REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nuclearelectrica va avea şefi noi. Un administrator neexecutiv va primi o indemnizaţie de peste 9.000 lei

Nuclearelectrica va avea şefi noi. Un administrator neexecutiv va primi o indemnizaţie de peste 9.000 lei

Replica API 27 martie 2017 | 00:27 293

Şedinţă pe 24 aprilie

Şedinţă pe 24 aprilie

Acţionarii producătorului de energie Nuclearelectrica vor numi, în şedinţa din 24 aprilie, şase membri ai Consiliului de Administraţie, care vor avea un mandat de patru ani. De asemenea, vor fi numiţi şi membri provizorii ai Consiliului de Administraţie, pe o perioada de patru luni, începând cu data de 26 aprilie 2017.

Pe ordinea de zi se mai află şi „aprobarea indemnizaţiei fixe brute lunare pentru membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie în valoare de 9.126 lei, indemnizaţie care nu va depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate şi aprobarea indemnizaţiei fixe brute lunare pentru membrii executivi ai Consiliului de Administraţie în valoare de 27.378 lei, indemnizaţie care nu va depăşi de şase ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”.

Acţionarii vor mai discuta şi “aprobarea limitelor indemnizaţiei fixe brute lunare a directorilor numiţi după data de 26 aprilie 2017 care nu sunt şi membri ai Consiliului de Administraţie, în intervalul cuprins între de cinci ori şi de şase ori valoarea mediei pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate”. Totodată, Nuclearelectrica propune acordarea de dividende brute în valoare de 99.499.571 lei, respectiv o valoare a dividendului brut pe acţiune de 0,33 lei. Data propusă pentru acordarea dividendelor este 28 iunie 2017. Reamintim că acţionarii Nuclearelectrica, compania ce produce 20% din cantitatea de energie electrică a României, au respins în decembrie 2016 propunerea privind reînnoirea mandatului de administrator al Danielei Lulache.

Fondul Proprietate îşi critică fostul şef

Nu doar directorul general nu a fost ales, ci un total de şase candidaţi propuşi pentru un mandat de patru ani, începând cu aprilie 2017, nu au primit sprijinul Ministerului Energiei şi Fondului Proprietatea, principalii acţionari ai companiei energetice. Astfel, nu au fost reconfirmaţi pe funcţii Daniela Lulache, Alexandru Alexe, Ni¬coale Bogdan Codruţ Stănescu, Dan Popescu, Carmen Radu şi Alexandru Săndulescu.

De altfel, imediat după propu¬nerile enunţate de conducerea compa¬niei, Fondul Proprie¬tatea, acţionar mino¬ritar - cu o deţinere de aproximativ 9%, a anuţat că nu este de acord cu realegerea membrilor propuşi iniţial şi că Daniela Lulache, directorul general, nu poate fi reconfirmată automat, făcând apel la organizarea unei proceduri de selecţie separate. Printre nemulţumirile exprimate de reprezentanţii Fondului Pro¬prietaeta s-au mai numărat scăderea profitabilităţii Nuclearelec¬trica pre¬cum şi deprecierea cu aproximativ 60% a valorii de piaţă de la momentul listării şi până în prezent.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate dispar securistii din SNN.
1
0
Astia vechi aranjau licitatii
2
0
Aici sunt banii d.voastra. Aici sunt banii cu care ar trebui sa creasca salariul min pe economie si pensiile. Dar merg la m....ti care sunt pusi de partide. S-a ajuns mai rau ca in Italia.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218