REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

MORT de BEAT a căzut din MAȘINĂ, în APĂ

MORT de BEAT a căzut din MAȘINĂ, în APĂ

Replica API 26 martie 2021 | 14:01 2584

Romică B. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel, după ce a consumat băuturi alcoolice, acesta s-a urcat la volan pentru a se întâlni cu un cunoscut, iar pe drumul de întoarcere a pierdut controlul volanului și a intrat într-un pod, avariind autoturismul. În momentul în care a coborât din acesta, din cauza stării de ebrietate în care se afla, inculpatul a căzut în apă.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit anchetei, după terminarea programului de lucru, Romică B. s-a deplasat la domiciliul său unde, în intervalul 18:30 - 21:30, a consumat mai multe băuturi alcoolice (bere și țuică de cazan, conform propriilor declarații). Cu toate acestea, în jurul orei 22:00, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală marca Dacia, pe care l-a condus pe drumurile publice până în localitatea Baia, județul Tulcea, unde urma să se întâlnească cu un cunoscut. Pe drumul de întoarcere, în timp ce se deplasa pe DC 65, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un pod, avariind autoturismul. În momentul în care a coborât din acesta, din cauza stării de ebrietate în care se afla, inculpatul a căzut în apă. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, s-a dovedit că acesta avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Ce a spus instanţa

Instanța a ținut cont de criteriile generale de individualizare a pedepsei respectiv : împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și social. Din cuprinsul certificatului de cazier judiciar, instanța a reținut că inculpatul se află la primul conflict cu legea penală. Instanța apreciază că susținerile apărătorului inculpatului nu pot fi primite, inexistența unei condamnări anterioare nu poate fi o circumstanță , ci doar o stare de normalitate, la fel ca și conduita în societate. Instanța a decis condamnarea lui Romică B. la pedeapsa de 200 zile-amendă în cuantum de 6000 lei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Instanta da amenzi, cand ar trebui sa-i bage la inchisoare. Amenda n-o s-o plateasca si data viitoare accidentul se va solda cu vreun mort, ca astia se urca la volan si fara carnet.
0
0
Bine ortodox ai dat mesaj klumea!
0
0
a baut pentru prima data sa vada fundul la sticla
0
0
TL cei mai prosti soferi
3
0
si lasati l cu tuica , vinul si bericica permanent!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272