REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Moşteanu, candidat la Primăria Piteşti: Oraşul are nevoie de un parc industrial şi de un centru expoziţional modern

Moşteanu, candidat la Primăria Piteşti: Oraşul are nevoie de un parc industrial şi de un centru expoziţional modern

Victor ROTARU 23 aprilie 2024 | 00:00 143

Ionuţ Moşteanu, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti, a subliniat duminică importanţa unui parc industrial şi a unui centru expoziţional modern, reproşându-i actualului primar că "se joacă de-a patronul de club pe banii comunităţii".

Mosteanu, candidat la Primaria Pitesti: Orasul are nevoie de un parc industrial si de un centru expozitional modernIonuţ Moşteanu

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat candidaţii la Primăria Municipiului Piteşti şi la Consiliul Judeţean Argeş, pentru alegerile locale din 9 iunie. La eveniment au fost prezenţi liderii Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac, precum şi candidaţii la europarlamentare Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Violeta Alexandru.

"Este inadmisibil ca un primar să se joace de-a patronul de club pe banii comunităţii. Sunt aici şi am energie să fac ce au spus în cei 34 de ani că vor face PSD-iştii şi nu au făcut. Oraşul nostru are nevoie de un parc industrial. Sunt 43 de hectare la CET Sud nefolosite de 30 de ani. Oraşul nostru are nevoie de un centru expoziţional modern şi de congrese. Sunt patru hectare la CET Găvana nefolosite, care zac abandonate. Acolo trebuie un parteneriat public privat", a spus Moşteanu.

El a menţionat că în calitate de parlamentar a făcut "lucruri bune pentru Piteşti" şi a reprezentat cu cinste argeşenii, opunându-se cât a putut "nemerniciilor". Moşteanu a mai precizat că a vorbit de două ori mai mult de la tribuna Parlamentului faţă de toţi deputaţii PSD şi PNL de Argeş la un loc.

"Judeţul ăsta nu este roşu. Este un judeţ de oameni curajoşi, muncitori, care s-au dat la o parte şi au lăsat politica pe mâna PSD. Şi-au văzut de treaba lor, şi-au văzut de firme, şi-au văzut de job-uri şi au lăsat ca să se ocupe alţii de politică. Dar nu au făcut nimic. Au acaparat judeţul acesta ca o caracatiţă. (...) PNL-ul este doar o fentă, este doar un PSD pe galben. Au arătat că PNL de acum nu e cu nimic diferit de PSD, doar sigla. Au aceleaşi apucături, dacă nu şi mai rele", a spus el.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a rememorat momentul când, în urmă cu patru ani, a declarat că ia în calcul o candidatură la primărie, în contextul unei campanii pentru prevenirea abandonului şcolar. Lasconi a mai spus, râzând, că este "colega preferată" a lui Cătălin Drulă.

"Am spus că am o căsuţă la Câmpulung, că nu am apă, nu e asfalt, e un drum de pământ şi că, dacă mă enervez, o să candidez la primărie. Aşa am zis, mi-a scăpat cumva... cum mi-au scăpat multe. Am uitat să vă spun că sunt colega preferată a lui Cătălin Drulă... Revenind, a doua zi mă sună Ionuţ Moşteanu, pe care l-am văzut când am fost în Piaţa Victoriei. M-a sunat, ca să candidez din partea USR. (...) Nu numai că vă voi ajuta acum, în rămăşiţa asta de precampanie şi în campania electorală, dar vă voi ajuta atunci când veţi ajunge în funcţii să puteţi să faceţi performanţă, să aduceţi fonduri europene şi să vă schimbaţi comuna, oraşul", le-a spus ea celor prezenţi.

Emanuel Soare (Forţa Dreptei), candidatul Dreptei Unite la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, a criticat autorităţile care s-au aflat la conducerea comunităţii în ultimii ani.

"De prea mult timp am asistat la promisiuni nerealizate, la investiţii risipite şi decizii politice care au slăbit şi dezorientat comunitatea noastră, în loc să o întărească. Este timpul să punem capăt acestei perioade de stagnare şi regres. (...) Mă angajez ferm astăzi faţă de cetăţeni cu promisiunea de a fi un lider dedicat, care îi va reprezenta cu demnitate şi cinste; să pun în practică o administraţie eficientă, transparentă, în care nevoile şi interesele cetăţenilor vor sta înaintea oricărui interes de partid", a spus el.

Emanuel Soare (Forţa Dreptei) este cadru didactic universitar la Universitatea Politehnica Bucureşti, Centrul Universitar Piteşti, de peste 20 de ani, cu specializare universitară în domeniul Ştiinţelor educaţiei. A fost prodecan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, prorector pentru Relaţii internaţionale şi director al Centrului de management al proiectelor din cadrul Universităţii din Piteşti. De asemenea, a fost prefect al Judeţului Argeş în perioada pandemiei.

Ionuţ Moşteanu este deputat de Argeş, la al doilea mandat, şi lider al grupului USR în Camera Deputaţilor. În 2016, a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în Guvernul tehnocrat, responsabilitatea sa principală fiind rezolvarea problemelor de management din companiile aflate în subordine, printre care Tarom, ROMATSA, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa. Înainte de a intra în politică, a lucrat peste 20 de ani în mediul privat, informează USR, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272