REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Moștenitoarele fostului primar de la Ion Corvin, la un pas să rămână fără casă!

Moștenitoarele fostului primar de la Ion Corvin, la un pas să rămână fără casă!

Replica API 5 noiembrie 2018 | 01:20 916

Primăria vrea să le xecute pentru un prejudiciu de 250.000 lei

Primăria vrea să le xecute pentru un prejudiciu de 250.000 lei

Primăria Ion Corvin, prejudiciată de fostul primar, defunctul Dumitru Nedea, cu 250.000 lei! Problema este că, legal, nu are pe cine trage la răspundere! Încă de la începutul anului 2014, primarul de atunci, Dumitru Nedea, nu și-a mai putut exercita atribuțiile, din cauza unei boli grave. Aproape doi ani mai târziu, mai exact pe 23 decembrie 2015, Dumitru Nedea pierdea lupta cu moartea. După un an de la venirea la primărie a Marcelei Rădulescu, Curtea de Conturi i-a făcut o vizită, care, în urma controlului, a constat un prejudiciu de peste 250.000 lei, survenit în urma unor contracte încheiate de Nedea, în 2012. Auditorii au obligat primăria să recupereze sumele de bani, însă, cum ”vinovatul” nu poate plăti, atunci și-a îndreptat atenția către moștenitoarele acestuia, soția și cele două fiice. Astfel, cele trei au fost acționate în instanță în vederea recuperării sumei menționate mai sus.

Dumitru Nedea a încheiat, în anii 2012-2013, mai multe contracte cu terțe societăți, în folosul comunității. În urma controlului financiar efectuat de Curtea de Conturi Constanta, s-a constatat că încheierea acestor contracte nu a fost oportună și au cauzat comunei un prejudiciu total de 253 660 lei. Inspectorii au impus comunei recuperarea prejudiciului de la persoanele vinovate. Ținând cont că societățile ce figurează în cele patru contracte, în calitate de prestator lucrări, au fost dizolvate, iar semnatarul contractelor, Dumitru Nedea, a murit, Primăria Ion Corvin a considerat că cineva trebuie să plătească! Așa că, a găsit raspunzători de cauzarea prejudiciului pe moștenitorii defunctului, respectiv soția și fiicele. Astfel, s-a încercat obținerea unui titlu executoriu și implicit executarea silită împotriva acestora, în limita prejudiciului. În instanță, familia Nedea a invocat excepția lipsei calității procesual pasive, motivat de faptul că acțiunea este indreptată împotriva unor persoane fără calitate în acest proces. Evident, soția și fiicele au arătat faptul că nu cunoașteau activitatea primarului, a soțului, respectiv a tatălui, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, dar, prin faptul că acesta a fost semnatarul contractelor menționate mai sus, nu înseamnă că și-a încălcat atribuțiile, întrucât deciziile au fost luate în Consiliul Local. Mai mult, moștenitoarele au susținut în instanță că, înainte de formularea acțiunii de către Primăria Ion Corvin, avocatul administrației locale le-ar fi ”amenințat că le va da în judecată și vor rămâne pe străzi”. Instanta a respins acțiunea Primăriei Ion Corvin, deoarece moștenitoarele lui Dumitru Nedea nu au calitate procesuală pasivă, întrucât administrația locală nu a făcut dovada calității de moștenitori legali sau testamentari a acestora față fostul primar, după cum se arată în motivarea instanței, publicată de rolli. Familia lui Nedea nu a dezbătut, încă, succesiunea. De precizat faptul că soția fostului primar, Florina Nedea, este consilier local din partrea ALDE și a candidat în anul 2016 la alegerile locale pentru funcția de primar. UAT Ion Corvin a formulat recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un ziar de 2 lei
0
0
hoti,hoti numai hoti
1
1
iar mai secat la coaie tu si familia ta mancamiai pula de javra oridinara.muie la tot neamul
3
2
De la 10:51 pana la cat sugi pula? Prestezi 8 ore? Sau o faci la negru si poti baga mai mult?
2
1
sug pula la greu.
1
3
sau nu este "oportun"? Curtea de Conturi? Hai, nu, zau... In treaba asta cu "oportun", intervine orice: subiectivism, comanda politica, rea-vointa etc. Curtea trebuie sa se limiteze la legalitate, nefiind de conpetenta ei "oportunitatea".
4
0
Va las eu fara case,am stilul meu de hot de case.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614