REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ne mor copiii de foame, iar la Poarta Albă se construiește un complex multifuncțional de 3 milioane de euro

Ne mor copiii de foame, iar la Poarta Albă se construiește un complex multifuncțional de 3 milioane de euro

Mirela PASCAL 17 decembrie 2022 | 00:00 3491

Într-o România în care copiii și bătrânii mor de foame și de frig, în care școlile cad peste elevi, în care abandonul școlar este în continuă creștere, Statul bagă investește milioane de euro pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale pușcăriașilor. La Penitenciarul Poarta Albă se va construi, cu 3 milioane de euro, un complex multifuncțional, cu sală de sport, bibliotecă și toate condițiile pe care mulți dintre ei nu le au nici acasă.

În 2012, România a fost condamnată de CEDO să-i plătească despăgubiri de 20 de mii de euro unui deținut pe nume Iacov Stanciu care a reclamat mai multe lucruri, printre care și supraaglomerarea din penitenciarele în care a fost închis. A fost un exemplu pentru mii de pușcăriași care au ajuns la CEDO pentru condițiile din penitenciare, sătui să doarmă printre ploșnițe sau să se învârtă într-un spațiu de 2 mp. Unii ar spune că merită aceste condiții, poate chiar și mai rele, alții, printre care și vedetele care au trecut pentru spatele gratiilor, au ajuns să condamne Statul Român pentru nepăsarea față de drepturilor deținuților criminali, violatori, tâlhari, hoți și corupți.

Așa se face că, în viitorul foarte apropiat, vom ajunge să avem închisori ca în Norvegia, unde celulele arată ca o garsonieră de zeci de mii de euro. Asta, în timp ce copiii ne mor de foame, îngheață și visează la un acoperiș deasupra capului, iar pensionarii își aruncă întreaga pensie mizeră pe medicamente, iar elevii sunt nevoiți să-și cumpere, de doar 200 și ceva de lei pe lună rechizite și să meargă kilometri întregi pe jos, până la școală… asta dacă nu ajung să abandoneze sistemul de învățământ.

Așa condiții, nici acasă nu au...

La ”pușcăria vedetelor” se va construi un complex corecțional, ce se va ridica la Secția exterioara Valu lui Traian. Se vor cheltui 15.223.897 lei, echivalentul a 3, 2 milioane de euro, proiectul având ca scop îmbunătățirea condițiilor de detenție în conformitate cu standardele europene. Astfel, deținuții vor sta în condiții de lux, într-un spațiu mai mare de 4 mp fiecare.

Se va realiza un pavilion detenție de 80 de locuri, 38 la parter și 42 la etaj, un pavilion multifuncțional, o seră unde persoanele private de libertate să poată să-i ocupe timpul, bibliotecă, o frizerie la parter și living, dar și o sală de sport, unde pușcăriașii să-și dezmorțească mușchii atrofiați de atâta… bine. Obiectivul face parte din proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor corecționale în România prin implementarea principiului normalității”, finanțat de Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în proporție de 85 % și bugetul public al României, în proporție de15 %.  Complexul va avea regim de înălțime de S+P+1 etaj+Pod. Licitația în vederea atribuirii contractului a fost lansată recent, deschiderea ofertelor urmând să se facă pe 25 ianuarie 2023

Acestea fiind spuse, așteptăm aceeași implicare din partea statului și investiții de asemenea anvergură și în ceea ce-i privește pe ai noștri copii, viitorul țării, care mor de frig în sălile de clasă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE FOAME...atunci nu mai dati bani la copiii din Ukraine mai multi decat la aia ai nostri ...alocatia tot 200 de euro amarati?
0
0
Asta se intampla pentru ca puscariasii au posibilitatea legala sa-si revendice drepturile in justitie iar saracii nu o au; iar asta se intampla pentru ca parlamentul romaniei si cel al ue au facut un sistem legislativ care nu da aceasta posibilitate saracilor; nu poti sa acuzi pe nimeni in justitie pentru ca esti sarac si mori de foame in capitalism; intotdeauna a fost asa si intotdeauna s-a murit de foame, in trecut in proportii de masa
1
2
Bravo GYMY GYMY-GYMY SUPERBYKYNY
1
0
ratatii fac copii fiindca le folosesc alocatiile si ajutoarele de aia stau tot timpul cu p u l a in v a g i n avand instinct animalic .
6
1
conditiile sint pe ansamblu in acord cu societatea noastra. dar nu trebuie sa-i scoatem mai rai decit au intrat. in primul rind trebuie sa-i punem la munca, pe bani nu degeaba. nu am mai aduce muncitori straini, ar trece mai repede timpul si pentru ei. societatea trebuie sa gaseasca metode de reeducare nu de inraire.
6
0
nu pricepeți? politicienii își pregătesc condițiile viitoarelor lor șederi cat sunt la putere, au ei în plan că or sa stea puțin după care ies și rămân cu banii furați, că asta-i in Romania. Toți politicienii care au intrat în închisoare s-au plâns de condiții, ăștia de sunt la putere știu ce-i așteaptă și tocmai de asta baga bani acolo sa stea în condiții de comfort când or să ajungă acolo
4
3
statul ia bagat la... zdup? oamenii munctori si cinstiti platesc! hotii, violatorii , borfasii s a traiasca in conditii super,s a mai ...faca!
4
1
O comparatie tampita, marca m****a.Si daca e inchisoare CE? Hai sa-i omoram direct pe toti detinutii, ca sa nu ii mai bagam la parnaie, ca sa au tu cu ce sa-ti cresti plodul mort de foame.
5
4
Dacă nu sunteti in stare sa dati mancare copiilor ... nu ii mai faceti. Statul nu trebuie sa plateasca moca facutul de copii din banii celorlalti. Puscaria trebuie sa indrepte omul nu sa il faca sa se chinuie printre microbi flegme si sange. De aia devin si mai rai cand ies ca se obisnuiesc pana si cu babardeala la fundulet. Acum de cand sunt la moda tatuajele suntem toti niste mici puscariasi
5
3
Prostii sa plateasca, ei sa trăiască bine!
2
2
Puscaria trebuie sa fie o pedeapsa pentru greselile puscariasilor, cu munca silnica, ca atunci cand ies de acolo sa se poarte cuviincios si sa le fie teama sa mai intre inca odata. Se pare ca la multi le place regimul si revin fara remuscari. Directionati banii catre pensionari, elevi meritorii, etc.
6
2
Lasa Mirelo ,sa aiba dl n***t si el o cazare mai buna in viitor.
4
2
Iti mor tie copiii de foame mirelo??? jurnalista lu peste care nu stie sa scrie ...
8
2
Cati bani au primit derectorii de la poarta alba sa cazeze vipurile acolo ? sau cat primeste banutzu acum?
6
1
Nu este normal doar este puscaria VIP-urilor. Foarte bine ne fac ca isi bat joc de noi guvernanti atat cat noi stam in case si dam guverne jos pe facebook ne meritam soarta.
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212