REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
12.2° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

N-am scăpat de COVID. A apărut mutația de coșmar, care poate străpunge scutul imunitar

N-am scăpat de COVID. A apărut mutația de coșmar, care poate străpunge scutul imunitar

Victor ROTARU 18 octombrie 2022 | 00:00 1200

O nouă subvariantă a coronavirusului, care se răspândește extrem de rapid în Singapore și a fost semnalată în Hong Kong, alimentează temerile specialiștilor privind posibilitatea apariției unei noi mutații extrem de rezistentă și virulentă.

În Singapore, numărul cazurilor raportate a crescut de la o zi la alta de la 4.700 la 11.700, iar principala cauză pare să fie noua mutație botezată XBB, potrivit portalului The Daily Beast.

XBB poate fi descris drept cea mai periculoasă mutație de până acum a Coronavirusului. Pe lângă faptul că este cea mai contagioasă, pare să aibă și capacitatea de a evita barierele imunitare ridicate de numeroase tratamente.

“Este posibil să fie cea mai imună formă a virusului și ridică mari probleme pentru tratamentele bazate pe anticorpi monoclonali,” a declarat un expert în sănătate publică de la Johns Hopkins Center for Health Security pentru The Daily Beast.

Vestea bună este că noile vaccinuri booster bivalente par să fie eficiente împotriva mutației XBB. În plus, specialiștii atrag atenția că și tratamentele uzuale, chiar dacă par mai puțin eficiente, asigură totuși un oarecare grad de protecție.

Cercetătorii au identificat noua variantă XBB în luna august, ca una dintre cele mai semnificative mutații derivate din Omicron, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,am inteles. Se ordona propaganda pentru ca lumea sa fie de acord cu sumele enorme platite pentru asa zisele vaccinuri. Ca si pana acum,nu stim despre ce specialisti este vorba,cine isi asuma cu nume,prenume,CNP tot ce se declara in privinta eficacitatii si a sigurantei folosirii vaccinului. Ca ne luam dupa idiotii de pe NET sau dupa propagandele oficiale,a devenit la fel. Cine poate fi de incredere? Da,boala exista,insa remediul pe bune exista si el?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515