REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Moscova anunță că Putin ar fi dispus să se întâlnească cu Biden la summitul G20

Moscova anunță că Putin ar fi dispus să se întâlnească cu Biden la summitul G20

Victor ROTARU 12 octombrie 2022 | 00:00 816

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul pe marginea războiul din Ucraina, dar nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere. El a adăugat că liderul rus Vladimir Putin ar lua în calcul o întâlnire cu președintele american Joe Biden, la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20).

Într-un interviu la televiziunea de stat, Lavrov a declarat că oficialii, inclusiv purtătorul de cuvânt al securității naționale de la Casa Albă, John Kirby, au spus că Statele Unite sunt deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat. „Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. „Nu am primit nicio ofertă serioasă de a lua legătura”.

El a mai spus că Rusia nu va respinge o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la o viitoare reuniune a G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una. „Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a spus Lavrov.

Comentând posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuții între Rusia și Occident, Lavrov a spus că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă acest lucru va duce la rezultate.

El a spus că președintele turc Recep Tayyip Erdogan va avea ocazia să-i facă propuneri președintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vizitează Kazahstanul în această săptămână, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand il mwiesc pe asasinul putin ucrainienii din toate pozitiile. Si li s-au terminat si rachetele. Si soldatii betivi.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272