REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NEPOTUL Sirmei Caraman NU vine la MUNCĂ, dar încasează 5.000 lei pe lună de la STAT?!

NEPOTUL Sirmei Caraman NU vine la MUNCĂ, dar încasează 5.000 lei pe lună de la STAT?!

Replica API 26 ianuarie 2021 | 00:02 15827

 

Pe vremea când Sirma Caraman era secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării a avut grijă să le găsească apropiaților săi poziții bune în instituțiile statului. De exemplu, Mihai Caraman, nepotul ei și fratele primarului din Babadag, a ajuns mare expert la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est, având ca atribuții, printre altele, verificarea proiectelor pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) implementate de primarii din județul Constanța. Potrivit unor surse, Caraman nu a mai trecut pe la serviciu de săptămâni bune, în schimb și-a încasat salariul, care nu este deloc modic. Șeful său, Stercu Tănase, directorul ANRSC, spune că angajatul se află în concediu de luni, 25 ianuarie. Nici nu ar avea cum să-l dea de gol, atâta timp cât cei doi sunt și parteneri de afaceri, nu numai colegi, fiind asociați într-o societate înființată în anul 2019.

Mihai Caraman

Caraman, fratele primarului din Babadag și nepotul Sîrmei Caraman

Mihai Caraman este fratele primarului din Babadag, Georgian Caraman. Tatăl lor este frate cu fostul soț decedat al fostului secretar de stat din MDRAP, Sirma Caraman. Mihai Caraman este încă angajat pe un post creat chiar de Sirma Caraman, de când era secretar de stat, și are biroul în Prefectura Constanta.

Sirma Caraman și Cristian Caraman

Este expert la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est și încasează în jur de 5000 lei/lună, ca să verifice proiectele PNDL implementate de primarii din județul Constanta. Acesta nu a mai fost văzut la serviciu de câteva săptămâni, invocând că stă mai mult pe teren, în schimb salariul l-a încasat. Am încercat să află și noi motivul pentru care Caraman nu s-a mai prezentat la serviciu, așa că l-am contactat pe șeful Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice Sud Est, Stercu Tănase. ”Este în concediu de azi”, ne-a spus Stercu Tănase.

Tănase și Caraman, asociați la o firmă înființată în 2019

Să-l credem pe cuvânt pe Stercu Tănase, în condițiile în care cei doi sunt asociați la o firmă înființată în anul 2019?! Este vorba despre Stena Biofarm Cooperativa Agricol, cu sediul în Poarta Albă. Societatea are domeniul de activitate și are ca domeniu de activitate Comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat. Asociați sunt Caraman Mihai, 0%) Pistalu Mihai Costin și Pufleanu Aurica, cu câte 20 % din acțiuni, și PFA Caraman George Cristian (fiul Sirmei Caraman), cu 20 %. Asociat mai apare și Stercu Tanase. Să fie doar o coincidență de nume?!

Precizăm că soția lui Mihai Caraman este angajata la Asociația pentru Dezvoltare Regionala și Parteneriat (ADRP). Este agenția unde înainte lucra fiica Sirmei Caraman, Tania Vătășoiu, înainte de a fi numită director la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP)

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614