REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Nicoară, de la Colegiul Mircea: Orice modificare în ÎNVĂȚĂMÂNT creează valuri de simpatie şi antipatie

Nicoară, de la Colegiul Mircea: Orice modificare în ÎNVĂȚĂMÂNT creează valuri de simpatie şi antipatie

Replica API 27 martie 2021 | 14:41 2765

Directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, Vasile Nicoară, a explicat pentru Replica faptul că, în ciuda situaţiei exceţionale în care se află învăţământul, elevii constănţeni s-au arătat interesaţi de simularea de bacalaureat ce a avut loc zilele trecute, prezenţa fiind una foarte bună, elevii fiind destul de bine pregătiţi. De asemenea, acesta a precizat că mai bine de jumătate dintre profesorii Colegiului s-au vaccinat cu prima doză. Cât despre măsurile impuse de autorităţi, acesta a explicat că orice măsură s-ar lua, are neajunsurile ei în condiţiile actuale.

“Suntem într-o situaţie excepţională”

Vasile Nicoară, directorul CNMB Constanţa, a explicat pentru reporterii Replica faptul că în această perioadă nimeni nu poate lua o măsură optimă şi orice schimbare creează valuri de simpatie sau antipatie. “Creşterea aceasta, după cum am observat că s-a produs, a ajuns la un maxim. E acea curbă care reprezintă valul trei al pandemiei. S-a mutat în estul Europei. Probabil din luna mai va fi depăşită, va fi în scădere puternică. Cresc vaccinările. Orice măsura s-ar lua, are neajunsurile ei în condiţiile actuale. Nu poate nimeni să ia o măsură optimală. Optim ar fi să dispară virusul şi să facem şcoală normală. Evident că elevii, profesorii, părinţii, fiecare individ are o planificare, nişte interese, nişte evenimente în viaţa personală. Oricum, orice modificare în domeniul invăţământului creează valuri de simpatie şi antipatie. Se petrece în mod logic. Suntem într-o situaţie excepţională”, a explicat directorul.

Elevii s-au prezentat în număr mare la simularea de bacalaureat

Vasile Nicoară a mai declarat că este încântat de interesul pe care elevii l-au acordat simulării de bacalaureat. “Sunt foarte încântat de prezenţa şi interesul copiilor la simularea de bacalaureat. Majoritatea au fost prezenţi, doar câteva excepţii nu s-au prezentat pentru că au avut probleme. Prezenţa a fost foarte bună, elevii au fost pregătiţi”. Cât despre cazurile de infectare cu noul coronavirus, directorul Colegiul a precizat că din 8 februarie, de când au fost reluate cursurile în format fizic, doar 3 elevi au fost infectaţi. “De când s-au reluat cursurile, din 8 februarie şi până acum, trei elevi şi o profesoară au fost infectaţi, dar nu în şcoală, ci în afara şcolii, în contact cu persoane din familie”, a menţionat Nicoară. De asemenea, acesta a declarat că mai mult de jumătate dintre profesorii unităţii de învăţământ au fost vaccinaţi cu cel puţin prima doză.

Prelungirea vacanţei de primăvară, o măsură excepţională

Vasile Nicoară a mai adăugat pentru Replica faptul că în situaţii excepţionale ce impun măsuri excepţionale. “Nu e doar mărirea vacanţei, ci e compensarea celor două săptămâni din prelungirea anului şcolar. Sunt situaţii excepţionale ce impun măsuri excepţionale. S-a prognozat o creştere a cazurilor în perioada următoare. Cu toate că şcoala s-ar desfăşura în iulie, măcar să fie faţă în faţă. În felul acesta copiii ar ieşi din stresul în care trăiesc şi ar intra într-o şcoală normală care ar permite încheierea cu bine a anului şcolar”, a transmis pentru Replica directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, Vasile Nicoară.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai du-te dracului de bolsevic si spagar nenorict. Huuuooo
3
0
Am auzit si eu de cutuma cu directorul profesor de matematica sau fizica. Ultimul a fost Oprea Lucian de fizica, de la el nu s-a mai respectat. Iar cand l-au pus pe Oprea director se vorbea in liceu ca doar el ar fi acceptat postul dintre profesorii de matematica sau fizica.
1
1
ba, dar asta nu mai iese la pensie???? da, era un rupt in cur cand a venit in Mircea, eram elev atunci. Un mega taran!!! iar ca prfesor submediocru!! Pe vremuri LMB avea directori doar profesori de mate si fizica, acum geograful si Moraru de sport, fereasca sfantu'! La pensie spagagiule!!
10
1
de taximetrist are !!! Se vede inteligenta de departe !!!
13
2
Nicoara este un combinator sef
12
2
Si a naibii stacheta! Cred ca e batuta in cuie de nu coboara! Nicoara este maestrul combinatiilor, n-a ramas nici un machidon sau turc bogat nerezolvat. He, he, he, bune locurile pt romi, nu? Rezultatele celor cativa copii care performeaza sunt obtinute pe baza meditatiilor platite de parinti. La scoala se merge doar pt socializare si prezentarea basinilor.
16
2
nu-i asa? Este cel mai usor lucru sa ne varsam frustrarile si neputinta, sub umbrela anonimatului, improscand cu noroi spre cei care ne sunt net superiori! Un om deosebit, care reuseste sa mentina stacheta sus, in jungla invatamantului constantean. Respect!
2
18
Acest Nicoara se crede proprietar al acestui liceu Mircea ,taie si spanzura in acest fals liceu de prestigiu de ani de zile si nimeni nu-l trage la raspundere pentru spagile primite sub forma de sponzorizari pentru binele copiillorsponsorizari primite in urma transferurilor pe care le face fara examene,fara sa aiba locuri in clase,in orice perioada a anului chiar si in timpul semestrului ,cu o saptamana inainte de vacanta,cand vrea el ,nu conteaza ca sunt 40 de copii intr-o clasa,mai intra inca unul,ca in maxi-taxi,bani sa iasa.Partea proasta este ca se stie si nu-l opreste nimeni.
21
3
Cel mai prost liceu, plin de curve si poponari. Elevii se drogheaza zilnic. Nicoara este un mare sarlatan si cunoscut excroc. Incaseaza anual din transferuri si diverse spagi minim 100.000 de euro. Decebal si Traian mult peste. Ovius in alta categorie, mult superioara. Makidonimea si Nicoara cu zirna si constantinescu au privatizat Mircea. O adunatura de sarlatani asa se defineste cancelaria. Nicoara trebuie sa te duci la puscarie pentru toate smenurile oe care le faci.
18
4
De cand este omul asta director i-au luat fata si lic ovidiu si lic traian. Liceul traieste prin valoarea elevilor fare vin, ca profesori buni nu mai are Mircea de mult. Liceul traieste prin valoarea elevilor.
21
8
si te cam oftici? de aia nu dormi tu bine? vezi-ti de saracia ta de la liceu industrial si lasa-ma in pace
4
11
BA, dar de dictatorul asta hotz,,nu se ia nimeni , un bulangiu care avea pantalonii rupti in cur si nevasta-sa vai pula ei..acum sa vezi ce casa au in km5 si vreo 4 apartamente..bre Nicoara ..sa-ti iau geografia in pula de hotz!!
12
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272