REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Nicuşor Constantinescu află azi dacă mai rămâne în arest la domiciliu

Nicuşor Constantinescu află azi dacă mai rămâne în arest la domiciliu

Replica API 3 martie 2015 | 00:08 127

Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu află astăzi dacă scapă de arestul la domiciliu. Pe data de 26 februarie, Tribunalul Constanţa s-a pronunţat cu privire la cererea procurorilor DNA de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, în cazul preşedintelului suspendat al Consiliului judeţean Constanţa, în dosarul Centrului Militar Zonal. Asta, după ce procurorul de caz a venit la dosar cu probe noi pe care Constantinescu le-ar fi săvârşit după revenirea la CJC. Astfel, magistraţii instanţei de fond au decis să-l plaseze pe inculpat în arest la domiciliu, însă DNA a efectuat recurs, chiar în ziua în care Tribunalul s-a pronunţat. Şi Constantinescu a contestat, o zi mai târziu, decizia, nemulţumit de faptul că nu are voie să părăsească domiciliul fără încuviinţarea instanţei de judecată. Curtea de Apel va decide astăzi dacă rămâne sau nu în arest la domiciliu. De precizat faptul că Nicuşor Constantinescu s-a aflat, luni, în atenţia Curţii Supreme, în două dosare.

Într-unul dintre acestea, preşedintele suspendat al CJC a contestat măsura interzicerii să ia legătura cu martorii şi experţii din dosarul centrului Militar Zonal, cât şi cu consilierii judeţeni. Curtea de Apel i-a respins, în ianuarie, cererea de explicitare a înţelesului acestei obligaţii. Contestaţia trebuia judecată luni, însă magistraţii ICCJ au amânat cauza pentru 16 martie. De asemenea, Nicuşor Constantinescu a avut termen, tot la Curtea Supremă, şi în dosarul în care a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată (6 infracţiuni), spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat, alături directorul RAJDP, dar şi al soţiei lui Cristian Darie, vicepreşedintele CJC, şi alţii. Dosarul este instrumentat de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a respins, pe 13 ianuarie a.c., cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi cu privire la regularitatea şi legalitatea actului de sesizare, a administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Instanţa a constatat, totodată, legalitatea actului de sesizare, legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii. Împotriva acestei soluţii, inculpaţii au formulat contestaţie. Înalta Curte trebuia să analizeze contestaţiie inculpaţilor luni, 2 martie, însă termenula fost preschimbat pentru 16 martie a.c.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272