REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Noi condamnări în dosarul "Mafia de la Rutieră"

Noi condamnări în dosarul "Mafia de la Rutieră"

Replica API 6 noiembrie 2017 | 00:31 1470

Magistraţii Tribunalului Constanţa s-au pronunţat, la data de 3 noiembrie, în dosarul cunoscut ca Mafia de la Rutieră, fiind vorba, de fapt, de o disjungere! Astfel, Gigi Ruşescu a primit 5 ani în regim de detenţie, Cristian Cosmin 3 ani în regim de detenţie, Mihai Paul Ciolpan tot 3 ani în regim de detenţie, Gigel Budur a fost achitat, iar George Guliu a fost condamnat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de 66 alin. 1 lit. a Cod penal pe o perioadă de 1 an pentru complicitate la cumpărare de influenţă (fapta din 14.02.2009- cumpărător de influenţă Lengiu Georgiana Nicoleta).

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel. Precizăm că dosarul iniţial este unul mai vechi, faptele infracţionale fiind săvârşite în 2009. A izbucnit un imens scandal pe seama faptului că mai mulţi poliţişti luau mită în schimbul informaţiilor din dosarele penale. Atunci s-a lăsat cu percheziţii, arestaţi fiind: Ruşescu Gigi Cristian, Mircea Daniel Andrei, Cadîr Elvin, Maxim Dumitru Iulian, Vuap Enis, Călugăru Andrei Bogdan, Cristian Cosmin, Ciolpan Paul Mihai, Ivan Marius, Gherlan Cristina, Nazarovici Cristian, acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual.

În urma anchetei, s-a stabilit că poliţiştii dădeau informaţii inculpaţilor din diverse dosare penale, fiind îngreunate urmăririle penale. Alte fapte se referă la persoanele oprite în trafic, care scăpau de amenzi contra unor sume de bani, sau alte „atenţii”, subofiţerii transformând amenzile în avertismente. Spre exemplu, pentru a anula un proces verbal de contravenţie, un om al legii a primit şi un miel, chiar înainte de Paşte.

Cercetările au continuat, au apărut nume noi în dosar, iar unii dintre inculpaţi au fost achitaţi. S-a lăsat cu condamnări, dar şi cu disjungeri. Astfel, pe 27.01.2016, a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa dosarul de faţă, în care trimişi în judecată pentru trafic de influenţă au fost: Gigi Cristian Ruşescu (cercetat şi în 2017), Cosmin Cristian, Mihai Paul Ciolpan, Gigel Budur şi George Guliu. Acum îşi aşteaptă condamnările definitive.

L.C.

Citeşte şi:

Adrian Toader, condamnat definitiv în dosarul "Mafiei de la Rutieră"

Poliştii din scandalul "Mafia de la Rutieră" şi-au aflat sentinţa

Constanța: polițist de la Secția 5, PRINS în timp ce lua MITĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vuap enis cu el faci scoala prin el iei permisu 500 euro
0
0
Agentii aia de la Rutiera erau chiar de capul lor ? Nu primeau ei nici un telefon cu trafic de influenta de la zecile de sefi ? Greu de crezut ! Nici macar soferul Imparatului ? Cine este Imparatul ?!....
5
0
Doar nu vroiai sa l vezi pe Vasea Ion pe la tribunal ?.A stiut Titei si procurorul sa i se piarda urma lui Vasea.Asa se fac dosarele in Romania pe genunchi.Doar fraierii care nu misca ajung in fata judecatorilor.
4
0
pe aia care fura milioane de euro, nu - i mai prindeti sau daca ii prindeti dupa 6 luni sunt in libertate si cu averea intacta.
7
2
Nu cumva Titei Marius este marele militian tigan din Fetesti cartierul colonisti omul lui Nitu&Teliceanu cel care nu a primit 1500 de lei mita si care era laudat prin presa? Daca primea 1500 de euro vindea si gara Palas in afara de bidoanele lui de motorina care sunt pline ochi zilnic in birou.Mare " cinstit "de militian mai are si politia TF !!!.
8
0
Ciudat ! In vestitul dar si controversatul Dosar rutiera 2009, au fost retinuti vreo 40 de agenti ! CIUDAT ! NICI UN OFITER, NICI UN SEFULET NU A FOST CERCETAT ! Chiar aia nu au dat telefoane, isi afiseaza masinile scumpe cu opulenta, fac excursii exotice ... dar au cazut doar fraierii de agenti cu grade inferioare ! Sefii lor , nici usturoi n-au mincat ... nici gura nu le pute ! Ciudat ...
9
0
La Mangalia ofiteru sub acoperire Buruiana Florin nu mai vinde droguri legale vinde de mare risc si de risc, are minore la produs se stie e un gabor sub acoperie si protectia DIICOT SI BCCO Constanta pozeaza in Interlor si lider de grup infractional da el e sefu politiei drogurile le tine la mancarea pe masa in casa stie toata lumea inclusiv paduchi,Trezirea si saltati pe aceste scursuri ale societati si pleve prezinta un mare, foarte mare si grav si real Pericol al Societati ei stau ca in vacanta relaxati si fac milioane de lei pe droguri pe camatari proxenetism si alte ilegalitati stiute
8
0
tiganilor!
5
0
In hotarare apare abuzul in serviciu.Deci nu au luat si nu au dat mita,dar au primit 3 si 5 ani.Cocos a furat milioane de euro si a primit 2 ani,iar amaratii astia de militieni care n-au luat bani au primit pedepse mai mari.Bun actul de justitie din Romanica! ...
9
3
Ce aveti cu baiatul lui TUP din Cuza Voda...a vandut la masini.....si are apartamente.....maicasa vindea la parfumerie in Medgidia....
3
1
Cu ajutorul intermediarilor ex Vacarencu Lian care intermedia dosarele initiate de pol. rutiera pe bani frumosi .Aveai dosar intervenea Lian pe care toata rutiera il cunostea si gata .
9
2
Se da mita la campus medicina
3
1
Pai mai Dancule,futu-ti mortisorii tai de las,tu unde esti in povestea asta?A?Te faci ca nu stii?De aia esti galbin ca lamaia,ca la tine se uita D-zeu...Tu te faci ca nu ai sunat pe nimeni 30...?Lasuleeee....
21
0
in justitia romana.In dosarul cu diplomele false Vasea Ion din Navodari din inculpat pana la tribunal s a evaporat.Adica nu mai este inculpat.Secretul nu este greu de aflat.Cumnatul lui lucreaza la politia TF coleg cu Titei Marius cel care a anchetat cazul...Va lasam sa cugetati la mafia care ...exista azi in Romania !.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272